Тушкована курка - рецепт
Тушкована курка - це ідеальний рецепт для всіх початківців господарок. Приготувати його досить просто, а виходить вона чудово ніжною і смачною. Таке блюдо чудово підійде до будь-якого гарніру і різноманітить ваш повсякденний стіл. Давайте ж розглянемо, як приготувати тушковану курку і ситно нагодувати всю сім'ю.
Інгредієнти:
курка - 1 шт.;
спеції;
лавровий листочок - 4 шт.;
приправа для курки - 1 ст. ложка;
часник - 3 зубчики.
Приготування
Курку добре промиваємо, розбираємо на невеликі порційні шматочки і посипаємо приправами за смаком для птиці і сіллю. Часник чистимо, нарізаємо пластинками. Потім пересипаємо куряче м'ясо лавровим листочком, перцем горошком і часничком. Викладаємо все в чашу мультиварки, включаємо режим «Гасіння» і готуємо приблизно 1 годину. Після закінчення часу, соковита і ароматна тушкована курка буде готова.
Інгредієнти:
кури - 800 г;
червоний болгарський перець - 200 р;
цибулина - 2 шт.;
морква - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
масло рослинне - 2 ст. ложки;
спеції;
мелена паприка - за смаком;
свіжа зелень петрушки.
Приготування
Курку обробляємо, нарізаємо на шматки і обсмажуємо на рослинному маслечко 7 хвилин, помішуючи. Овочі чистимо, розрізаємо невеликими скибочками і додаємо до птаха. Приправляємо всі спеції, перемішуємо, вливаємо трохи води, накриваємо кришкою і тушкуємо 40 хвилин. Зелень і часник дрібно рубаємо, висипаємо в готову страву, перемішуємо і знімаємо з вогню.
Інгредієнти:
курячі стегенця - 8 шт.;
цибулина - 1 шт.;
вода - 2 ст.;
картопля - 8 шт.;
часник - 4 зубчики;
спеції.
Приготування
Курячі шматочки промиваємо, викладаємо в чавунець, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, знімаємо шумівкою піну. Часник чистимо, пропускаємо через прес і додаємо до м'яса, підсолюємо за смаком. Після закипання зменшуємо вогонь і варимо 30 хвилин. Цим часом чистимо картоплю і цибулю шаткуємо овочі великими кубиками і відправляємо до курки. Перемішуємо, заправляємо меленою паприкою, перчимо, накриваємо кришкою і готуємо ще 15 хвилин, поки картопля не стане м'якою. Готову тушковану картоплю з куркою прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо на стіл.
Інгредієнти:
цибулина - 1 шт.;
білокачанна капуста - 05 вилка;
свіжі гриби - 500 г;
помідор - 2 шт.;
куряче філе - 600 г;
вершки - 100 мл;
спеції;
олія рослинна.
Приготування
З капусти, знімаємо верхні погані листя і викидаємо їх. Вилочок промиваємо, дрібненько шаткуємо. Цибулю чистимо від луски і рубаємо кубиками. Гриби обробляємо моєму, подрібнюємо невеликими скибочками. Куряче філе промиваємо, обсушуємо серветкою і нарізаємо шматочками. Помідори бланшируем в окропі і акуратно знімаємо шкірку, а м'якоть подрібнюємо кубиками.
Тепер беремо сковороду, ставимо її на плиту, вливаємо рослинне масло і розігріваємо. Далі кидаємо цибулька, пасеруємо його до м'якості і додаємо гриби. Обсмажуємо овочі до золотистого кольору, періодично помішуючи.
Готову обжарку викладаємо в глибокий сотейник, підливаємо масла, кладемо філе куряче, перемішуємо і готуємо 5 хвилин. Потім додаємо капусту, підливаємо трохи води, накриваємо кришкою і тушкуємо на слабенькому вогні, підсолюємо і поперчив за смаком. Коли капуста стане м'якою, додаємо подрібнені помідори, перемішуємо і чекаємо деякий час, поки помідори пустять сік. Після цього вливаємо вершки і тушкуємо 5-10 при слабкому кипінні. Готову страву розкладаємо по тарілках, посипаємо зеленню і подаємо до столу.
Рецепт тушкованої курки в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Курку добре промиваємо, розбираємо на невеликі порційні шматочки і посипаємо приправами за смаком для птиці і сіллю. Часник чистимо, нарізаємо пластинками. Потім пересипаємо куряче м'ясо лавровим листочком, перцем горошком і часничком. Викладаємо все в чашу мультиварки, включаємо режим «Гасіння» і готуємо приблизно 1 годину. Після закінчення часу, соковита і ароматна тушкована курка буде готова.
Рецепт курки, тушкованої з овочами
Інгредієнти:
Приготування
Курку обробляємо, нарізаємо на шматки і обсмажуємо на рослинному маслечко 7 хвилин, помішуючи. Овочі чистимо, розрізаємо невеликими скибочками і додаємо до птаха. Приправляємо всі спеції, перемішуємо, вливаємо трохи води, накриваємо кришкою і тушкуємо 40 хвилин. Зелень і часник дрібно рубаємо, висипаємо в готову страву, перемішуємо і знімаємо з вогню.
Рецепт тушкованої картоплі з куркою
Інгредієнти:
Приготування
Курячі шматочки промиваємо, викладаємо в чавунець, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, знімаємо шумівкою піну. Часник чистимо, пропускаємо через прес і додаємо до м'яса, підсолюємо за смаком. Після закипання зменшуємо вогонь і варимо 30 хвилин. Цим часом чистимо картоплю і цибулю шаткуємо овочі великими кубиками і відправляємо до курки. Перемішуємо, заправляємо меленою паприкою, перчимо, накриваємо кришкою і готуємо ще 15 хвилин, поки картопля не стане м'якою. Готову тушковану картоплю з куркою прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо на стіл.
Рецепт тушкованої капусти з куркою
Інгредієнти:
Приготування
З капусти, знімаємо верхні погані листя і викидаємо їх. Вилочок промиваємо, дрібненько шаткуємо. Цибулю чистимо від луски і рубаємо кубиками. Гриби обробляємо моєму, подрібнюємо невеликими скибочками. Куряче філе промиваємо, обсушуємо серветкою і нарізаємо шматочками. Помідори бланшируем в окропі і акуратно знімаємо шкірку, а м'якоть подрібнюємо кубиками.
Тепер беремо сковороду, ставимо її на плиту, вливаємо рослинне масло і розігріваємо. Далі кидаємо цибулька, пасеруємо його до м'якості і додаємо гриби. Обсмажуємо овочі до золотистого кольору, періодично помішуючи.
Готову обжарку викладаємо в глибокий сотейник, підливаємо масла, кладемо філе куряче, перемішуємо і готуємо 5 хвилин. Потім додаємо капусту, підливаємо трохи води, накриваємо кришкою і тушкуємо на слабенькому вогні, підсолюємо і поперчив за смаком. Коли капуста стане м'якою, додаємо подрібнені помідори, перемішуємо і чекаємо деякий час, поки помідори пустять сік. Після цього вливаємо вершки і тушкуємо 5-10 при слабкому кипінні. Готову страву розкладаємо по тарілках, посипаємо зеленню і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопля з перцем
Картопля з перцем - це просте у приготуванні блюдо, яке неодмінно оцінять ваші близькі. Пропонуємо вам зробити сьогодні це ароматне, смачне і тане в
Курка з грибами і картоплею
Курка з грибами і картоплею - чудове блюдо як для повсякденного, так і святкового столу. Приготувати його досить просто. І сьогодні ми поділимося з
Тушкована капуста з куркою
Тушкована капуста з куркою - чудове і ароматне блюдо, яке чудово підійде для ситного обіду або вечері. Зараз ми розповімо, як її приготувати швидко і
Тушкована брокколі
Тушкована брокколі - смачне і корисне блюдо, яке можна подавати до столу як самостійно, так і як гарнір до риби або м'яса. У нашій статті ми зібрали
Тушкована квашена капуста
Квашена капуста хороша сама по собі, як закуска, але з неї можна готувати інші смачні та корисні страви. Ми вам розповімо, як можна тушкувати квашену
Картопля, тушкований в мультиварці
Мультиварка - універсальна помічниця для приготування різноманітних страв від супів до десертів. І зараз ми розповімо, як просто і швидко згасити в