Курка - практично найулюбленіша страва всіх народів. Її м'ясо їдять з задоволенням - будь - то відварна курка, гомілки або крильця, цілком запечена курочка, або приготована на грилі. Але дуже часто виникає питання, а який гарнір приготувати до курки, щоб він доповнював смакові якості птиці і добре поєднувався з нею!
Гарнір з овочів до курки
Інгредієнти: кабачки - 2 шт.; помідори - 4 шт.; печериці свіжі - 300 г; ріпчаста цибуля - 2 шт.; італійські трави - за смаком; баклажани - 2 шт.; солодкий болгарський перець - 3 шт.; сіль - за смаком; рослинне масло - для смаження. Приготування Свіжі гриби і овочі чистимо і промиваємо. Перець, баклажани і кабачки обробляємо від насіння. Помідори обдаємо окропом і знімаємо з них шкірку. Нарізаємо овочі в окремі миски дрібними кубиками. В чавунець наливаємо, розігріваємо рослинне масло і підсмажити на ньому цибулю до золотистого кольору. Додаємо болгарський перець, кабачки і все перемішуємо. Тушкуємо на слабенькому вогні приблизно 7 хвилин. Потім кладемо кубики баклажанів і посипаємо приправами та італійськими травами. Смажимо до напівготовності, а потім додаємо свіжі гриби і помідори. Присаливаем до смаку, перемішуємо і готуємо ще 10 хвилин. Розкладаємо готове овочеве рагу на красиві порційні тарілки і подаємо як гарнір до курки, приготованої в клярі.
Рецепт гарнір до курки
Інгредієнти: картопля - 1 кг; молоко - 1 ст.; сіль - за смаком; вершкове масло - 1 ст. ложка. Приготування Картопляні бульби ретельно миємо, очищаємо від шкірки і кладемо в каструлю з холодною водою. Ставимо її на середній вогонь і варимо до готовності. Потім воду обережно зливаємо, а картоплю розминаємо товкачиком. Молоко наливаємо у ковшичек, доводимо до кипіння і поступово тонкою цівкою вливаємо в картоплю. Все ретельно перемішуємо, додаємо шматочок вершкового масла, солимо за смаком і подаємо в якості гарніру до смаженої курки.
Гарнір до запеченої курки
Інгредієнти: свіжі огірки - 2 шт.; болгарський перець - 1 шт.; помідори - 2 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; сіль, перець, оцет - за смаком; зелень - за бажанням; рослинне масло - для заправки. Приготування А ось до курки, приготованої в духовці, відмінно як гарнір підійде салат, приготований зі свіжих овочів. Всі овочі кладемо в великий друшляк і ретельно промиваємо водою. У помідорів вирізаємо серцевиною. Огірки очищаємо від зеленої шкірки, щоб вона не гірчить. Болгарський перець звільняємо від плодоніжки і насіння, ще раз промиваємо його внутрішню частину під водою. Цибулю очищаємо від лушпиння.
Тепер, помідори і огірки нарізаємо кружечками. Перець шаткуємо соломкою, а цибулю подрібнюємо кільцями. Викладаємо всі овочі в салатник шарами, солимо, перчимо за смаком і посипаємо зверху рубаною зеленню. Заправляємо салат олією, збризкуємо оцтом і даємо йому постояти хвилин 5 а потім подаємо до курки.
Гарнір до курки гриль
Інгредієнти: гарбуз - 350 г; кабачок 300 г; вода - 1 ст.; молоко - 1 ст.; сіль - за смаком. Приготування Овочі ретельно промиваємо і знімаємо з них шкірку. Вирізаємо насіння, всю пухку серединку і нарізаємо їх невеликими шматочками. У каструлю наливаємо воду, ставимо на плиту, доводимо до кипіння, злегка солимо і обережно опускаємо нарізані овочі. Проварюємо їх протягом 5 хвилин. Додаємо молоко і тушкуємо на слабкому вогні. Потім переливаємо акуратно вміст каструлі в чашу блендера і подрібнюємо овочі в однорідне повітряне пюре. Готову страву розкладаємо по порційних тарілках, посипаємо зверху дрібно нарубаної зеленню і подаємо разом з куркою гриль .