Гарніри з картоплі відрізняються ситні і простотою приготування. Універсальність такого роду гарнірів робить їх доречним доповненням як до м'ясних і рибних чи овочевих страв. Як приготувати картоплю на гарнір читайте в нашій статті.
Рецепт смачного гарнір з картоплі
Інгредієнти: картопля - 25 кг; сир «Пармезан» - 280 м; сир «Грюйер» - 280 м; оливкова олія - 2 ст. ложки; цибулю-шалот - 4 шт.; часник - 3 зубчики; сметана - 3 ст.; сіль - 1 ст. ложка. Приготування Картоплю чистимо і нарізаємо за допомогою слайсера на тонкі скибочки (близько 15 мм). Сир натираємо на тертці і перемішуємо, 1/3 від всієї кількості відкладаємо.
Беремо товстостінну сковороду наливаємо в неї оливкова олія. Нарізаємо цибулю і обсмажуємо його до прозорості. Коли цибуля буде готовий, додаємо нарізаний часник і продовжуємо готування ще 30-40 секунд. Змішуємо цибулю з нарізаною картоплею, сметаною і сіллю. Додаємо в суміш 2/3 сиру і викладаємо все в змащену маслом форму для випікання. Залишки сиру розподіляємо по поверхні.
Накриваємо блюдо фольгою і ставимо в розігріту до 160 градусів духовку на 2 години. Як тільки картопля стане м'яким, фольгу прибираємо і ставимо картопля під гриль на 10-15 хвилин. Оригінальний гарнір з картоплі готовий, його можна подавати відразу ж, до абсолютно будь-яким основних страв.
Гарнір з картоплі до м'яса
Інгредієнти: картопля - 1 кг; вершкове масло - 4 ст. ложки; лимонний сік - 1 ст. ложка; сіль - 1/2 ч. ложки; розмарин - 1 ст. ложка; петрушка - 1 ст. ложка. Приготування Картоплю миємо та очищаємо від надлишків бруду за допомогою скребка. Відварюємо картоплю в мундирах близько 20 хвилин або до м'якості. Воду з каструлі зливаємо, а бульби розрізаємо навпіл і кладемо на деко для випічки. У невеликій тарілці змішуємо розтоплене вершкове масло з лимонним соком, сіллю, нарізаним розмарином і петрушкою. Поливаємо отриманою сумішшю картоплю. Випікаємо гарнір 20 хвилин при 180 градусах.
Подібний гарнір з картоплі можна приготувати і в мультиварці. Для початку відваріть картоплю, розріжте і приправте за раніше поданій схемі, а потім обсмажте картоплю в режимі «Смаження», або «Випічка» до рум'яного кольору.
Гарнір з картоплі до курки
Що може бути більш доречним гарніром до страв з курки, ніж картопляне пюре ? Ми запропонуємо вам один рецепт такого гарніру, але у вельми оригінальній формі.
Інгредієнти: картопля - 15 кг; яєчні жовтки - 6 шт; вершкове масло - 6 ст. ложок; вершки - 1/4 ст.; сіль, перець - за смаком; мелений мускатний горіх - 1/8 ч. ложки; тертий твердий сир - 1/2 ст. Приготування Розігріваємо духовку до 200 градусів. Деко для випікання застеляємо пекарським папером. Картоплю чистимо, миємо й нарізаємо кубками. Кубики кладемо в каструлю, заливаємо водою і відварюємо до м'якості. Відварну картоплю розминаємо з олією і вершками, додаємо яєчні жовтки (по одному, до повного вимішування попереднього), сіль і спеції.
Готове пюре кладемо в кондитерський мішок з широким кінчиком. За допомогою кондитерського мішка відсаджуємо на папір невеликі порції картопляного пюре і посипаємо їх натертим твердим сиром. Ставимо гарнір з картоплі в духовку і включаємо режим «Гриль», якщо останнього немає, то вибирайте температуру близько 180-190 градусів і запікайте картопляне пюре до появи рум'яної скоринки.
Такий гарнір не обов'язково подавати лише до курки або м'яса, він просто може служити гарною альтернативою звичному пюре, або навіть бути використаним в якості порційній картопляної закуски.