Салат з баклажанів
Пропонуємо вашій увазі цікаві і досить прості в приготуванні рецепти салатів з баклажанів.
Інгредієнти:
куряче філе - 400 г;
бекон - 100 г;
баклажан - 2 шт.;
болгарський перець - 2 шт.;
помідори черрі - 10 шт.;
свіжий чебрець - 2 ст. ложки;
сметана - 500 мл;
майонез - 1 ст. ложка;
мед рідкий - 1 ч. ложка;
діжонська гірчиця - 2 ч. ложки;
яблучний оцет - 1 ст. ложка;
зелень петрушки;
спеції.
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Баклажани миємо, витираємо насухо рушником і прямо з шкіркою нарізаємо тонкими кружечками, а потім кожен шаткуємо на 4 частини. Далі викладаємо їх на деко, скроплюємо оливковою олією і приправляємо свіжим чебрецем. Після цього солимо і перчимо баклажани зі смаком і відправляємо на 20 хвилин у духовку.
А ми цим часом промиваємо куряче філе і нарізаємо м'ясо на невеликі шматочки. Розігріваємо в сковороді оливкове масло й обсмажуємо на ньому курку. Потім вимикаємо вогонь, закриваємо сковороду кришкою, щоб м'ясо швидко не охололо, і залишилися теплим. Бекон подрібнюємо тонкими скибочками і викладаємо їх на деко, який поміщаємо на 10 хвилин у духовку.
Тепер давайте приготуємо заправку для салату : сметану змішуємо з майонезом, додаємо гірчицю, мед, вливаємо яблучний оцет і все гарненько перемішати. Залишаємо хвилин на 15 щоб заправка набрала смак. Болгарський перець промиваємо та нарізаємо соломкою.
Змішуємо в салатнику помідори черрі, подрібнену петрушку, болгарський перець і заправляємо овочі соусом. Тепер викладаємо на салат гарячі курячі шматочки, бекон і баклажани. Гарненько перемішуємо і відразу ж подаємо теплий салат з баклажанами на стіл!
Інгредієнти:
баклажан - 3 шт.;
вода - 1 л;
сіль - 2 ч. ложки;
помідор - 2 шт.;
часник - 1 зубчик;
рослинне масло - 2 ст. ложки;
сметана, майонез - 4 ст. ложки.
Приготування
Вимиті і очищені баклажани шаткуємо крупною соломкою. Потім готуємо з води і солі розчин, заливаємо їм баклажани і гарненько перемішуємо. Залишаємо овочі маринуватися на 5 хвилин, після чого розсіл обережно зливаємо. У глибоку сковороду наливаємо олію і розігріваємо його на великому вогні. Далі викладаємо баклажани, обсмажуємо до м'якості при частому помішуванні, не доводячи до зажаривания.
З помідорів вирізаємо черешки, розрізаємо томати впоперек, видаляємо насіння і нарізаємо невеликими шматочками. Тепер кладемо в салатник остиглі баклажани, помідори, роздавлений часник, заправляємо сметаною або майонезом. Обережно перемішуємо, пробуємо страву на смак і якщо що, підсолюємо. Подаємо готовий салат з баклажанами та помідорами відразу ж на стіл, інакше томати почнуть виділяти сік, і страва буде разжижаться.
Інгредієнти:
баклажани - 500 г;
морква - 2 шт.;
болгарський перець - 2 шт.;
часник - 4 зубчики;
соєвий соус - 2 ст. ложки;
зелень петрушки - 1 пучок;
кунжут - 1 ст. ложка;
цукор - 05 ст. ложки;
коріандр - 1 ч. ложка;
оцет винний - 4 ст. ложки;
олія оливкова - за смаком.
Приготування
Баклажани шаткуємо брусками і замочуємо на 45 хвилин в трохи підсоленій воді, щоб овоч випустив зайву гіркоту. Потім просушуємо їх за допомогою паперового рушника і обсмажуємо протягом 5 хвилин на сильному вогні. Тоненько соломкою подрібнюємо перці, очищену моркву, дрібно-дрібно рубаємо часник і зелень. На сухій сковорідці обсмажуємо кунжутне насіння. Складаємо всі овочі в салатницю, додаємо цукор, кунжут, соєвий соус, оцет і коріандр. Все добре перемішуємо і знімаємо гострий салат з баклажанів для просочення на всю ніч у холодильник.
Салат з баклажанів з куркою
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Баклажани миємо, витираємо насухо рушником і прямо з шкіркою нарізаємо тонкими кружечками, а потім кожен шаткуємо на 4 частини. Далі викладаємо їх на деко, скроплюємо оливковою олією і приправляємо свіжим чебрецем. Після цього солимо і перчимо баклажани зі смаком і відправляємо на 20 хвилин у духовку.
А ми цим часом промиваємо куряче філе і нарізаємо м'ясо на невеликі шматочки. Розігріваємо в сковороді оливкове масло й обсмажуємо на ньому курку. Потім вимикаємо вогонь, закриваємо сковороду кришкою, щоб м'ясо швидко не охололо, і залишилися теплим. Бекон подрібнюємо тонкими скибочками і викладаємо їх на деко, який поміщаємо на 10 хвилин у духовку.
Тепер давайте приготуємо заправку для салату : сметану змішуємо з майонезом, додаємо гірчицю, мед, вливаємо яблучний оцет і все гарненько перемішати. Залишаємо хвилин на 15 щоб заправка набрала смак. Болгарський перець промиваємо та нарізаємо соломкою.
Змішуємо в салатнику помідори черрі, подрібнену петрушку, болгарський перець і заправляємо овочі соусом. Тепер викладаємо на салат гарячі курячі шматочки, бекон і баклажани. Гарненько перемішуємо і відразу ж подаємо теплий салат з баклажанами на стіл!
Салат зі смажених баклажанів
Інгредієнти:
Приготування
Вимиті і очищені баклажани шаткуємо крупною соломкою. Потім готуємо з води і солі розчин, заливаємо їм баклажани і гарненько перемішуємо. Залишаємо овочі маринуватися на 5 хвилин, після чого розсіл обережно зливаємо. У глибоку сковороду наливаємо олію і розігріваємо його на великому вогні. Далі викладаємо баклажани, обсмажуємо до м'якості при частому помішуванні, не доводячи до зажаривания.
З помідорів вирізаємо черешки, розрізаємо томати впоперек, видаляємо насіння і нарізаємо невеликими шматочками. Тепер кладемо в салатник остиглі баклажани, помідори, роздавлений часник, заправляємо сметаною або майонезом. Обережно перемішуємо, пробуємо страву на смак і якщо що, підсолюємо. Подаємо готовий салат з баклажанами та помідорами відразу ж на стіл, інакше томати почнуть виділяти сік, і страва буде разжижаться.
Салат з баклажанів по-корейськи
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани шаткуємо брусками і замочуємо на 45 хвилин в трохи підсоленій воді, щоб овоч випустив зайву гіркоту. Потім просушуємо їх за допомогою паперового рушника і обсмажуємо протягом 5 хвилин на сильному вогні. Тоненько соломкою подрібнюємо перці, очищену моркву, дрібно-дрібно рубаємо часник і зелень. На сухій сковорідці обсмажуємо кунжутне насіння. Складаємо всі овочі в салатницю, додаємо цукор, кунжут, соєвий соус, оцет і коріандр. Все добре перемішуємо і знімаємо гострий салат з баклажанів для просочення на всю ніч у холодильник.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курка з баклажанами
Куряче м'ясо - чудовий дієтичний продукт, який чудово поєднується з будь-якими інгредієнтами. І сьогодні ми для вас приготували цікаві рецепти курки
В'ялені баклажани
В'ялені баклажани - це проста і смачна закуска до горілочки або до гарячої картоплі, яка без сумніву сподобається багатьом. І ми зараз вам розповімо,
Смажені баклажани
Баклажан - дивовижний продукт, який широко застосовується в кулінарії різних кухонь світу. І сьогодні ми поговоримо про найбільш простих варіантах
Соте з баклажанів
Соте - це французька страва, дуже схоже на наше овочеве рагу. Воно стане чудовою закускою на вашому святковому або буденному столі. Давайте розберемо
Баклажани з грибами
Баклажани з грибами - це прекрасне блюдо, в якості холодної закуски, доповнення до пасти або будь-якому іншому гарніру. Давайте розберемо кілька
Печені баклажани
Баклажани, запечені в духовці, можна подавати до столу як самостійне блюдо, так і додавати їх різні салати і закуски. Давайте розглянемо кілька