Серед безлічі гарнірів на нашому столі картопля, мабуть, займає лідируючі позиції за популярністю. Відварні, смажені або запечені бульби - універсальне страву на будь-який смак, а в компанії з соусом і основною стравою з м'яса і риби взагалі є традиційним святковим страв. У рецептах далі ми будемо запікати пересічний овоч усіма можливими способами.
Рецепт запеченої картоплі з сиром
Ми впевнені, що у кожної господині є свій перевірений рецепт запеченої курки з картоплею - головної страви на будь-якому святі, але наша варіація нітрохи не гірше, перевірте.
Інгредієнти: бульби картоплі - 8 шт.; кукурудзяна олія - 3 ст. ложки; вершкове масло (солоне) - 228 р; крихта з бекону - 1 ст.; сметана - 1 ст.; тертий чеддер - 1 ст.; молоко - 125 мл; зелена цибуля - 3 пера. Приготування Температуру духової шафи доводимо до 200 градусів. Чисті бульби обертаємо фольгою й запікаємо протягом години. По закінченні часу картоплю розрізаємо навпіл і обережно витягуємо більшу частину м'якоті, залишаючи тонкий шар її на шкірці. Вийде подобу "чашечки", яке необхідно буде заповнити розім'ятої зі сметаною, вершковим маслом , молоком і змішаної з беконом і цибулею картопляної м'якоттю. Не забуваємо про спеції, а в довершення посипаємо все розплавленим сиром. Готуємо бульби при 180 градусах близько 15 хвилин.
Рецепт смачною запеченої картоплі з грибами
Інгредієнти: бульби картоплі - 2 шт.; брокколі - 1 головка; печериці - 230 г; кольорова капуста - 1 головка; твердий сир. Приготування Картопляні бульби обертаємо фольгою й запікаємо до м'якості в розігрітій духовці. З готових картоплин знімаємо обгортку з фольги і зрізаємо верхівку зовсім трохи, щоб отримати доступ до м'якоті. Чайною ложкою виймаємо більшу частину м'якоті, залишаючи "стінки" недоторканими. Змішуємо картопляну м'якоть з сіллю, перцем, краплею оливкової (або вершкового) масла, додаємо обсмажені шампіньйони, відварні суцвіття брокколі і цвітної капусти. Заповнюємо овочевий сумішшю "чашечки" з картопляної шкірки. Посипаємо все сиром і ставимо під гриль до повного його розплавлення.
Картопля, запечена по цьому рецепту, може бути приготована і в мультиварці, для цього скористайтеся режимом "Випічка".
Рецепт картоплі, запеченої з м'ясом у фользі
Інгредієнти: бекон - 4 скибочки; картопля (середнього розміру) - 12 шт.; масло вершкове - 114 г; шніт-цибуля - пучок; петрушка; зубчик часнику - 1 шт. Приготування Вимиті бульби надрізаємо поперек гармошкою, не прорізаючи до кінця. Отримані надрізи кладемо шматочки бекону, нарізану зелень і вершкове масло, змішане з розтертим в пасту часником і сіллю. Кожну картоплину загорнути фольгою і готуємо в духовці при 180 градусах до м'якості.
Рецепт запеченої картоплі в сметані
Інгредієнти: жирні вершки - 320 мл; жирна сметана - 180 г; картопля - 1 кг; часник - 4 зубчики; сир моцарелла - 200 г; чебрець - пучок. Приготування У сотейнику розігріваємо вершки і кладемо в них невелику гілочку
чебрецю і зубчики часнику. Варимо вершки протягом 2 хвилин, не забуваючи перемішувати, а потім витягуємо букетик з чебрецю, часникові зубчики, а ароматне вміст каструлі остуджуємо і змішуємо зі сметаною.
Картопляні бульби чистимо і ріжемо дуже тонкими пластинами. Промасливаем дно форми для випікання і покриваємо її шаром картоплі. Заливаємо все порцією сметанно-вершковою суміші і тертого сиру. Повторюємо верстви до тих пір, поки форма не заповниться, після чого посипаємо все фінальним шаром тертого сиру і ставимо в духову шафу, розігрітий до 180 градусів. Через 40 хвилин перевіряємо готовність картопляної запіканки.