Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Картопля з шинкою

Картопля з шинкою

18-03-2015, 08:38
3 105
Картопля з шинкою
Одне з класичних сполучень - картоплю з шинкою. Смачне і ситне блюдо можна приготувати різними способами і про деякі з них ми розповімо нижче.

Картопля, фарширована шинкою і сиром


Інгредієнти:

  • картопля (велика) - 3 шт.;

  • вершкове масло - 1 1/2 ст. ложки;

  • молоко - 4 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • шинка - 100 г;

  • тертий твердий сир - 1 ст.


  • Приготування
    Почнемо з того, що розігріємо духовку до 200 градусів. Промитий картоплю наколюємо вікою в декількох місцях і викладаємо на деко. Випікаємо бульби 1 годину, після чого даємо їм охолонути хвилин 10-15.
    Картоплини розрізаємо на 2 половинки і з кожної витягаємо близько 70% м'якоті, за допомогою ложки. Масло розтоплюємо і змащуємо їм залишилися картопляні «човники». Запікаємо «човники» під грилем 8-10 хвилин, щоб вони схопилися скоринкою.
    М'якоть картоплі розминаємо в пюре з додаванням молока. Викладаємо картопляне пюре назад в «човники», заповнюючи їх приблизно наполовину. Зверху на пюре кладемо нарізану кубиками шинку і посипаємо все тертим сиром. Залишається лише повернути картопля з шинкою і сиром назад під гриль ще на 10 хвилин. Ось і все, фарширований картопля готовий!

    Картопля, запечена з шинкою в духовці


    Інгредієнти:

  • шинка варена - 200 г;

  • мелений мускатний горіх - 2 щіпки;

  • цибулю-шалот - 3 шт.;

  • картопля - 750 г;

  • зелена цибуля - 1 пучок;

  • молоко - 400 мл;

  • сметана - 3 ст. ложки;

  • борошно - 15 г;

  • вершкове масло - 25 г;

  • твердий сир - 150 г;

  • шпинат свіжий - 500 р.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 190 градусів. Шпинат кладемо в киплячу воду на кілька секунд, після чого негайно обдаємо зелень крижаною водою.
    Твердий сир натираємо. Розтоплюємо половину всього вершкового масла і змішуємо його з борошном. Заливаємо масло і борошно молоком, ретельно перемішуємо, щоб не сталося грудок. Варимо соус до загустіння, після чого додаємо в нього сметану, подрібнену зелену
    Картопля з шинкою
    цибулю і 2/3 усього сиру. Не забуваємо про сіль, перець і мускатний горіх.
    Картоплю чистимо і ріжемо тонкими скибочками разом з цибулею. Форму для випічки змащуємо маслом. Викладаємо шматочки картоплі (2/3 від усієї кількості) на дно форми, а зверху розподіляємо цибулю-шалот, соус шинку. Випікаємо страва 1 1/4 години і подаємо, посипавши залишками зеленої цибулі.
    Подібним чином можна приготувати картоплю з шинкою в мультиварці. Після укладаємо всіх верств інгредієнтів, включаємо режим «Випічка» на півтори години. Готову страву також прикрашаємо нарізаною зеленню.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Фарширована картопля
    Фарширована картопля
    Картопля - універсальний продукт, з якого можна зробити безліч цікавих і оригінальних страв. І сьогодні ми детально розберемося, як його смачно
    Картопля, запечена з сиром
    Картопля, запечена з сиром
    Картопля - смачний і універсальний продукт. Його тушкують, смажать, фарширують, додають у салати, супи. І сьогодні ми розповімо вам, як його
    Картопляні човники
    Картопляні човники
    Картопляні човники - це оригінальне і ситне блюдо, яке може стати прикрасою вашого столу. Щоб приготувати такі човники вам доведеться трохи
    Омлет з шинкою
    Омлет з шинкою
    Омлет з шинкою - прекрасне блюдо, дивовижно підходить до будь-якого сніданку, полуденка, а також розвантажувального вечері. Пропонуємо вашій увазі
    Картопля, фарширована фаршем
    Картопля, фарширована фаршем
    Картопля, фарширована фаршем - прекрасна закуска до святкового столу. Таке блюдо добре подавати на фуршетах або банкетах, а також в якості гарніру на
    Картопляне пюре по-американськи
    Картопляне пюре по-американськи
    Картопляне пюре - це популярний гарнір на наших столах, яким навряд чи кого здивуєш. Але якщо ви любите експериментувати, тоді пропонуємо зробити