Тушкована курка - це ідеальний рецепт для всіх початківців господарок. Приготувати його досить просто, а виходить вона чудово ніжною і смачною. Таке блюдо чудово підійде до будь-якого гарніру і різноманітить ваш повсякденний стіл. Давайте ж розглянемо, як приготувати тушковану курку і ситно нагодувати всю сім'ю.
Рецепт тушкованої курки в мультиварці
Інгредієнти: курка - 1 шт.; спеції; лавровий листочок - 4 шт.; приправа для курки - 1 ст. ложка; часник - 3 зубчики. Приготування Курку добре промиваємо, розбираємо на невеликі порційні шматочки і посипаємо приправами за смаком для птиці і сіллю. Часник чистимо, нарізаємо пластинками. Потім пересипаємо куряче м'ясо лавровим листочком, перцем горошком і часничком. Викладаємо все в чашу мультиварки, включаємо режим «Гасіння» і готуємо приблизно 1 годину. Після закінчення часу, соковита і ароматна тушкована курка буде готова.
Рецепт курки, тушкованої з овочами
Інгредієнти: кури - 800 г; червоний болгарський перець - 200 р; цибулина - 2 шт.; морква - 1 шт.; часник - 2 зубчики; масло рослинне - 2 ст. ложки; спеції; мелена паприка - за смаком; свіжа зелень петрушки. Приготування Курку обробляємо, нарізаємо на шматки і обсмажуємо на рослинному маслечко 7 хвилин, помішуючи. Овочі чистимо, розрізаємо невеликими скибочками і додаємо до птаха. Приправляємо всі спеції, перемішуємо, вливаємо трохи води, накриваємо кришкою і тушкуємо 40 хвилин. Зелень і часник дрібно рубаємо, висипаємо в готову страву, перемішуємо і знімаємо з вогню.
Рецепт тушкованої картоплі з куркою
Інгредієнти: курячі стегенця - 8 шт.; цибулина - 1 шт.; вода - 2 ст.; картопля - 8 шт.; часник - 4 зубчики; спеції. Приготування Курячі шматочки промиваємо, викладаємо в чавунець, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, знімаємо шумівкою піну. Часник чистимо, пропускаємо через прес і додаємо до м'яса, підсолюємо за смаком. Після закипання зменшуємо вогонь і варимо 30 хвилин. Цим часом чистимо картоплю і цибулю шаткуємо овочі великими кубиками і відправляємо до курки. Перемішуємо, заправляємо меленою паприкою, перчимо, накриваємо кришкою і готуємо ще 15 хвилин, поки картопля не стане м'якою. Готову тушковану картоплю з куркою прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо на стіл.
Рецепт тушкованої капусти з куркою
Інгредієнти: цибулина - 1 шт.; білокачанна капуста - 05 вилка; свіжі гриби - 500 г; помідор - 2 шт.; куряче філе - 600 г; вершки - 100 мл; спеції; олія рослинна. Приготування З капусти, знімаємо верхні погані листя і викидаємо їх. Вилочок промиваємо, дрібненько шаткуємо. Цибулю чистимо від луски і рубаємо кубиками. Гриби обробляємо моєму, подрібнюємо невеликими скибочками. Куряче філе промиваємо, обсушуємо серветкою і нарізаємо шматочками. Помідори бланшируем в окропі і акуратно знімаємо шкірку, а м'якоть подрібнюємо кубиками.
Тепер беремо сковороду, ставимо її на плиту, вливаємо рослинне масло і розігріваємо. Далі кидаємо цибулька, пасеруємо його до м'якості і додаємо гриби. Обсмажуємо овочі до золотистого кольору,
періодично помішуючи.
Готову обжарку викладаємо в глибокий сотейник, підливаємо масла, кладемо філе куряче, перемішуємо і готуємо 5 хвилин. Потім додаємо капусту, підливаємо трохи води, накриваємо кришкою і тушкуємо на слабенькому вогні, підсолюємо і поперчив за смаком. Коли капуста стане м'якою, додаємо подрібнені помідори, перемішуємо і чекаємо деякий час, поки помідори пустять сік. Після цього вливаємо вершки і тушкуємо 5-10 при слабкому кипінні. Готову страву розкладаємо по тарілках, посипаємо зеленню і подаємо до столу.