Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Страви з вареної картоплі

Страви з вареної картоплі

17-03-2015, 21:25
25 667
Страви з вареної картоплі
Відварну картоплю можна не просто подавати до столу в якості гарніру, адже нерідко він служить основою для більше цікавих і оригінальних страв. Деякі страви з вареної картоплі, ми розглянемо далі.

Картопляні оладки з вареної картоплі


Інгредієнти:

  • картопля - 600 г;

  • молоко - 1/3 ст.;

  • тертий твердий сир - 2/3 ст.;

  • яйце - 1 шт.;

  • борошно - 3 1/2 ст. ложки;

  • зелена цибуля;

  • сіль, перець - за смаком;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Картоплю відварюємо до повної готовності і перетираємо в пюре з молоком. Додаємо до картопляному пюре яйце і борошно (3 ст. ложки) і замішуємо однорідне тісто. Додаємо в тісто твердий сир, сіль і перець. Ділимо тісто на 12 порцій, кожну з яких скачуємо в кулю. З допомогою долонь розплющуємо кульки в оладки і обвалюємо їх у залишках борошна.
    У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому картопляні оладки з обох боків до золотистого кольору. Подаємо блюдо, посипавши зеленою цибулею і прикрасивши сметаною.

    Запіканка з вареної картоплі


    Не рідко ми задаємося питанням про те, що приготувати із вареної картоплі. Залишки цього чудового бульби не рідко знаходяться в нашому холодильнику, якщо після трапези у вас виявилися надлишки, припустимо, картопляного пюре, не поспішайте подавати його у вигляді звичайного гарніру, а використовувати для приготування запіканок.
    Інгредієнти:

  • картопляне пюре - 2 ст.;

  • сметана - 1/2 ст.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • вершкове масло - 8 ст. ложок;

  • тертий твердий сир - 1 1/2 ст.;

  • відварна картопля - 4 шт.;

  • бекон - 6 скибочок.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 180 градусів. Форму для запіканки змащуємо маслом і рівномірно розподіляємо по ній картопляне пюре. Зверху змащуємо шар пюре сметаною і посипаємо все сіллю з перцем.
    Ріпчасту цибулю і болгарський перець нарізаємо кільцями і припускаємо до м'якості на вершковому маслі. Пасеровані овочі викладаємо ще одним шаром запіканки. Покриваємо овочі кружальцями вареного картоплі. Робити це не обов'язково, можна, наприклад, замінити цілі бульби картопляним пюре. Тепер довершаем запіканку маслом, сіллю, перцем і тертим сиром. Ставимо страву в духовку на 25-30 хвилин. Бекон обсмажуємо до хрускоту, подрібнюємо і посипаємо їм готову страву.

    Рецепт вареної картоплі з кропом


    Інгредієнти:

  • картопля - 6 шт.;

  • вершкове масло - 2-3 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • кріп, петрушка - по 1/2 пучка.


  • Приготування
    Картоплю миємо, при необхідності розрізаємо навпіл і кладемо в каструлю з водою. Доводимо воду до кипіння і варимо бульби 15-20 хвилин, до м'якості. За 3-5 мнуть до готовності щедро солимо воду. Воду з відвареної картоплі зливаємо і заправляємо його вершковим маслом. Додаємо за смаком подрібнену зелень, трохи меленого перцю і гарнір подаємо до столу.
    Якщо ви бажаєте приготувати варену картоплю в мультиварці, то покладіть очищені бульби в заповнену водою чашу пристрою і виставте режим "Варка" на 40 хвилин. Якщо "Варіння" в списку функцій мультиварки немає, то замініть режим "Випічкою" на 50 хвилин.

    Салат з вареної картоплі


    Інгредієнти:

  • картопля - 1 кг;

  • яйця - 3 шт.;

  • бекон - 150 г;

  • зелену цибулю і шнитт-лук;

  • сіль, перець - за смаком;

  • майонез - 1/2 ст.;

  • Страви з вареної картоплі

  • діжонська гірчиця - 1 ст. ложка;

  • часник - 1 зубчик.


  • Приготування
    Картоплю відварюємо в мундирі до повної готовності, після чого даємо бульб охолонути, чистимо й нарізаємо їх скибочками. Яйця відварюємо круто і ріжемо великими шматочками. Бекон ріжемо соломкою і обсмажуємо до хрускоту на сковороді без масла. Змішуємо всі інгредієнти салату разом, посипаємо нарізаною цибулею і заправляємо соусом із суміші майонезу, гірчиці і пропущеного через прес часнику.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Картопля з яйцем
    Картопля з яйцем
    Картопля з яйцем, здавалося б, на перший погляд просте у приготуванні блюдо. Але сьогодні ми не будемо говорити про те, як посмажити картоплю з
    Картопляне пюре з фаршем
    Картопляне пюре з фаршем
    Якщо вам набридли стандартні страви з картоплі і фаршу, спробуйте запекти картопляне пюре з фаршем в духовці. А якщо ще додати в це блюдо овочі і
    Гарнір з картоплі
    Гарнір з картоплі
    Гарніри з картоплі відрізняє простота приготування і ситність. До того ж, вони відмінно підходять до м'ясних, рибних і овочевих страв. Пропонуємо вам
    Картопля, печена в духовці
    Картопля, печена в духовці
    Запікання картоплі в духовці зі спеціями - досить проста справа, але якщо додати небагато фантазії, то може вийти чудовий гарнір з картоплі до
    Оладки з картоплі
    Оладки з картоплі
    Оладки з картоплі - чудове блюдо для розвантажувальних або пісних днів. Така страва неодмінно різноманітить ваш раціон. Давайте розберемося, як