Картопля - продукт унікальний. Його можна тушкувати, смажити, варити. І в перших стравах без нього нікуди. Зараз ми вам підкажемо ще один цікавий варіант приготування. Нижче вас чекають рецепти картоплі, запеченої з сиром.
Картопля, запечена в сметані з сиром
Інгредієнти: картопля - 1 кг; сир твердий - 170 г; сметана - 250 г; шинка - 100 г; борошно - 05 ст. ложки; часник - 4 зубчики; рафінована рослинна олія - 20 мл; сіль, спеції, зелень. Приготування Ставимо на вогонь суху сковороду, нагріваємо її і всипаємо борошно, помішуючи, обсмажуємо її до золотавості. Викладаємо сметану, перемішуємо і даємо масі закипіти. Додаємо подрібнену шинку, часник, тертий на дрібній тертці або подрібнений будь-яким іншим способом і сіль. Картоплю чистимо, ріжемо на половинки і кладемо на розігріту, змащену маслом деко. Потім поливаємо його підготовленим соусом і притрушиваем тертим сиром. Запікаємо 45-50 хвилин при 200 градусах. При подачі посипаємо картоплю подрібненою зеленню.
Картопля, запечена з м'ясом і сиром
Інгредієнти: картопля - 15 кг; свинина - 400 г; цибуля - 200 г; майонез - 40 г; твердий сир - 200 г; сіль, спеції - за смаком. Приготування М'ясо ріжемо тонкими скибочками, відбиваємо, солимо і приправляємо спеціями. Очищену картоплю ріжемо тонкими пластинками. Цибулю ріжемо півкільцями. Сир ріжемо скибочками. Форму змащуємо олією, викладаємо м'ясо, посипаємо його цибулею. Потім кладемо картоплю, солимо і притрушиваем перцем. На картоплю викладаємо шар сиру і змащуємо його домашнім майонезом . Відправляємо форму в духовку на 1 годину при 200 градусах.
Молода картопля запечена з сиром
Інгредієнти: молода картопля - 10 шт.; цибуля - 1 шт.; помідори - 2 шт.; збиті вершки - 05 склянки; масло вершкове - 40 г; кінза подрібнена - 1 ст. ложка; зелена цибуля - 1 пучок; материнка - 05 ч. ложки; кмин мелений - 05 ч. ложки; моцарелла терта - 1 склянка; сіль, перець, спеції - за смаком. Приготування Чистимо картоплю (бажано просто пошкребти, не знімаючи шкірки), а потім відварюємо до напівготовності. А потім переміщаємо в контейнер, який тримає тепло. Розтоплюємо вершкове масло на сковороді, додаємо подрібнену ріпчасту і зелену цибулю і тушкуємо близько 3 хвилин, помішуючи. Додаємо подрібнені помідори й тушкуємо ще 5 хвилин. Тепер вливаємо вершки, додаємо подрібнену зелень, сіль, спеції і добре перемішуємо. Викладаємо картоплю в форму, зверху поливаємо соусом, притрушиваем тертим сиром і запікаємо близько 20 хвилин при 200 градусах.
Картопля, запечена під сиром
Інгредієнти: картопля - 1 кг; молоко - 125 мл; борошно - 2 ст. ложки; шинка - 300 г; цибуля - 1 шт.; твердий сир 270 г; чорний мелений перець, сіль. Приготування Смажимо до прозорості порізану півкільцями цибулю, додаємо нарізану кубиками шинку і смажимо 3-4 хвилини. У борошно додаємо сіль і перець, вливаємо тепле молоко і перемішуємо до однорідної консистенції. Картоплю ріжемо тонкими кружечками. На дрібній тертці натираємо сир. У форму викладаємо 1/3 картоплі, посипаємо 1/3 суміші з лука і шинки, заливаємо 1/3 молочної суміші і повторюємо всю процедуру ще 2 рази. Верх засипаємо тертим сиром. Накриваємо форму фольгою і ставимо її в духовку на 40 хвилин. Температура повинна бути близько 180 градусів. Після цього знімаємо фольгу і ставимо ще раз в духовку на 20 хвилин, поки не утвориться рум'яна кірочка.
Рецепт запеченої картоплі з сиром
Інгредієнти: великий картопля - 4 шт.; сир твердий - 150 г; сир моцарелла - 120 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Картоплю добре миємо, обсушуємо і прямо в шкірці запікаємо в духовці при 150 градусах близько 1 години. Потім ріжемо картоплини навпіл, акуратно виймаємо м'якоть, щоб не пошкодити шкірку. Змішуємо картоплю з подрібненої моцарелою, додаємо сіль, перець за смаком. Начиняємо половинки отриманою масою і посипаємо зверху тертим твердим сиром. При 180 градусах готуємо 20 хвилин.