Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Гарнір з овочів

Гарнір з овочів

18-03-2015, 08:39
3 196
Гарнір з овочів
Овочі є відмінним доповненням і до риби, і до м'яса, і до птиці. Нижче вас чекають рецепти приготування овочів на гарнір.

Гарнір із заморожених овочів


Інгредієнти:

  • суміш заморожених овочів - 800 г;

  • майонез - 1 ст. ложка;

  • сметана - 1 ст. ложка;

  • сушений орегано, базилік, чорний і червоний мелений перець - по щіпці;

  • соус соєвий - 30 мл


  • Приготування
    Суміш заморожених овочів викладаємо на суху сковороду. Попередньо розморожувати овочі не потрібно. По мірі того, як вони будуть нагріватися і розморожувати, утворюється рідина. Як тільки вона закипить, додаємо сушений орегано, базилік, перець. Все це перемішуємо і під закритою кришкою тушкуємо хвилин 15. Якщо за цей час рідина встигне випаруватися, то можна підлити трохи води. Після цього додаємо сметану, майонез і соєвий соус . Гарненько перемішуємо, якщо потрібно, досолює і вимикаємо вогонь. Смачний гарнір із заморожених овочів готовий!

    Гарнір до м'яса з овочів


    Інгредієнти:

  • брокколі - 400 г;

  • солодкий перець - 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • цибуля порей - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • оливкова олія - 50 мл;

  • сіль, чорний мелений перець.

  • зелень.


  • Приготування
    У киплячу воду кидаємо суцвіття брокколі і моркву, нарізану кружальцями. Після того, як вода закипить, проварюємо близько 1 хвилини, а потім відкидаємо на друшляк і промиваємо під холодною водою. Це потрібно для того, щоб не втратити яскравий колір овочів. Цибуля порей ріжемо соломкою.
    На сковороді розігріваємо оливкову олію, кладемо в нього солодкий перець і ріпчасту цибулю, нарізані півкільцями. Перемішуємо і обсмажуємо хвилини 2. Після цього викладаємо моркву і смажимо ще стільки ж. В останню чергу додаємо брокколі, знову все перемішуємо і готуємо ще 2-3 хвилини. За бажанням ще можна додати стручок гострого перчика. Солимо і перчимо за смаком, а перед подачею до столу гарнір до м'яса посипаємо подрібненою зеленню.

    Гарнір до курки з овочів


    Інгредієнти:

  • кабачки молоді - 2 шт.;

  • баклажани - 3 шт.;

  • солодкий перець - 3 шт.;

  • печериці - 350 г;

  • помідори - 4 шт.;

  • цибуля солодкий - 2 шт.;

  • сіль, італійські трави - за смаком;

  • рослинна олія для смаження.


  • Приготування
    Миємо й чистимо овочі і гриби. Кабачки, перець і баклажани чистимо від насіння. Помідори обдаємо окропом, а потім очищаємо від шкірки. Всі інгредієнти нарізаємо кубиками. У сотейнику розігріваємо олію, викладаємо подрібнену цибулю і обсмажуємо до золотистого кольору. Потім викладаємо солодкий перець і кабачки. Перемішуємо і на невеликому вогні тушкуємо хвилин 6-7.
    Додаємо баклажани і посипаємо їх італійськими травами. Обсмажуємо до напівготовності. В кінці викладаємо гриби і помідори. Все акуратно перемішуємо, солимо за смаком і тушкуємо до готовності. Смачний гарнір з овочів до курки готовий.

    Гарнір з запечених овочів


    Інгредієнти:

  • баклажани - 400 г;

  • солодкий перець (червоний) - 250 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • оливкова олія - 30 мл;

  • шпинат, петрушка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Гарнір з овочів
    Перець і баклажани викладаємо на решітку в духовці при температурі 200 градусів запікаємо 40 хвилин, кілька разів перевертаючи їх, щоб овочі добре пропеклися. А щоб в процесі запікання баклажани не полопалися, попередньо наколюємо їх в декількох місцях виделкою. Готові баклажани очищаємо від шкірки (добре пропечені баклажанах вона знімається дуже легко) і ріжемо кубиками, так само ріжемо і перець.
    Додаємо до овочів оливкове масло, подрібнену петрушку, нарізаний шпинат і подрібнений часник. Все це перемішуємо і солимо за смаком. Такий гарнір буде відмінним доповненням до м'яса або сосисок, смаженим над вугіллям.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Гарнір до курки
    Гарнір до курки
    Курка - смажена, варена, гриль, запечена - улюблене багатьма з нас страву. Варіантів подачі гарніру до неї існує безліч. Тут все залежить від вашої
    Гарнір до риби
    Гарнір до риби
    Гарнір - це не просто добавка до основного блюда. Він допомагає нам зробити прийом їжі більш легким, корисним і ситним. І сьогодні мова піде про те,
    Тушкована капуста з баклажанами
    Тушкована капуста з баклажанами
    Ваше повсякденне меню можуть чудово урізноманітнити страви з тушкованих овочів. І сьогодні ми пропонуємо вам приготувати тушковану капусту з
    Тушкована брокколі
    Тушкована брокколі
    Тушкована брокколі - смачне і корисне блюдо, яке можна подавати до столу як самостійно, так і як гарнір до риби або м'яса. У нашій статті ми зібрали
    Смажена ікра з баклажанів
    Смажена ікра з баклажанів
    Смажена ікра з баклажанів - смачне овочеве блюдо, яке безумовно сподобається всім членам сім'ї. Для її приготування потрібні самі звичайні продукти,
    Мариновані кабачки
    Мариновані кабачки
    Любите заготовляти на зиму всякі смакоти? Тоді вам знадобиться хороший рецепт маринованих кабачків. Ми підібрали для вас кілька варіантів, які ви