Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Смажені баклажани

Смажені баклажани

18-03-2015, 08:48
2 158
Смажені баклажани
А чи знаєте ви, що з баклажанів можна приготувати безліч оригінальних і смачних страв? Давайте розглянемо з вами рецепти смажених баклажанів.

Рецепт смажених баклажанів з часником


Інгредієнти:

  • баклажани - 4 шт.;

  • рослинна олія;

  • майонез - за смаком;

  • часник - 3 зубчики.


  • Приготування
    Баклажани промиваємо, обсушуємо й нарізаємо кружечками. Потім беремо сковороду, наливаємо в неї масло, розігріваємо і обсмажуємо баклажани з обох боків до рум'яного кольору. Цим часом майонез змішати з видавленим через прес часником і отриманою сумішшю змащуємо трохи охолоджені смажені баклажани. Готову закуску посипаємо зеленню, подаємо до картопляному пюре або смаженої картоплі.

    Смажені баклажани з овочами


    Інгредієнти:

  • баклажани - 4 шт.;

  • цибулина - 2 шт.;

  • помідори - 2 шт.;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • зелень - за бажанням;

  • гострий перець, сіль - за смаком.


  • Приготування
    Розглянемо ще один спосіб, як приготувати смажені баклажани. Отже, синенькі моєму, витираємо рушником, нарізаємо тонкими кружечками, посипаємо сіллю і залишаємо хвилин на 15. Після цього, віджимаємо їх, перекладаємо на розігріту сковороду з олією і обсмажуємо 3 хвилинки. Точно також чинимо з помідорами, цибулею і болгарським перцем. Потім всі овочі викладаємо в сотейник, солимо, перчимо і ставимо на слабенький вогонь. Тушкуємо блюдо хвилин 15 прикрашаємо подрібненою зеленню і перемішуємо. Ось і все, смажені баклажани з помідорами готові!

    Баклажани, смажені з яйцем


    Інгредієнти:

  • баклажан - 2 шт.;

  • рослинне масло.


  • Для соусу:

  • болгарський перець - 2 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • перець гострий - 1 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • корінь свіжого імбиру - за смаком;

  • томатна паста - 1 ст. ложка;

  • соєвий соус - 1 ст. ложка;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • крохмаль - 1 ст. ложка.


  • Для кляру:

  • куряче яйце - 2 шт.;

  • крохмаль - 2 ст. ложки;

  • вода - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Баклажани промиваємо, висушуємо рушником, нарізаємо тонкими пластинками і посипаємо сіллю. Перемішуємо все руками, щоб сіль рівномірно розподілилася, і залишаємо овочі хвилин на 20-30. А цим часом приготувати поки соус. Для цього чистимо корінь імбиру і нашинковиваем його тонкою соломкою разом з часничком. Гострий перець очищаємо від насіння і подрібнюємо. В окрему миску нарізаємо кубиками болгарський перець і ріпчасту цибулю.
    На сковорідці розігріваємо рослинне масло і викладаємо імбир, гострий перець і часник. Прянощі трохи прогріваємо, а потім додаємо цибулю і перець. Помішуючи, готуємо все хвилин 5. Далі вливаємо за смаком соєвий соус , воду, кладемо томатну пасту і цукор. Доводимо все до кипіння і готуємо хвилини 3.
    У невеликій кількості води розводимо крохмаль і загущаем їм соус. Для приготування кляра, яєчні білки змішати з крохмалем і водою. З баклажанів віджимаємо сік, потім кожен шматочок в кляр і обсмажуємо у фритюрі. Готові баклажани перекладаємо в киплячий соус і кип'ятимо кілька секунд. Подаємо таку страву найкраще з розсипчастим рисом.

    Салат зі смаженими баклажанами


    Інгредієнти:

  • листя салату - 100 г;

  • відварене куряче філе - 50 г;

  • баклажан - 1 шт.;

  • морква - 10 г;

  • сир - 10 г;

  • оливкова олія - за смаком;

  • Смажені баклажани

  • помідори черрі - 5 штук;

  • оцет бальзамічний - 10 мл


  • Приготування
    Баклажани миємо, нарізаємо кубиками і обвалюємо в борошні. Потім подрібнюємо відварне куряче філе, помідори черрі і складаємо в салатницю. Додаємо оливкова масло, вливаємо бальзамічний оцет, посипаємо спеціями і гарненько перемішуємо. Баклажани обсмажуємо до красивої золотистої скоринки у фритюрі. Сир нарізаємо тонкими пластинками. Додаємо всі інгредієнти в салатник, прикрашаємо тертою морквиною і подаємо салат зі смажених баклажанів з сиром до столу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з баклажанів
    Салат з баклажанів
    Салати прикрашають як святкового, так і буденного стіл. І сьогодні ми з вами поговоримо про салати з баклажанів. Цей універсальний за своїми
    Баклажани, запечені в духовці
    Баклажани, запечені в духовці
    Баклажани, запечені в духовці - це прекрасна закуска, як на святковий, так і на буденний стіл. А головне приготувати його досить просто, не потрібно
    Баклажани з грибами
    Баклажани з грибами
    Баклажани з грибами - це прекрасне блюдо, в якості холодної закуски, доповнення до пасти або будь-якому іншому гарніру. Давайте розберемо кілька
    Баклажани в духовці з помідорами
    Баклажани в духовці з помідорами
    Баклажани, запечені з помідорами - дивовижно соковита закуска з приємним ароматом, яка неодмінно прикрасить ваш святковий стіл. У нашій статті ми
    Баклажани з сиром
    Баклажани з сиром
    Баклажани з сиром - це смачне і просте у приготуванні блюдо. Варіацій його створення досить багато. Ми зібрали для вас найбільш цікаві рецепти цієї
    Баклажани по-китайськи
    Баклажани по-китайськи
    Баклажани - дивовижні овочі, які широко застосовуються в кулінарії різних країн. І сьогодні ми з вами поговоримо про те, як їх зробити по-китайськи.