Рецепт картоплі, запеченої в духовці
Серед безлічі гарнірів на нашому столі картопля, мабуть, займає лідируючі позиції за популярністю. Відварні, смажені або запечені бульби - універсальне страву на будь-який смак, а в компанії з соусом і основною стравою з м'яса і риби взагалі є традиційним святковим страв. У рецептах далі ми будемо запікати пересічний овоч усіма можливими способами.
Ми впевнені, що у кожної господині є свій перевірений рецепт запеченої курки з картоплею - головної страви на будь-якому святі, але наша варіація нітрохи не гірше, перевірте.
Інгредієнти:
бульби картоплі - 8 шт.;
кукурудзяна олія - 3 ст. ложки;
вершкове масло (солоне) - 228 р;
крихта з бекону - 1 ст.;
сметана - 1 ст.;
тертий чеддер - 1 ст.;
молоко - 125 мл;
зелена цибуля - 3 пера.
Приготування
Температуру духової шафи доводимо до 200 градусів. Чисті бульби обертаємо фольгою й запікаємо протягом години. По закінченні часу картоплю розрізаємо навпіл і обережно витягуємо більшу частину м'якоті, залишаючи тонкий шар її на шкірці. Вийде подобу "чашечки", яке необхідно буде заповнити розім'ятої зі сметаною, вершковим маслом , молоком і змішаної з беконом і цибулею картопляної м'якоттю. Не забуваємо про спеції, а в довершення посипаємо все розплавленим сиром. Готуємо бульби при 180 градусах близько 15 хвилин.
Інгредієнти:
бульби картоплі - 2 шт.;
брокколі - 1 головка;
печериці - 230 г;
кольорова капуста - 1 головка;
твердий сир.
Приготування
Картопляні бульби обертаємо фольгою й запікаємо до м'якості в розігрітій духовці. З готових картоплин знімаємо обгортку з фольги і зрізаємо верхівку зовсім трохи, щоб отримати доступ до м'якоті. Чайною ложкою виймаємо більшу частину м'якоті, залишаючи "стінки" недоторканими. Змішуємо картопляну м'якоть з сіллю, перцем, краплею оливкової (або вершкового) масла, додаємо обсмажені шампіньйони, відварні суцвіття брокколі і цвітної капусти. Заповнюємо овочевий сумішшю "чашечки" з картопляної шкірки. Посипаємо все сиром і ставимо під гриль до повного його розплавлення.
Картопля, запечена по цьому рецепту, може бути приготована і в мультиварці, для цього скористайтеся режимом "Випічка".
Інгредієнти:
бекон - 4 скибочки;
картопля (середнього розміру) - 12 шт.;
масло вершкове - 114 г;
шніт-цибуля - пучок;
петрушка;
зубчик часнику - 1 шт.
Приготування
Вимиті бульби надрізаємо поперек гармошкою, не прорізаючи до кінця. Отримані надрізи кладемо шматочки бекону, нарізану зелень і вершкове масло, змішане з розтертим в пасту часником і сіллю. Кожну картоплину загорнути фольгою і готуємо в духовці при 180 градусах до м'якості.
Інгредієнти:
жирні вершки - 320 мл;
жирна сметана - 180 г;
картопля - 1 кг;
часник - 4 зубчики;
сир моцарелла - 200 г;
чебрець - пучок.
Приготування
У сотейнику розігріваємо вершки і кладемо в них невелику гілочку чебрецю і зубчики часнику. Варимо вершки протягом 2 хвилин, не забуваючи перемішувати, а потім витягуємо букетик з чебрецю, часникові зубчики, а ароматне вміст каструлі остуджуємо і змішуємо зі сметаною.
Картопляні бульби чистимо і ріжемо дуже тонкими пластинами. Промасливаем дно форми для випікання і покриваємо її шаром картоплі. Заливаємо все порцією сметанно-вершковою суміші і тертого сиру. Повторюємо верстви до тих пір, поки форма не заповниться, після чого посипаємо все фінальним шаром тертого сиру і ставимо в духову шафу, розігрітий до 180 градусів. Через 40 хвилин перевіряємо готовність картопляної запіканки.
Рецепт запеченої картоплі з сиром
Ми впевнені, що у кожної господині є свій перевірений рецепт запеченої курки з картоплею - головної страви на будь-якому святі, але наша варіація нітрохи не гірше, перевірте.
Інгредієнти:
Приготування
Температуру духової шафи доводимо до 200 градусів. Чисті бульби обертаємо фольгою й запікаємо протягом години. По закінченні часу картоплю розрізаємо навпіл і обережно витягуємо більшу частину м'якоті, залишаючи тонкий шар її на шкірці. Вийде подобу "чашечки", яке необхідно буде заповнити розім'ятої зі сметаною, вершковим маслом , молоком і змішаної з беконом і цибулею картопляної м'якоттю. Не забуваємо про спеції, а в довершення посипаємо все розплавленим сиром. Готуємо бульби при 180 градусах близько 15 хвилин.
Рецепт смачною запеченої картоплі з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Картопляні бульби обертаємо фольгою й запікаємо до м'якості в розігрітій духовці. З готових картоплин знімаємо обгортку з фольги і зрізаємо верхівку зовсім трохи, щоб отримати доступ до м'якоті. Чайною ложкою виймаємо більшу частину м'якоті, залишаючи "стінки" недоторканими. Змішуємо картопляну м'якоть з сіллю, перцем, краплею оливкової (або вершкового) масла, додаємо обсмажені шампіньйони, відварні суцвіття брокколі і цвітної капусти. Заповнюємо овочевий сумішшю "чашечки" з картопляної шкірки. Посипаємо все сиром і ставимо під гриль до повного його розплавлення.
Картопля, запечена по цьому рецепту, може бути приготована і в мультиварці, для цього скористайтеся режимом "Випічка".
Рецепт картоплі, запеченої з м'ясом у фользі
Інгредієнти:
Приготування
Вимиті бульби надрізаємо поперек гармошкою, не прорізаючи до кінця. Отримані надрізи кладемо шматочки бекону, нарізану зелень і вершкове масло, змішане з розтертим в пасту часником і сіллю. Кожну картоплину загорнути фольгою і готуємо в духовці при 180 градусах до м'якості.
Рецепт запеченої картоплі в сметані
Інгредієнти:
Приготування
У сотейнику розігріваємо вершки і кладемо в них невелику гілочку чебрецю і зубчики часнику. Варимо вершки протягом 2 хвилин, не забуваючи перемішувати, а потім витягуємо букетик з чебрецю, часникові зубчики, а ароматне вміст каструлі остуджуємо і змішуємо зі сметаною.
Картопляні бульби чистимо і ріжемо дуже тонкими пластинами. Промасливаем дно форми для випікання і покриваємо її шаром картоплі. Заливаємо все порцією сметанно-вершковою суміші і тертого сиру. Повторюємо верстви до тих пір, поки форма не заповниться, після чого посипаємо все фінальним шаром тертого сиру і ставимо в духову шафу, розігрітий до 180 градусів. Через 40 хвилин перевіряємо готовність картопляної запіканки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопля у фользі, запечений в духовці
Картоплю можна приготувати по-різному: на плиті, в аерогрилі, в мікрохвильовці, і, звичайно ж, в духовці. Якщо ви хочете запекти картоплю у фользі,
Картопля з фаршем в духовці
Саме універсальне поєднання продуктів для основного блюда - картопля і м'ясо. Існує велика кількість рецептів саме з цими інгредієнтами. Ми додамо ще
Картопля з сиром в духовці
Картопля, запечена з сиром - це класика, яка обросла безліччю варіантів приготування. Кілька з них ми вам розповімо в нашій статті. Така страва може
Картопля, печена в духовці
Запікання картоплі в духовці зі спеціями - досить проста справа, але якщо додати небагато фантазії, то може вийти чудовий гарнір з картоплі до
Картопляні човники
Картопляні човники - це оригінальне і ситне блюдо, яке може стати прикрасою вашого столу. Щоб приготувати такі човники вам доведеться трохи
Картопля, фарширована фаршем
Картопля, фарширована фаршем - прекрасна закуска до святкового столу. Таке блюдо добре подавати на фуршетах або банкетах, а також в якості гарніру на