Гарнір до риби
Гарнір - це не просто добавка, яка виступає в якості навантаження до основного м'ясного, рибного або курячому страви. Він допомагає нам зробити будь-який прийом їжі більш апетитним, корисним і ситним. Правильно підібраний і приготований гарнір - запорука різноманітного і смачного обіду або вечері. Сьогодні ми з вами розберемося, який гарнір підходить до рибі.
Отже, всі гарніри поділяють на 2 групи: прості, що складаються тільки з 1 продукту, і складні. Підбір складного гарніру завжди вимагає особливої уваги, адже при його виготовленні потрібно враховувати смакові поєднання не тільки між гарніром і рибою, але і всіх складових частин самого гарніру.
Для приготування страв використовують свіжі, мариновані, солоні, варені, запечені, тушковані, квашені, припущені і смажені овочі. У список овочів для гарнірів входять: моркву, буряк, картоплю, зелений салат, кабачки, огірки, цвітна капуста, цибуля, коріння і зелень петрушки і селери, помідори, солодкий перчик, баклажани, щавель, зелений горошок, а також маслини і хрін.
Наприклад, смажену картоплю є відмінним гарніром до запеченої риби, а варена - до відварної риби, у вигляді пюре - до рибних котлеткам, тефтелі, зразам і фрикадельок. Картопля серед всіх продуктів, які використовуються для гарнірів до рибних страв, займає почесне місце. Його смакові властивості чудово поєднуються зі смаковими особливостями багатьох рибних продуктів. Він належить до продуктів, які навіть при частому вживанні не набридають і не втрачають своєї привабливості. Найменш вдалі гарніри до риби - це більшість круп і макаронні вироби.
Хорошим гарніром до різних рибних страв виступає тушкована морква з додаванням чорносливу. Також широко застосовуються і свіжі салати з помідорами, консервовані овочі і т. д. Ці яскраві і красиві овочі гарні так само для прикраси рибних страв і додання страві апетитного кольору.
Інгредієнти:
пропарений рис - 05 склянки;
мексиканська заморожена суміш - 200 г;
цибулина - 1 шт.;
соус соєвий;
мелений чорний перець;
олія рослинна.
Приготування
Рис ретельно промиваємо і відварюємо до готовності. Цибулю шаткуємо дрібними кубиками, обсмажуємо на рослинному маслечко до прозорості, додаємо до нього заморожену мексиканську суміш і пасеруємо все разом ще 10 хвилин. Потім викладаємо до овочів відварений рис, перемішуємо гарненько, перчимо, вливаємо за смаком соєвого соусу і підсмажуємо на невеликому вогні ще хвилин 5. Готовий гарнір з рису до риби подаємо на стіл, прикрасивши страву свіжими овочами.
Інгредієнти:
картопля - 500 г;
часник - 4 зубчики;
баклажани - 400 г;
олія рослинна;
спеції.
Приготування
Отже, спочатку готуємо всі інгредієнти. Картопля, баклажани і часник чистимо і нарізаємо овочі невеликими шматочками, а часничок шаткуємо пластинками. Потім викладаємо все в сковороду, підсолюємо, перчимо, наливаємо трохи рослинного масла, перемішуємо і тушкуємо під кришкою приблизно протягом години на невеликому вогні. Готовий овочевий гарнір до риби подаємо зі сметаною і свіжою зеленню.
Наприкінці, хочеться відзначити, що ні одне рибне блюдо, не є повноцінним і смачним без правильно і грамотно підібраного гарніру. В крайньому випадку, якщо у вас зовсім немає часу, він може складатися хоча б з декількох скибочок помідорчика, картоплі, яблук, капусти або петрушки, скибочки лимончика і навіть апельсина. Запам'ятайте, саме гарнір робить найпростіше повсякденне рибне страву гарним, привабливим, добре засвоюваним і досить корисним.
Отже, всі гарніри поділяють на 2 групи: прості, що складаються тільки з 1 продукту, і складні. Підбір складного гарніру завжди вимагає особливої уваги, адже при його виготовленні потрібно враховувати смакові поєднання не тільки між гарніром і рибою, але і всіх складових частин самого гарніру.
Для приготування страв використовують свіжі, мариновані, солоні, варені, запечені, тушковані, квашені, припущені і смажені овочі. У список овочів для гарнірів входять: моркву, буряк, картоплю, зелений салат, кабачки, огірки, цвітна капуста, цибуля, коріння і зелень петрушки і селери, помідори, солодкий перчик, баклажани, щавель, зелений горошок, а також маслини і хрін.
Наприклад, смажену картоплю є відмінним гарніром до запеченої риби, а варена - до відварної риби, у вигляді пюре - до рибних котлеткам, тефтелі, зразам і фрикадельок. Картопля серед всіх продуктів, які використовуються для гарнірів до рибних страв, займає почесне місце. Його смакові властивості чудово поєднуються зі смаковими особливостями багатьох рибних продуктів. Він належить до продуктів, які навіть при частому вживанні не набридають і не втрачають своєї привабливості. Найменш вдалі гарніри до риби - це більшість круп і макаронні вироби.
Хорошим гарніром до різних рибних страв виступає тушкована морква з додаванням чорносливу. Також широко застосовуються і свіжі салати з помідорами, консервовані овочі і т. д. Ці яскраві і красиві овочі гарні так само для прикраси рибних страв і додання страві апетитного кольору.
Гарнір з овочів до риби
Інгредієнти:
Приготування
Рис ретельно промиваємо і відварюємо до готовності. Цибулю шаткуємо дрібними кубиками, обсмажуємо на рослинному маслечко до прозорості, додаємо до нього заморожену мексиканську суміш і пасеруємо все разом ще 10 хвилин. Потім викладаємо до овочів відварений рис, перемішуємо гарненько, перчимо, вливаємо за смаком соєвого соусу і підсмажуємо на невеликому вогні ще хвилин 5. Готовий гарнір з рису до риби подаємо на стіл, прикрасивши страву свіжими овочами.
Гарнір до червоній рибі
Інгредієнти:
Приготування
Отже, спочатку готуємо всі інгредієнти. Картопля, баклажани і часник чистимо і нарізаємо овочі невеликими шматочками, а часничок шаткуємо пластинками. Потім викладаємо все в сковороду, підсолюємо, перчимо, наливаємо трохи рослинного масла, перемішуємо і тушкуємо під кришкою приблизно протягом години на невеликому вогні. Готовий овочевий гарнір до риби подаємо зі сметаною і свіжою зеленню.
Наприкінці, хочеться відзначити, що ні одне рибне блюдо, не є повноцінним і смачним без правильно і грамотно підібраного гарніру. В крайньому випадку, якщо у вас зовсім немає часу, він може складатися хоча б з декількох скибочок помідорчика, картоплі, яблук, капусти або петрушки, скибочки лимончика і навіть апельсина. Запам'ятайте, саме гарнір робить найпростіше повсякденне рибне страву гарним, привабливим, добре засвоюваним і досить корисним.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гарнір до курки
Курка - смажена, варена, гриль, запечена - улюблене багатьма з нас страву. Варіантів подачі гарніру до неї існує безліч. Тут все залежить від вашої
Гарнір до котлет
Котлети - відоме і улюблене багатьма друге блюдо. І найчастіше перед господинями постає питання, якою ж краще гарнір до них подати. Давайте з вами
Гарнір до качки
Приготували смачне м'ясне блюдо з качки, але не знаєте який гарнір до нього краще подати? У вирішенні цього питання вам допоможе наша стаття. Ми
Гарнір з картоплі
Гарніри з картоплі відрізняє простота приготування і ситність. До того ж, вони відмінно підходять до м'ясних, рибних і овочевих страв. Пропонуємо вам
Гарнір з овочів
Овочі є відмінним доповненням до риби, м'яса, птиці. І сьогодні мова піде про смачних і корисних гарнірах з овочів. Пропонуємо вам ознайомитися з
Гарнір в мультиварці
Мультиварка вже давно стала незамінною помічницею на будь-якій кухні. І сьогодні мова піде про гарнірах в цьому чудовому девайсі. У нашій статті ми