Гарніри до м'яса
В залежності від того, какао м'ясне блюдо ви будете готувати, слід вибирати і гарнір до нього доповнення. Рецепти, про яких ми поговоримо в даній статті, є практично універсальними, тобто і для стейка з мармурової яловичини і для котлет вони підійдуть ідеально, справа залишається за малим - оцінити витрати і складність на кожне окреме страви і вибрати для себе оптимальний варіант.
Інгредієнти:
стручкова квасоля - 750 г;
томати черрі - 250 г;
вода - 1 ст.;
вершкове масло - 3 ст. ложки;
цукор - 1 ст. ложка;
часник - 2 зубчики;
сіль, перець - за смаком;
свіжий базилік.
Приготування
Квасоля бланшируем в підсоленій воді 10 хвилин, після обдаємо холодною водою. Помідори розрізаємо на половинки. Масло розтоплюємо і змішуємо з цукром, сіллю, перцем, подрібненим часником і базиліком. Кладемо в ароматне масло шматочки томатів і варимо до розм'якшення. Змішуємо томати з квасолею. Подаємо гарнір до м'яса з ароматних овочів в гарячому вигляді.
Інгредієнти:
картопля - 1 кг;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
часник - 1 зубчик;
червоний цибуля - 1/2 шт.;
червоний винний оцет - 1/4 ст.;
гірчиця - 1 ст. ложка;
сіль, перець;
зелену цибулю.
Приготування
Картоплю миємо, розрізаємо на четвертинки і поливаємо олією. Запікаємо бульби при 180 градусах 25 хвилин.
Цибулю нарізаємо тонкими кільцями й обсмажуємо на сковороді до м'якості, додаємо нарізаний часник. У мисці змішуємо оцет, гірчицю , сіль і перець. Додаємо в заправку цибулю і поливаємо нею картоплю. Подаємо гарнір, посипаємо нарізаною зеленою цибулею.
Існує величезна різноманітність рисових гарнірів до м'яса і мала кількість з них можна назвати по-справжньому універсальними. Ми вибрали рецепт, який сподобається більшості, якщо не кожному із читачів. Ніжний вершковий рис з сирною скоринкою. Апетитно?
Інгредієнти:
вершкове масло - 2 ст. ложки;
зелена цибуля;
ріпчаста цибуля - 1/2 шт.;
часник - 3 зубчики;
сіль, перець;
рис - 3 1/2 ст.;
курячий бульйон - 3 ст.;
вершки - 1 ст.;
тертий твердий сир - 1 1/2 ст.
Приготування
На вершковому маслі обсмажуємо зелений і ріпчасту цибулю до м'якості. В кінці готування додаємо часник, сіль і перець. Засипаємо до овочів рис і перемішуємо, щоб зерна вкрилися маслом. Заливаємо рис бульйоном і вершками, доводимо до кипіння. Варимо рис, помішуючи, після додаємо тертий сир і перекладаємо вміст сковороди в форму для випічки. Зверху посипаємо рис залишками сиру і запікаємо страву при 180 градусах до повного випаровування вологи й появи рум'яної сирної скоринки (15-20 хвилин). Подаємо оригінальний гарнір до м'яса одразу ж після запікання.
Зовсім не складний, але дуже смачний гарнір до м'яса ви можете приготувати, використовуючи просту гарбуз.
Інгредієнти:
гарбуз - 500 г;
оливкова олія - 40 мл;
часник - 2 зубчики;
біле сухе вино - 40 мл;
свіжий розмарин - 2 гілочки;
коричневий цукор - 2 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Гарбуз миємо, очищаємо від шкірки і насіння, а потім нарізаємо кубиками.
У сотейник наливаємо олію і обсмажуємо на ньому гарбузовий шматочки разом з часником, до тих пір, поки гарбуз не придбає золотавий колір (близько 4-5 хвилин). Після, заливаємо гарнір білим вином і додаємо цукор, перемішуємо, зменшуємо вогонь і даємо сиропу покипіти 5-7 хвилин. Тепер додаємо листя розмарину, перемішуємо і продовжуємо готування ще 7-8 хвилин.
В результаті ми отримаємо рум'яні і солодкуваті гарбузове шматочки, які чудово доповнять гострі страви з м'яса. Вийде святковий гарнір до м'яса.
Рецепт овочевого гарніру до м'яса
Інгредієнти:
Приготування
Квасоля бланшируем в підсоленій воді 10 хвилин, після обдаємо холодною водою. Помідори розрізаємо на половинки. Масло розтоплюємо і змішуємо з цукром, сіллю, перцем, подрібненим часником і базиліком. Кладемо в ароматне масло шматочки томатів і варимо до розм'якшення. Змішуємо томати з квасолею. Подаємо гарнір до м'яса з ароматних овочів в гарячому вигляді.
Смачний гарнір з картоплі до м'яса
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю миємо, розрізаємо на четвертинки і поливаємо олією. Запікаємо бульби при 180 градусах 25 хвилин.
Цибулю нарізаємо тонкими кільцями й обсмажуємо на сковороді до м'якості, додаємо нарізаний часник. У мисці змішуємо оцет, гірчицю , сіль і перець. Додаємо в заправку цибулю і поливаємо нею картоплю. Подаємо гарнір, посипаємо нарізаною зеленою цибулею.
Рис на гарнір до м'яса
Існує величезна різноманітність рисових гарнірів до м'яса і мала кількість з них можна назвати по-справжньому універсальними. Ми вибрали рецепт, який сподобається більшості, якщо не кожному із читачів. Ніжний вершковий рис з сирною скоринкою. Апетитно?
Інгредієнти:
Приготування
На вершковому маслі обсмажуємо зелений і ріпчасту цибулю до м'якості. В кінці готування додаємо часник, сіль і перець. Засипаємо до овочів рис і перемішуємо, щоб зерна вкрилися маслом. Заливаємо рис бульйоном і вершками, доводимо до кипіння. Варимо рис, помішуючи, після додаємо тертий сир і перекладаємо вміст сковороди в форму для випічки. Зверху посипаємо рис залишками сиру і запікаємо страву при 180 градусах до повного випаровування вологи й появи рум'яної сирної скоринки (15-20 хвилин). Подаємо оригінальний гарнір до м'яса одразу ж після запікання.
Гарбуз на гарнір до м'яса
Зовсім не складний, але дуже смачний гарнір до м'яса ви можете приготувати, використовуючи просту гарбуз.
Інгредієнти:
Приготування
Гарбуз миємо, очищаємо від шкірки і насіння, а потім нарізаємо кубиками.
У сотейник наливаємо олію і обсмажуємо на ньому гарбузовий шматочки разом з часником, до тих пір, поки гарбуз не придбає золотавий колір (близько 4-5 хвилин). Після, заливаємо гарнір білим вином і додаємо цукор, перемішуємо, зменшуємо вогонь і даємо сиропу покипіти 5-7 хвилин. Тепер додаємо листя розмарину, перемішуємо і продовжуємо готування ще 7-8 хвилин.
В результаті ми отримаємо рум'яні і солодкуваті гарбузове шматочки, які чудово доповнять гострі страви з м'яса. Вийде святковий гарнір до м'яса.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гарнір до курки
Курка - смажена, варена, гриль, запечена - улюблене багатьма з нас страву. Варіантів подачі гарніру до неї існує безліч. Тут все залежить від вашої
Гарнір до котлет
Котлети - відоме і улюблене багатьма друге блюдо. І найчастіше перед господинями постає питання, якою ж краще гарнір до них подати. Давайте з вами
Як приготувати квасолю на гарнір?
Квасоля є корисним і поживним продуктом. Її використовують у приготуванні багатьох страв, як супів, і других страв. Вона відмінно поєднується з
Гарнір з картоплі
Гарніри з картоплі відрізняє простота приготування і ситність. До того ж, вони відмінно підходять до м'ясних, рибних і овочевих страв. Пропонуємо вам
Гарнір з овочів
Овочі є відмінним доповненням до риби, м'яса, птиці. І сьогодні мова піде про смачних і корисних гарнірах з овочів. Пропонуємо вам ознайомитися з
Гарнір з цвітної капусти
Цвітна капуста - смачний і корисний овоч, який використовують у приготуванні багатьох страв-салатів, запіканок і т. д. Але в нашій статті мова піде