Соте з баклажанів
Соте в перекладі з французької язика означає « овочеве рагу з м'ясом», приготоване на сильному вогні. Така страва стане чудовою закускою на вашому столі. Соте з баклажанів готується дуже швидко, так що радимо вам обов'язково спробувати його зробити.
Інгредієнти:
цибулина - 3 шт.;
баклажани - 6 шт.;
перець болгарський - 1 кг;
помідори - 1 кг;
сіль;
рослинна олія;
цукор - 2 ст. ложки;
зелень - 2 пучка.
Приготування
Зараз розповімо, як приготувати соте з баклажанів. Овочі промиваємо та нарізаємо: баклажани - кружальцями, помідори - скибочками, болгарський перчик - смужками, а цибулю - півкільцями. Розкладаємо всі овочі по окремих мисках. У широку посудину наливаємо рослинне масло і пасеруємо на ньому до золотистого кольору цибулю. Потім зменшуємо вогонь до мінімуму і укладаємо овочі шарами: баклажани, шар перцю і помідорів, після чого повторюємо все і зверху викладаємо кружечки баклажанів. Тепер підливаємо трохи води, накриваємо кришкою і тушкуємо на слабенькому вогні хвилин 30-35.
Готовність страви визначаємо за зовнішнім виглядом і кольором баклажан. Хвилин за 5-7 до завершення готування посипаємо соте цукровим піском, дрібно нарізаною зеленню і злегка притискаємо ложкою, щоб овочеве соте з баклажанами трохи осіло. Після цього остуджуємо все і подаємо страву в холодному вигляді.
Інгредієнти:
морква - 2 шт.;
баклажани - 2 шт.;
куряче філе - 2 шт.;
цибулина - 1 шт.;
помідори - 2 шт.;
перець болгарський - 1 шт.;
часник - 3 зубчики;
паста томатна - за смаком;
спеції;
зелень - за бажанням;
рослинне масло.
Приготування
Розглянемо ще один варіант, як готувати соте з баклажанів. Куряче філе обробляємо і нарізаємо кубиками. Цибулю чистимо і шаткуємо півкільцями. Очищену моркву промиваємо і натираємо на тертці. Перчик обробляємо від насіння, серцевини і подрібнюємо шматочками. Баклажани миємо, зрізаємо шкірку і рубаємо кубиками. Помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку і м'якоть нарізаємо кубиками. Часник очищаємо і пропускаємо через прес. Зелень промиваємо, обсушуємо і дрібно нариваем руками.
У чашу мультиварки наливаємо трохи масла і викладаємо спочатку куряче філе, цибуля та морква. Смажимо овочі з м'ясом в режимі «Випічка» приблизно хвилин 15. Додаємо болгарський перчик і наливаємо трохи води. Тепер виставляємо програму «Гасіння» і готуємо овочі до м'якості. Баклажани паніруємо в борошні і обсмажуємо окремо на сковороді в розпеченому рослинному маслі. Потім викладаємо їх разом з помідорами в мультиварку, підсолюємо, перчимо і тушкуємо до готовності. У самому кінці додаємо часник і свіжу зелень, добре перемішуємо і готуємо соте з баклажанів з куркою ще пару хвилин. За бажанням можна додати трохи томатної пасти і різні спеції.
Інгредієнти:
яловичина - 300 г;
баклажани - 2 шт.;
помідори - 2 шт.;
перець болгарський - 2 шт.;
цибулина -1 шт.;
морква - 1 шт.;
спеції;
зелень.
Приготування
Для приготування соте з баклажанів, синенькі промиваємо, чистимо від шкірки, нарізаємо кружечками і посипаємо сіллю. Залишаємо на 15-20 хвилин, після чого промиваємо в холодній воді окропом, акуратно знімаємо шкірку, а м'якоть шаткуємо часточками. М'ясо нарізаємо соломкою і обсмажуємо. Моркву чистимо та миємо, рубаємо тонкою соломкою. Болгарський перець очищаємо від насіння, подрібнюємо соломкою. Обсмажуємо овочі до золотистого кольору в розігрітій рослинній маслечко. Тепер беремо чавунець, на дно кладемо баклажани, потім моркву і болгарський перчик. Наступним шаром викладаємо обсмажене м'ясо, зверху посипаємо цибулею, розкладаємо часточки помідорів. Кожен шар злегка підсолюємо і перчимо. Вмикаємо духовку, виставляємо температуру на 180 градусів, в каструлю доливаємо трохи води, закриваємо кришкою і ставимо соте з баклажанів в духовку приблизно на годину.
Рецепт соте з баклажанів
Інгредієнти:
Приготування
Зараз розповімо, як приготувати соте з баклажанів. Овочі промиваємо та нарізаємо: баклажани - кружальцями, помідори - скибочками, болгарський перчик - смужками, а цибулю - півкільцями. Розкладаємо всі овочі по окремих мисках. У широку посудину наливаємо рослинне масло і пасеруємо на ньому до золотистого кольору цибулю. Потім зменшуємо вогонь до мінімуму і укладаємо овочі шарами: баклажани, шар перцю і помідорів, після чого повторюємо все і зверху викладаємо кружечки баклажанів. Тепер підливаємо трохи води, накриваємо кришкою і тушкуємо на слабенькому вогні хвилин 30-35.
Готовність страви визначаємо за зовнішнім виглядом і кольором баклажан. Хвилин за 5-7 до завершення готування посипаємо соте цукровим піском, дрібно нарізаною зеленню і злегка притискаємо ложкою, щоб овочеве соте з баклажанами трохи осіло. Після цього остуджуємо все і подаємо страву в холодному вигляді.
Соте з баклажанів в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Розглянемо ще один варіант, як готувати соте з баклажанів. Куряче філе обробляємо і нарізаємо кубиками. Цибулю чистимо і шаткуємо півкільцями. Очищену моркву промиваємо і натираємо на тертці. Перчик обробляємо від насіння, серцевини і подрібнюємо шматочками. Баклажани миємо, зрізаємо шкірку і рубаємо кубиками. Помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку і м'якоть нарізаємо кубиками. Часник очищаємо і пропускаємо через прес. Зелень промиваємо, обсушуємо і дрібно нариваем руками.
У чашу мультиварки наливаємо трохи масла і викладаємо спочатку куряче філе, цибуля та морква. Смажимо овочі з м'ясом в режимі «Випічка» приблизно хвилин 15. Додаємо болгарський перчик і наливаємо трохи води. Тепер виставляємо програму «Гасіння» і готуємо овочі до м'якості. Баклажани паніруємо в борошні і обсмажуємо окремо на сковороді в розпеченому рослинному маслі. Потім викладаємо їх разом з помідорами в мультиварку, підсолюємо, перчимо і тушкуємо до готовності. У самому кінці додаємо часник і свіжу зелень, добре перемішуємо і готуємо соте з баклажанів з куркою ще пару хвилин. За бажанням можна додати трохи томатної пасти і різні спеції.
Соте з баклажанів з м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування соте з баклажанів, синенькі промиваємо, чистимо від шкірки, нарізаємо кружечками і посипаємо сіллю. Залишаємо на 15-20 хвилин, після чого промиваємо в холодній воді окропом, акуратно знімаємо шкірку, а м'якоть шаткуємо часточками. М'ясо нарізаємо соломкою і обсмажуємо. Моркву чистимо та миємо, рубаємо тонкою соломкою. Болгарський перець очищаємо від насіння, подрібнюємо соломкою. Обсмажуємо овочі до золотистого кольору в розігрітій рослинній маслечко. Тепер беремо чавунець, на дно кладемо баклажани, потім моркву і болгарський перчик. Наступним шаром викладаємо обсмажене м'ясо, зверху посипаємо цибулею, розкладаємо часточки помідорів. Кожен шар злегка підсолюємо і перчимо. Вмикаємо духовку, виставляємо температуру на 180 градусів, в каструлю доливаємо трохи води, закриваємо кришкою і ставимо соте з баклажанів в духовку приблизно на годину.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з баклажанів
Салати прикрашають як святкового, так і буденного стіл. І сьогодні ми з вами поговоримо про салати з баклажанів. Цей універсальний за своїми
Овочеве соте
Овочеве соте трохи нагадує більш звичне рагу, однак це оригінальний і цікавий рецепт. І навіть не один, а кілька - в залежності від того, якого овоча
Овочеве рагу з баклажанами
Овочеве рагу з баклажанами - просте у приготуванні, але в теж час дуже смачне блюдо, яке відмінно підійде для сімейного вечері. Для його створення
Соте з моркви
Морква - прекрасне джерело каротину, який потім перетворюється в організмі у вітамін А. Також вона багата мінералами і мікроелементами. Зараз ми вам
Соте з курки
Одне з відомих французьких страв - соте. Готується воно з абсолютно різними рецептами з різними інгредієнтами. Сьогодні ми розповімо вам, яким чином
Лечо з баклажанів на зиму
Лечо - смачне угорське блюдо, яке готують з болгарського перцю і помідорів. Але в даний час рецепт цього страву зазнав деякі зміни, і зараз у нього