Смажені баклажани
А чи знаєте ви, що з баклажанів можна приготувати безліч оригінальних і смачних страв? Давайте розглянемо з вами рецепти смажених баклажанів.
Інгредієнти:
баклажани - 4 шт.;
рослинна олія;
майонез - за смаком;
часник - 3 зубчики.
Приготування
Баклажани промиваємо, обсушуємо й нарізаємо кружечками. Потім беремо сковороду, наливаємо в неї масло, розігріваємо і обсмажуємо баклажани з обох боків до рум'яного кольору. Цим часом майонез змішати з видавленим через прес часником і отриманою сумішшю змащуємо трохи охолоджені смажені баклажани. Готову закуску посипаємо зеленню, подаємо до картопляному пюре або смаженої картоплі.
Інгредієнти:
баклажани - 4 шт.;
цибулина - 2 шт.;
помідори - 2 шт.;
болгарський перець - 1 шт.;
зелень - за бажанням;
гострий перець, сіль - за смаком.
Приготування
Розглянемо ще один спосіб, як приготувати смажені баклажани. Отже, синенькі моєму, витираємо рушником, нарізаємо тонкими кружечками, посипаємо сіллю і залишаємо хвилин на 15. Після цього, віджимаємо їх, перекладаємо на розігріту сковороду з олією і обсмажуємо 3 хвилинки. Точно також чинимо з помідорами, цибулею і болгарським перцем. Потім всі овочі викладаємо в сотейник, солимо, перчимо і ставимо на слабенький вогонь. Тушкуємо блюдо хвилин 15 прикрашаємо подрібненою зеленню і перемішуємо. Ось і все, смажені баклажани з помідорами готові!
Інгредієнти:
баклажан - 2 шт.;
рослинне масло.
Для соусу:
болгарський перець - 2 шт.;
цибулина - 1 шт.;
перець гострий - 1 шт.;
часник - 3 зубчики;
корінь свіжого імбиру - за смаком;
томатна паста - 1 ст. ложка;
соєвий соус - 1 ст. ложка;
цукор - 1 ч. ложка;
крохмаль - 1 ст. ложка.
Для кляру:
куряче яйце - 2 шт.;
крохмаль - 2 ст. ложки;
вода - 2 ст. ложки.
Приготування
Баклажани промиваємо, висушуємо рушником, нарізаємо тонкими пластинками і посипаємо сіллю. Перемішуємо все руками, щоб сіль рівномірно розподілилася, і залишаємо овочі хвилин на 20-30. А цим часом приготувати поки соус. Для цього чистимо корінь імбиру і нашинковиваем його тонкою соломкою разом з часничком. Гострий перець очищаємо від насіння і подрібнюємо. В окрему миску нарізаємо кубиками болгарський перець і ріпчасту цибулю.
На сковорідці розігріваємо рослинне масло і викладаємо імбир, гострий перець і часник. Прянощі трохи прогріваємо, а потім додаємо цибулю і перець. Помішуючи, готуємо все хвилин 5. Далі вливаємо за смаком соєвий соус , воду, кладемо томатну пасту і цукор. Доводимо все до кипіння і готуємо хвилини 3.
У невеликій кількості води розводимо крохмаль і загущаем їм соус. Для приготування кляра, яєчні білки змішати з крохмалем і водою. З баклажанів віджимаємо сік, потім кожен шматочок в кляр і обсмажуємо у фритюрі. Готові баклажани перекладаємо в киплячий соус і кип'ятимо кілька секунд. Подаємо таку страву найкраще з розсипчастим рисом.
Інгредієнти:
листя салату - 100 г;
відварене куряче філе - 50 г;
баклажан - 1 шт.;
морква - 10 г;
сир - 10 г;
оливкова олія - за смаком;
помідори черрі - 5 штук;
оцет бальзамічний - 10 мл
Приготування
Баклажани миємо, нарізаємо кубиками і обвалюємо в борошні. Потім подрібнюємо відварне куряче філе, помідори черрі і складаємо в салатницю. Додаємо оливкова масло, вливаємо бальзамічний оцет, посипаємо спеціями і гарненько перемішуємо. Баклажани обсмажуємо до красивої золотистої скоринки у фритюрі. Сир нарізаємо тонкими пластинками. Додаємо всі інгредієнти в салатник, прикрашаємо тертою морквиною і подаємо салат зі смажених баклажанів з сиром до столу.
Рецепт смажених баклажанів з часником
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани промиваємо, обсушуємо й нарізаємо кружечками. Потім беремо сковороду, наливаємо в неї масло, розігріваємо і обсмажуємо баклажани з обох боків до рум'яного кольору. Цим часом майонез змішати з видавленим через прес часником і отриманою сумішшю змащуємо трохи охолоджені смажені баклажани. Готову закуску посипаємо зеленню, подаємо до картопляному пюре або смаженої картоплі.
Смажені баклажани з овочами
Інгредієнти:
Приготування
Розглянемо ще один спосіб, як приготувати смажені баклажани. Отже, синенькі моєму, витираємо рушником, нарізаємо тонкими кружечками, посипаємо сіллю і залишаємо хвилин на 15. Після цього, віджимаємо їх, перекладаємо на розігріту сковороду з олією і обсмажуємо 3 хвилинки. Точно також чинимо з помідорами, цибулею і болгарським перцем. Потім всі овочі викладаємо в сотейник, солимо, перчимо і ставимо на слабенький вогонь. Тушкуємо блюдо хвилин 15 прикрашаємо подрібненою зеленню і перемішуємо. Ось і все, смажені баклажани з помідорами готові!
Баклажани, смажені з яйцем
Інгредієнти:
Для соусу:
Для кляру:
Приготування
Баклажани промиваємо, висушуємо рушником, нарізаємо тонкими пластинками і посипаємо сіллю. Перемішуємо все руками, щоб сіль рівномірно розподілилася, і залишаємо овочі хвилин на 20-30. А цим часом приготувати поки соус. Для цього чистимо корінь імбиру і нашинковиваем його тонкою соломкою разом з часничком. Гострий перець очищаємо від насіння і подрібнюємо. В окрему миску нарізаємо кубиками болгарський перець і ріпчасту цибулю.
На сковорідці розігріваємо рослинне масло і викладаємо імбир, гострий перець і часник. Прянощі трохи прогріваємо, а потім додаємо цибулю і перець. Помішуючи, готуємо все хвилин 5. Далі вливаємо за смаком соєвий соус , воду, кладемо томатну пасту і цукор. Доводимо все до кипіння і готуємо хвилини 3.
У невеликій кількості води розводимо крохмаль і загущаем їм соус. Для приготування кляра, яєчні білки змішати з крохмалем і водою. З баклажанів віджимаємо сік, потім кожен шматочок в кляр і обсмажуємо у фритюрі. Готові баклажани перекладаємо в киплячий соус і кип'ятимо кілька секунд. Подаємо таку страву найкраще з розсипчастим рисом.
Салат зі смаженими баклажанами
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани миємо, нарізаємо кубиками і обвалюємо в борошні. Потім подрібнюємо відварне куряче філе, помідори черрі і складаємо в салатницю. Додаємо оливкова масло, вливаємо бальзамічний оцет, посипаємо спеціями і гарненько перемішуємо. Баклажани обсмажуємо до красивої золотистої скоринки у фритюрі. Сир нарізаємо тонкими пластинками. Додаємо всі інгредієнти в салатник, прикрашаємо тертою морквиною і подаємо салат зі смажених баклажанів з сиром до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з баклажанів
Салати прикрашають як святкового, так і буденного стіл. І сьогодні ми з вами поговоримо про салати з баклажанів. Цей універсальний за своїми
Баклажани, запечені в духовці
Баклажани, запечені в духовці - це прекрасна закуска, як на святковий, так і на буденний стіл. А головне приготувати його досить просто, не потрібно
Баклажани з грибами
Баклажани з грибами - це прекрасне блюдо, в якості холодної закуски, доповнення до пасти або будь-якому іншому гарніру. Давайте розберемо кілька
Баклажани в духовці з помідорами
Баклажани, запечені з помідорами - дивовижно соковита закуска з приємним ароматом, яка неодмінно прикрасить ваш святковий стіл. У нашій статті ми
Баклажани з сиром
Баклажани з сиром - це смачне і просте у приготуванні блюдо. Варіацій його створення досить багато. Ми зібрали для вас найбільш цікаві рецепти цієї
Баклажани по-китайськи
Баклажани - дивовижні овочі, які широко застосовуються в кулінарії різних країн. І сьогодні ми з вами поговоримо про те, як їх зробити по-китайськи.