Човники з картопляної шкірки, наповнені начинкою із м'яса, овочів, грибів, що залишилася картопляної м'якоті і сиру, стануть зіркою вашого святкового столу. Привабливо виглядає закуска з лишком замінить простий і звичний запечена картопля, правда повозитися доведеться більше колишнього.
Картопляні човники з грибами
Інгредієнти: великі бульби картопля - 4 шт.; вершкове масло - 30 г; цибуля-порей - 1 шт.; печериці - 250 г; часниковий зубчик - 1 шт.; сир грюйер - 180 г; крем-сир - 200 г; шніт-цибуля - пучок. Приготування Довівши температуру духовки до 200°С, натираємо картопляні бульби маслом і сіллю, кладемо на деко і запікаємо до м'якості.
Поки бульби в духовці, на розтопленому маслі пасеруємо печериці з пореєм і часником, не забувши приправити. Остиглі картопляні бульби розрізаємо навпіл і витягаємо з них м'якоть з допомогою чайної ложки. Розминаємо м'якоть з крем-сиром і грибною сумішшю, додаємо половину тертого грюйера і розкладаємо масу по порожнім картопляним кожицам. Зверху додатково висипаємо залишився сир і знову ставимо бульби в духовку під гриль, поки сир на розплавиться.
Картопляні човники з начинкою слід подавати до столу гарячими, прямо з духовки.
Картопляні човники з фаршем
Інгредієнти: великі картопляні бульби - 4 шт.; м'ясний фарш (яловичина) - 225 г; часникові зубчики - 3 шт.; кетчуп - 1 /4 ст.; соус барбекю - 1/4 ст.; соус вустер - 8 мл; кайенский перець, паприка - за смаком; тертий сир моцарелла - 1 ст. Приготування Картопляні бульби запікаємо при 200°С до м'якості. М'який картопля остуджуємо і ріжемо уздовж навпіл, після чого отримуємо велику частину м'якоті, залишивши трохи по всій площі картопляної шкірки. Змащуємо картопляні "човники" кетчупом і випікаємо ще 10 хвилин.
Обсмажуємо яловичий фарш з часником і змішуємо його з рештою кетчупом і соусом барбекю, а також вустером, паприкою і кайенским перцем. Щоб соус вийшов більш рідким, додатково вливаємо чверть склянки води і тушкуємо все хвилин 10.
Викладаємо половину тертого сиру на дно картопляних човників, зверху розкладаємо фарш і посипаємо все сиром. Ще 10-15 хвилин у духовці і фаршировані картопляні човники можна буде подавати.
Картопляні човники з куркою - рецепт
Інгредієнти: бульби картоплі (середнього розміру) - 6 шт.; вершкове масло - 30 г; крем-сир - 120 г; куряче філе - 380 г; соус баффало або кетчуп; сушену цибулю і часник - 5 р; тертий твердий сир - 110 р. Приготування Картопляні бульби натираємо шматочком вершкового масла і обвалюємо в суміші солі, перцю, сушеної цибулі і часнику. Випікаємо картоплю при 200°С 45 хвилин, а після розрізаємо навпіл і видаляємо 2/3 м'якоті. Розминаємо м'якоть з обсмаженої курою, додаємо соус і тертий сир. Викладаємо начинку в картопляні "човники" і ставимо все в духовку на 10 хвилин.
Картопляні човники з сиром в духовці
Багато сиру не буває, а тому чому б не перетворити сирний топпінг в основний інгредієнт, трохи бекону, крем-сиру, і в поєднанні з картопляної м'якоттю - це картопля стане вашим улюбленим блюдом.
Інгредієнти: картопляні бульби (середнього розміру) - 6 шт.; розтоплене вершкове масло - 50 г; твердий сир - 250 г; крем-сир - 60 г; солодкий перець - 80 г; бекон - 4 скибочки; сметана - 60 г; пучок зеленого цибулі. Приготування
Як завжди, попередньо запечені картоплини ріжемо навпіл, витягаємо 2/3 м'якоті і розтираємо її зі сметаною, крем-сиром і шматочками обсмаженого бекону. Запікаємо солодкі перці, нарізаємо і також відправляємо їх в начинку. Змішуємо отриману начинку з половиною тертого сиру і наповнюємо нею картопляні шкірки. Посипаємо блюдо залишилися сиром і запікаємо при 200°С 12 хвилин.