Картопля з шинкою
Одне з класичних сполучень - картоплю з шинкою. Смачне і ситне блюдо можна приготувати різними способами і про деякі з них ми розповімо нижче.
Інгредієнти:
картопля (велика) - 3 шт.;
вершкове масло - 1 1/2 ст. ложки;
молоко - 4 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком;
шинка - 100 г;
тертий твердий сир - 1 ст.
Приготування
Почнемо з того, що розігріємо духовку до 200 градусів. Промитий картоплю наколюємо вікою в декількох місцях і викладаємо на деко. Випікаємо бульби 1 годину, після чого даємо їм охолонути хвилин 10-15.
Картоплини розрізаємо на 2 половинки і з кожної витягаємо близько 70% м'якоті, за допомогою ложки. Масло розтоплюємо і змащуємо їм залишилися картопляні «човники». Запікаємо «човники» під грилем 8-10 хвилин, щоб вони схопилися скоринкою.
М'якоть картоплі розминаємо в пюре з додаванням молока. Викладаємо картопляне пюре назад в «човники», заповнюючи їх приблизно наполовину. Зверху на пюре кладемо нарізану кубиками шинку і посипаємо все тертим сиром. Залишається лише повернути картопля з шинкою і сиром назад під гриль ще на 10 хвилин. Ось і все, фарширований картопля готовий!
Інгредієнти:
шинка варена - 200 г;
мелений мускатний горіх - 2 щіпки;
цибулю-шалот - 3 шт.;
картопля - 750 г;
зелена цибуля - 1 пучок;
молоко - 400 мл;
сметана - 3 ст. ложки;
борошно - 15 г;
вершкове масло - 25 г;
твердий сир - 150 г;
шпинат свіжий - 500 р.
Приготування
Духовку розігріваємо до 190 градусів. Шпинат кладемо в киплячу воду на кілька секунд, після чого негайно обдаємо зелень крижаною водою.
Твердий сир натираємо. Розтоплюємо половину всього вершкового масла і змішуємо його з борошном. Заливаємо масло і борошно молоком, ретельно перемішуємо, щоб не сталося грудок. Варимо соус до загустіння, після чого додаємо в нього сметану, подрібнену зелену цибулю і 2/3 усього сиру. Не забуваємо про сіль, перець і мускатний горіх.
Картоплю чистимо і ріжемо тонкими скибочками разом з цибулею. Форму для випічки змащуємо маслом. Викладаємо шматочки картоплі (2/3 від усієї кількості) на дно форми, а зверху розподіляємо цибулю-шалот, соус шинку. Випікаємо страва 1 1/4 години і подаємо, посипавши залишками зеленої цибулі.
Подібним чином можна приготувати картоплю з шинкою в мультиварці. Після укладаємо всіх верств інгредієнтів, включаємо режим «Випічка» на півтори години. Готову страву також прикрашаємо нарізаною зеленню.
Картопля, фарширована шинкою і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Почнемо з того, що розігріємо духовку до 200 градусів. Промитий картоплю наколюємо вікою в декількох місцях і викладаємо на деко. Випікаємо бульби 1 годину, після чого даємо їм охолонути хвилин 10-15.
Картоплини розрізаємо на 2 половинки і з кожної витягаємо близько 70% м'якоті, за допомогою ложки. Масло розтоплюємо і змащуємо їм залишилися картопляні «човники». Запікаємо «човники» під грилем 8-10 хвилин, щоб вони схопилися скоринкою.
М'якоть картоплі розминаємо в пюре з додаванням молока. Викладаємо картопляне пюре назад в «човники», заповнюючи їх приблизно наполовину. Зверху на пюре кладемо нарізану кубиками шинку і посипаємо все тертим сиром. Залишається лише повернути картопля з шинкою і сиром назад під гриль ще на 10 хвилин. Ось і все, фарширований картопля готовий!
Картопля, запечена з шинкою в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 190 градусів. Шпинат кладемо в киплячу воду на кілька секунд, після чого негайно обдаємо зелень крижаною водою.
Твердий сир натираємо. Розтоплюємо половину всього вершкового масла і змішуємо його з борошном. Заливаємо масло і борошно молоком, ретельно перемішуємо, щоб не сталося грудок. Варимо соус до загустіння, після чого додаємо в нього сметану, подрібнену зелену цибулю і 2/3 усього сиру. Не забуваємо про сіль, перець і мускатний горіх.
Картоплю чистимо і ріжемо тонкими скибочками разом з цибулею. Форму для випічки змащуємо маслом. Викладаємо шматочки картоплі (2/3 від усієї кількості) на дно форми, а зверху розподіляємо цибулю-шалот, соус шинку. Випікаємо страва 1 1/4 години і подаємо, посипавши залишками зеленої цибулі.
Подібним чином можна приготувати картоплю з шинкою в мультиварці. Після укладаємо всіх верств інгредієнтів, включаємо режим «Випічка» на півтори години. Готову страву також прикрашаємо нарізаною зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Фарширована картопля
Картопля - універсальний продукт, з якого можна зробити безліч цікавих і оригінальних страв. І сьогодні ми детально розберемося, як його смачно
Картопля, запечена з сиром
Картопля - смачний і універсальний продукт. Його тушкують, смажать, фарширують, додають у салати, супи. І сьогодні ми розповімо вам, як його
Картопляні човники
Картопляні човники - це оригінальне і ситне блюдо, яке може стати прикрасою вашого столу. Щоб приготувати такі човники вам доведеться трохи
Омлет з шинкою
Омлет з шинкою - прекрасне блюдо, дивовижно підходить до будь-якого сніданку, полуденка, а також розвантажувального вечері. Пропонуємо вашій увазі
Картопля, фарширована фаршем
Картопля, фарширована фаршем - прекрасна закуска до святкового столу. Таке блюдо добре подавати на фуршетах або банкетах, а також в якості гарніру на
Картопляне пюре по-американськи
Картопляне пюре - це популярний гарнір на наших столах, яким навряд чи кого здивуєш. Але якщо ви любите експериментувати, тоді пропонуємо зробити