Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Картопляні човники

Картопляні човники

17-03-2015, 21:15
2 866
Картопляні човники
Човники з картопляної шкірки, наповнені начинкою із м'яса, овочів, грибів, що залишилася картопляної м'якоті і сиру, стануть зіркою вашого святкового столу. Привабливо виглядає закуска з лишком замінить простий і звичний запечена картопля, правда повозитися доведеться більше колишнього.

Картопляні човники з грибами


Інгредієнти:

  • великі бульби картопля - 4 шт.;

  • вершкове масло - 30 г;

  • цибуля-порей - 1 шт.;

  • печериці - 250 г;

  • часниковий зубчик - 1 шт.;

  • сир грюйер - 180 г;

  • крем-сир - 200 г;

  • шніт-цибуля - пучок.


  • Приготування
    Довівши температуру духовки до 200°С, натираємо картопляні бульби маслом і сіллю, кладемо на деко і запікаємо до м'якості.
    Поки бульби в духовці, на розтопленому маслі пасеруємо печериці з пореєм і часником, не забувши приправити. Остиглі картопляні бульби розрізаємо навпіл і витягаємо з них м'якоть з допомогою чайної ложки. Розминаємо м'якоть з крем-сиром і грибною сумішшю, додаємо половину тертого грюйера і розкладаємо масу по порожнім картопляним кожицам. Зверху додатково висипаємо залишився сир і знову ставимо бульби в духовку під гриль, поки сир на розплавиться.
    Картопляні човники з начинкою слід подавати до столу гарячими, прямо з духовки.

    Картопляні човники з фаршем


    Інгредієнти:

  • великі картопляні бульби - 4 шт.;

  • м'ясний фарш (яловичина) - 225 г;

  • часникові зубчики - 3 шт.;

  • кетчуп - 1 /4 ст.;

  • соус барбекю - 1/4 ст.;

  • соус вустер - 8 мл;

  • кайенский перець, паприка - за смаком;

  • тертий сир моцарелла - 1 ст.


  • Приготування
    Картопляні бульби запікаємо при 200°С до м'якості. М'який картопля остуджуємо і ріжемо уздовж навпіл, після чого отримуємо велику частину м'якоті, залишивши трохи по всій площі картопляної шкірки. Змащуємо картопляні "човники" кетчупом і випікаємо ще 10 хвилин.
    Обсмажуємо яловичий фарш з часником і змішуємо його з рештою кетчупом і соусом барбекю, а також вустером, паприкою і кайенским перцем. Щоб соус вийшов більш рідким, додатково вливаємо чверть склянки води і тушкуємо все хвилин 10.
    Викладаємо половину тертого сиру на дно картопляних човників, зверху розкладаємо фарш і посипаємо все сиром. Ще 10-15 хвилин у духовці і фаршировані картопляні човники можна буде подавати.

    Картопляні човники з куркою - рецепт


    Інгредієнти:

  • бульби картоплі (середнього розміру) - 6 шт.;

  • вершкове масло - 30 г;

  • крем-сир - 120 г;

  • куряче філе - 380 г;

  • соус баффало або кетчуп;

  • сушену цибулю і часник - 5 р;

  • тертий твердий сир - 110 р.


  • Приготування
    Картопляні бульби натираємо шматочком вершкового масла і обвалюємо в суміші солі, перцю, сушеної цибулі і часнику. Випікаємо картоплю при 200°С 45 хвилин, а після розрізаємо навпіл і видаляємо 2/3 м'якоті. Розминаємо м'якоть з обсмаженої курою, додаємо соус і тертий сир. Викладаємо начинку в картопляні "човники" і ставимо все в духовку на 10 хвилин.

    Картопляні човники з сиром в духовці


    Багато сиру не буває, а тому чому б не перетворити сирний топпінг в основний інгредієнт, трохи бекону, крем-сиру, і в поєднанні з картопляної м'якоттю - це картопля стане вашим улюбленим блюдом.
    Інгредієнти:

  • картопляні бульби (середнього розміру) - 6 шт.;

  • розтоплене вершкове масло - 50 г;

  • твердий сир - 250 г;

  • крем-сир - 60 г;

  • солодкий перець - 80 г;
  • Картопляні човники

  • бекон - 4 скибочки;

  • сметана - 60 г;

  • пучок зеленого цибулі.


  • Приготування
    Як завжди, попередньо запечені картоплини ріжемо навпіл, витягаємо 2/3 м'якоті і розтираємо її зі сметаною, крем-сиром і шматочками обсмаженого бекону. Запікаємо солодкі перці, нарізаємо і також відправляємо їх в начинку. Змішуємо отриману начинку з половиною тертого сиру і наповнюємо нею картопляні шкірки. Посипаємо блюдо залишилися сиром і запікаємо при 200°С 12 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Картопля з фаршем в духовці
    Картопля з фаршем в духовці
    Саме універсальне поєднання продуктів для основного блюда - картопля і м'ясо. Існує велика кількість рецептів саме з цими інгредієнтами. Ми додамо ще
    Картопля з сиром в духовці
    Картопля з сиром в духовці
    Картопля, запечена з сиром - це класика, яка обросла безліччю варіантів приготування. Кілька з них ми вам розповімо в нашій статті. Така страва може
    Картопля з шинкою
    Картопля з шинкою
    Картопля з шинкою - це, воістину, класичне поєднання. Приготувати таку страву можна різними способами. У нашій статті ми підібрали найбільш
    Рецепт картоплі, запеченої в духовці
    Рецепт картоплі, запеченої в духовці
    Картопля серед усіх гарнірів займає на нашому столі лідируюче місце. Її варять, смажать, тушкують, запікають. І сьогодні ми пропонуємо вам ще
    Картопля, фарширована фаршем
    Картопля, фарширована фаршем
    Картопля, фарширована фаршем - прекрасна закуска до святкового столу. Таке блюдо добре подавати на фуршетах або банкетах, а також в якості гарніру на
    Човники з сьомгою
    Човники з сьомгою
    Човники з сьомгою - святкова делікатесна закуска, яка неодмінно прикрасить будь-який стіл. І сьогодні ми вам підкажемо декілька простих і цікавих