Картопля з яйцем
Нехай вас не лякає простота назви страви, про який ми поговоримо в цій статті. Ми зовсім не збираємося вчити вас тому, як смажити яєчню з картоплею, навпаки, ми розповімо яким чином можна перетворити такі буденні інгредієнти як яйце і картоплю в оригінальні і дуже мальовничі страви.
Інгредієнти:
картопля (велика) - 2 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
яйця - 4 шт.;
часник - 3-4 зубчики;
тертий твердий сир - 100 г;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
зелена цибуля;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Духовку розігріваємо до 200 градусів. Картоплю ретельно миємо, натикаем виделкою і кладемо на деко. Запікаємо бульби 30-40 хвилин до м'якості. Після чого розрізаємо на дві половини, а м'якоть витягаємо з допомогою ложки, формуючи подобу "чашечки" шкірки.
На сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому дрібно нарізану цибулю і часник. Додаємо до пассеровке м'якоть картоплі і розминаємо її з допомогою виделки. Зверху засипаємо тертий сир, приправляємо суміш сіллю і перцем. Кожну половинку картоплі заповнюємо отриманою начинкою і зверху вбиваємо яйце. Повертаємо картопляні "чашечки" назад в духовку ще на 10-15 хвилин.
Перед подачею, картопля з яйцем і сиром посипаємо нарізаною зеленою цибулею.
Легкі закусочні кошики з картоплі, з начинкою з томатів, шпинату і яйця, довершенние шматочками козячого сиру , стануть окрасою будь-якого фуршету і ситним блюдом на сніданок.
Інгредієнти:
картопля - 2 шт.;
яйця - 4 шт.;
шпинат - 2 жмені;
томат - 1 шт.;
козячий сир - 200 г;
сіль, перець - за смаком;
базилік;
оливкова олія.
Приготування
Картоплю чистимо, миємо й нарізаємо максимально тонкими пелюстками. Отримані пелюстки викладаємо в змащені маслом форми для випікання (цілком підійдуть глибокі форми для кексів). На дно отриманої картопляної чаші кладемо кружечок томату і посипаємо його сіллю і перцем. Ставимо форму з картоплею в духовку, розігріту до 180 градусів на 15-20 хвилин. Поверх чаші з запеченого картоплі кладемо жменю шпинату, вбиваємо яйце і довершаем блюдо скибочками козячого сиру. Повертаємо блюдо в духовку ще на 5 хвилин, після чого подаємо до столу, посипавши свіжим базиліком .
Хороша ідея для бранчу - запіканка з яєць і картоплі. Ситне і доступне страва не вимагає ніяких особливих кулінарних навичок для приготування.
Інгредієнти:
бекон - 4 шматка;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
болгарський перець - 1 шт.;
часник - 4 зубчики;
томати сушені - 1/3 ст.;
сіль - 2 ч. ложки;
яйця - 8 шт.;
молоко - 1 ст.;
тертий твердий сир - 2 ст.;
картопля - 3-4 бульби.
Приготування
Духовку розігріваємо до 350 градусів. Форму для випікання змащуємо маслом.
Бекон нарізаємо кубиками і кладемо в сковороду. Обсмажуємо бекон до золотистого кольору, потім додаємо нарізану тонкими кільцями цибулю, болгарський перець, пропущений через прес часник і нарізані сушені томати. Приправляємо вміст сковороди сіллю і готуємо все на середньому вогні ще 5 хвилин. Даємо злегка охолонути.
В окремій мисці збиваємо яйця з молоком, додаємо в суміш залишки солі і трохи перцю. Додатково засипаємо твердий сир. Картоплю відварюємо і розминаємо. Змішуємо розім'яті бульби з яйцем і овочевий сумішшю. Викладаємо отриману масу у форму для випікання і ставимо страву в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Якщо ви хочете приготувати картоплю з яйцем в мультиварці, то суміш для запікання розподіліть по змащеній чаші пристрою, а потім виберіть режим "Випічка" на 40 хвилин.
Картопля, запечена з яйцем в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 200 градусів. Картоплю ретельно миємо, натикаем виделкою і кладемо на деко. Запікаємо бульби 30-40 хвилин до м'якості. Після чого розрізаємо на дві половини, а м'якоть витягаємо з допомогою ложки, формуючи подобу "чашечки" шкірки.
На сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому дрібно нарізану цибулю і часник. Додаємо до пассеровке м'якоть картоплі і розминаємо її з допомогою виделки. Зверху засипаємо тертий сир, приправляємо суміш сіллю і перцем. Кожну половинку картоплі заповнюємо отриманою начинкою і зверху вбиваємо яйце. Повертаємо картопляні "чашечки" назад в духовку ще на 10-15 хвилин.
Перед подачею, картопля з яйцем і сиром посипаємо нарізаною зеленою цибулею.
Картопля, запечена з яйцем і помідорами
Легкі закусочні кошики з картоплі, з начинкою з томатів, шпинату і яйця, довершенние шматочками козячого сиру , стануть окрасою будь-якого фуршету і ситним блюдом на сніданок.
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю чистимо, миємо й нарізаємо максимально тонкими пелюстками. Отримані пелюстки викладаємо в змащені маслом форми для випікання (цілком підійдуть глибокі форми для кексів). На дно отриманої картопляної чаші кладемо кружечок томату і посипаємо його сіллю і перцем. Ставимо форму з картоплею в духовку, розігріту до 180 градусів на 15-20 хвилин. Поверх чаші з запеченого картоплі кладемо жменю шпинату, вбиваємо яйце і довершаем блюдо скибочками козячого сиру. Повертаємо блюдо в духовку ще на 5 хвилин, після чого подаємо до столу, посипавши свіжим базиліком .
Запіканка з картоплі і яєць
Хороша ідея для бранчу - запіканка з яєць і картоплі. Ситне і доступне страва не вимагає ніяких особливих кулінарних навичок для приготування.
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 350 градусів. Форму для випікання змащуємо маслом.
Бекон нарізаємо кубиками і кладемо в сковороду. Обсмажуємо бекон до золотистого кольору, потім додаємо нарізану тонкими кільцями цибулю, болгарський перець, пропущений через прес часник і нарізані сушені томати. Приправляємо вміст сковороди сіллю і готуємо все на середньому вогні ще 5 хвилин. Даємо злегка охолонути.
В окремій мисці збиваємо яйця з молоком, додаємо в суміш залишки солі і трохи перцю. Додатково засипаємо твердий сир. Картоплю відварюємо і розминаємо. Змішуємо розім'яті бульби з яйцем і овочевий сумішшю. Викладаємо отриману масу у форму для випікання і ставимо страву в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Якщо ви хочете приготувати картоплю з яйцем в мультиварці, то суміш для запікання розподіліть по змащеній чаші пристрою, а потім виберіть режим "Випічка" на 40 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Горбуша з картоплею
Горбуша - смачна представниця сімейства лососевих. Її можна коптити, варити, солити, запікати. І сьогодні ми розповімо, як її приготувати з картоплею
Картопля з сиром в духовці
Картопля, запечена з сиром - це класика, яка обросла безліччю варіантів приготування. Кілька з них ми вам розповімо в нашій статті. Така страва може
Картопля в духовці з майонезом
Страву більш ніжним і соковитим допомагає зробити соус. А самим доступним з різноманітних соусів є майонез. І сьогодні ми поділимося з вами простими,
Картопля з шинкою
Картопля з шинкою - це, воістину, класичне поєднання. Приготувати таку страву можна різними способами. У нашій статті ми підібрали найбільш
Страви з вареної картоплі
Відварну картоплю може бути не тільки простим гарніром, але виступати основним інгредієнтом в багатьох смачних стравах. У нашій статті ми зібрали
Рецепт картоплі, запеченої в духовці
Картопля серед усіх гарнірів займає на нашому столі лідируюче місце. Її варять, смажать, тушкують, запікають. І сьогодні ми пропонуємо вам ще