Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Гарнір до курки

Гарнір до курки

21-03-2015, 20:50
3 797
Гарнір до курки
Курка - практично найулюбленіша страва всіх народів. Її м'ясо їдять з задоволенням - будь - то відварна курка, гомілки або крильця, цілком запечена курочка, або приготована на грилі. Але дуже часто виникає питання, а який гарнір приготувати до курки, щоб він доповнював смакові якості птиці і добре поєднувався з нею!

Гарнір з овочів до курки


Інгредієнти:

  • кабачки - 2 шт.;

  • помідори - 4 шт.;

  • печериці свіжі - 300 г;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • італійські трави - за смаком;

  • баклажани - 2 шт.;

  • солодкий болгарський перець - 3 шт.;

  • сіль - за смаком;

  • рослинне масло - для смаження.


  • Приготування
    Свіжі гриби і овочі чистимо і промиваємо. Перець, баклажани і кабачки обробляємо від насіння. Помідори обдаємо окропом і знімаємо з них шкірку. Нарізаємо овочі в окремі миски дрібними кубиками. В чавунець наливаємо, розігріваємо рослинне масло і підсмажити на ньому цибулю до золотистого кольору. Додаємо болгарський перець, кабачки і все перемішуємо. Тушкуємо на слабенькому вогні приблизно 7 хвилин. Потім кладемо кубики баклажанів і посипаємо приправами та італійськими травами. Смажимо до напівготовності, а потім додаємо свіжі гриби і помідори. Присаливаем до смаку, перемішуємо і готуємо ще 10 хвилин. Розкладаємо готове овочеве рагу на красиві порційні тарілки і подаємо як гарнір до курки, приготованої в клярі.

    Рецепт гарнір до курки


    Інгредієнти:

  • картопля - 1 кг;

  • молоко - 1 ст.;

  • сіль - за смаком;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Картопляні бульби ретельно миємо, очищаємо від шкірки і кладемо в каструлю з холодною водою. Ставимо її на середній вогонь і варимо до готовності. Потім воду обережно зливаємо, а картоплю розминаємо товкачиком. Молоко наливаємо у ковшичек, доводимо до кипіння і поступово тонкою цівкою вливаємо в картоплю. Все ретельно перемішуємо, додаємо шматочок вершкового масла, солимо за смаком і подаємо в якості гарніру до смаженої курки.

    Гарнір до запеченої курки


    Інгредієнти:

  • свіжі огірки - 2 шт.;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • помідори - 2 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • сіль, перець, оцет - за смаком;

  • зелень - за бажанням;

  • рослинне масло - для заправки.


  • Приготування
    А ось до курки, приготованої в духовці, відмінно як гарнір підійде салат, приготований зі свіжих овочів. Всі овочі кладемо в великий друшляк і ретельно промиваємо водою. У помідорів вирізаємо серцевиною. Огірки очищаємо від зеленої шкірки, щоб вона не гірчить. Болгарський перець звільняємо від плодоніжки і насіння, ще раз промиваємо його внутрішню частину під водою. Цибулю очищаємо від лушпиння.
    Тепер, помідори і огірки нарізаємо кружечками. Перець шаткуємо соломкою, а цибулю подрібнюємо кільцями. Викладаємо всі овочі в салатник шарами, солимо, перчимо за смаком і посипаємо зверху рубаною зеленню. Заправляємо салат олією, збризкуємо оцтом і даємо йому постояти хвилин 5 а потім подаємо до курки.

    Гарнір до курки гриль


    Інгредієнти:

  • гарбуз - 350 г;

  • кабачок 300 г;

  • вода - 1 ст.;

  • молоко - 1 ст.;

  • сіль - за смаком.


  • Гарнір до курки

    Приготування
    Овочі ретельно промиваємо і знімаємо з них шкірку. Вирізаємо насіння, всю пухку серединку і нарізаємо їх невеликими шматочками. У каструлю наливаємо воду, ставимо на плиту, доводимо до кипіння, злегка солимо і обережно опускаємо нарізані овочі. Проварюємо їх протягом 5 хвилин. Додаємо молоко і тушкуємо на слабкому вогні. Потім переливаємо акуратно вміст каструлі в чашу блендера і подрібнюємо овочі в однорідне повітряне пюре. Готову страву розкладаємо по порційних тарілках, посипаємо зверху дрібно нарубаної зеленню і подаємо разом з куркою гриль .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тушкована курка - рецепт
    Тушкована курка - рецепт
    Тушкована курка - це досить просте у приготуванні блюдо, яке можна подати з будь-яким гарніром з овочів або круп. Давайте детально розберемося, як її
    Овочеве рагу з кабачками - рецепт
    Овочеве рагу з кабачками - рецепт
    Овочеве рагу - це корисне і дуже смачне блюдо, яке подобається багатьом і його досить просто зробити. Для його приготування можна використовувати
    Овочеве рагу з баклажанами
    Овочеве рагу з баклажанами
    Овочеве рагу з баклажанами - просте у приготуванні, але в теж час дуже смачне блюдо, яке відмінно підійде для сімейного вечері. Для його створення
    Соте з баклажанів
    Соте з баклажанів
    Соте - це французька страва, дуже схоже на наше овочеве рагу. Воно стане чудовою закускою на вашому святковому або буденному столі. Давайте розберемо
    Гарнір з овочів
    Гарнір з овочів
    Овочі є відмінним доповненням до риби, м'яса, птиці. І сьогодні мова піде про смачних і корисних гарнірах з овочів. Пропонуємо вам ознайомитися з
    Соте з курки
    Соте з курки
    Одне з відомих французьких страв - соте. Готується воно з абсолютно різними рецептами з різними інгредієнтами. Сьогодні ми розповімо вам, яким чином