Гарнір з картоплі
Гарніри з картоплі відрізняються ситні і простотою приготування. Універсальність такого роду гарнірів робить їх доречним доповненням як до м'ясних і рибних чи овочевих страв. Як приготувати картоплю на гарнір читайте в нашій статті.
Інгредієнти:
картопля - 25 кг;
сир «Пармезан» - 280 м;
сир «Грюйер» - 280 м;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
цибулю-шалот - 4 шт.;
часник - 3 зубчики;
сметана - 3 ст.;
сіль - 1 ст. ложка.
Приготування
Картоплю чистимо і нарізаємо за допомогою слайсера на тонкі скибочки (близько 15 мм). Сир натираємо на тертці і перемішуємо, 1/3 від всієї кількості відкладаємо.
Беремо товстостінну сковороду наливаємо в неї оливкова олія. Нарізаємо цибулю і обсмажуємо його до прозорості. Коли цибуля буде готовий, додаємо нарізаний часник і продовжуємо готування ще 30-40 секунд. Змішуємо цибулю з нарізаною картоплею, сметаною і сіллю. Додаємо в суміш 2/3 сиру і викладаємо все в змащену маслом форму для випікання. Залишки сиру розподіляємо по поверхні.
Накриваємо блюдо фольгою і ставимо в розігріту до 160 градусів духовку на 2 години. Як тільки картопля стане м'яким, фольгу прибираємо і ставимо картопля під гриль на 10-15 хвилин. Оригінальний гарнір з картоплі готовий, його можна подавати відразу ж, до абсолютно будь-яким основних страв.
Інгредієнти:
картопля - 1 кг;
вершкове масло - 4 ст. ложки;
лимонний сік - 1 ст. ложка;
сіль - 1/2 ч. ложки;
розмарин - 1 ст. ложка;
петрушка - 1 ст. ложка.
Приготування
Картоплю миємо та очищаємо від надлишків бруду за допомогою скребка. Відварюємо картоплю в мундирах близько 20 хвилин або до м'якості. Воду з каструлі зливаємо, а бульби розрізаємо навпіл і кладемо на деко для випічки. У невеликій тарілці змішуємо розтоплене вершкове масло з лимонним соком, сіллю, нарізаним розмарином і петрушкою. Поливаємо отриманою сумішшю картоплю. Випікаємо гарнір 20 хвилин при 180 градусах.
Подібний гарнір з картоплі можна приготувати і в мультиварці. Для початку відваріть картоплю, розріжте і приправте за раніше поданій схемі, а потім обсмажте картоплю в режимі «Смаження», або «Випічка» до рум'яного кольору.
Що може бути більш доречним гарніром до страв з курки, ніж картопляне пюре ? Ми запропонуємо вам один рецепт такого гарніру, але у вельми оригінальній формі.
Інгредієнти:
картопля - 15 кг;
яєчні жовтки - 6 шт;
вершкове масло - 6 ст. ложок;
вершки - 1/4 ст.;
сіль, перець - за смаком;
мелений мускатний горіх - 1/8 ч. ложки;
тертий твердий сир - 1/2 ст.
Приготування
Розігріваємо духовку до 200 градусів. Деко для випікання застеляємо пекарським папером. Картоплю чистимо, миємо й нарізаємо кубками. Кубики кладемо в каструлю, заливаємо водою і відварюємо до м'якості. Відварну картоплю розминаємо з олією і вершками, додаємо яєчні жовтки (по одному, до повного вимішування попереднього), сіль і спеції.
Готове пюре кладемо в кондитерський мішок з широким кінчиком. За допомогою кондитерського мішка відсаджуємо на папір невеликі порції картопляного пюре і посипаємо їх натертим твердим сиром. Ставимо гарнір з картоплі в духовку і включаємо режим «Гриль», якщо останнього немає, то вибирайте температуру близько 180-190 градусів і запікайте картопляне пюре до появи рум'яної скоринки.
Такий гарнір не обов'язково подавати лише до курки або м'яса, він просто може служити гарною альтернативою звичному пюре, або навіть бути використаним в якості порційній картопляної закуски.
Рецепт смачного гарнір з картоплі
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю чистимо і нарізаємо за допомогою слайсера на тонкі скибочки (близько 15 мм). Сир натираємо на тертці і перемішуємо, 1/3 від всієї кількості відкладаємо.
Беремо товстостінну сковороду наливаємо в неї оливкова олія. Нарізаємо цибулю і обсмажуємо його до прозорості. Коли цибуля буде готовий, додаємо нарізаний часник і продовжуємо готування ще 30-40 секунд. Змішуємо цибулю з нарізаною картоплею, сметаною і сіллю. Додаємо в суміш 2/3 сиру і викладаємо все в змащену маслом форму для випікання. Залишки сиру розподіляємо по поверхні.
Накриваємо блюдо фольгою і ставимо в розігріту до 160 градусів духовку на 2 години. Як тільки картопля стане м'яким, фольгу прибираємо і ставимо картопля під гриль на 10-15 хвилин. Оригінальний гарнір з картоплі готовий, його можна подавати відразу ж, до абсолютно будь-яким основних страв.
Гарнір з картоплі до м'яса
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю миємо та очищаємо від надлишків бруду за допомогою скребка. Відварюємо картоплю в мундирах близько 20 хвилин або до м'якості. Воду з каструлі зливаємо, а бульби розрізаємо навпіл і кладемо на деко для випічки. У невеликій тарілці змішуємо розтоплене вершкове масло з лимонним соком, сіллю, нарізаним розмарином і петрушкою. Поливаємо отриманою сумішшю картоплю. Випікаємо гарнір 20 хвилин при 180 градусах.
Подібний гарнір з картоплі можна приготувати і в мультиварці. Для початку відваріть картоплю, розріжте і приправте за раніше поданій схемі, а потім обсмажте картоплю в режимі «Смаження», або «Випічка» до рум'яного кольору.
Гарнір з картоплі до курки
Що може бути більш доречним гарніром до страв з курки, ніж картопляне пюре ? Ми запропонуємо вам один рецепт такого гарніру, але у вельми оригінальній формі.
Інгредієнти:
Приготування
Розігріваємо духовку до 200 градусів. Деко для випікання застеляємо пекарським папером. Картоплю чистимо, миємо й нарізаємо кубками. Кубики кладемо в каструлю, заливаємо водою і відварюємо до м'якості. Відварну картоплю розминаємо з олією і вершками, додаємо яєчні жовтки (по одному, до повного вимішування попереднього), сіль і спеції.
Готове пюре кладемо в кондитерський мішок з широким кінчиком. За допомогою кондитерського мішка відсаджуємо на папір невеликі порції картопляного пюре і посипаємо їх натертим твердим сиром. Ставимо гарнір з картоплі в духовку і включаємо режим «Гриль», якщо останнього немає, то вибирайте температуру близько 180-190 градусів і запікайте картопляне пюре до появи рум'яної скоринки.
Такий гарнір не обов'язково подавати лише до курки або м'яса, він просто може служити гарною альтернативою звичному пюре, або навіть бути використаним в якості порційній картопляної закуски.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гарніри до м'яса
До м'ясних страв ми практично завжди вибираємо який-небудь смачний гарнір. У нашій статті ми сьогодні поговоримо про універсальних гарнірах до м'яса,
Картопля з шинкою
Картопля з шинкою - це, воістину, класичне поєднання. Приготувати таку страву можна різними способами. У нашій статті ми підібрали найбільш
Сирна запіканка з картоплею
Сирна запіканка - смачне і улюблене багатьма блюдо. І сьогодні мова піде про незвичайний варіанті її приготування з використанням картоплі.
Картопля, печена в духовці
Запікання картоплі в духовці зі спеціями - досить проста справа, але якщо додати небагато фантазії, то може вийти чудовий гарнір з картоплі до
Страви з вареної картоплі
Відварну картоплю може бути не тільки простим гарніром, але виступати основним інгредієнтом в багатьох смачних стравах. У нашій статті ми зібрали
Картопляне пюре по-американськи
Картопляне пюре - це популярний гарнір на наших столах, яким навряд чи кого здивуєш. Але якщо ви любите експериментувати, тоді пропонуємо зробити