А чи знаєте ви, що з баклажанів можна приготувати безліч оригінальних і смачних страв? Давайте розглянемо з вами рецепти смажених баклажанів.
Рецепт смажених баклажанів з часником
Інгредієнти: баклажани - 4 шт.; рослинна олія; майонез - за смаком; часник - 3 зубчики. Приготування Баклажани промиваємо, обсушуємо й нарізаємо кружечками. Потім беремо сковороду, наливаємо в неї масло, розігріваємо і обсмажуємо баклажани з обох боків до рум'яного кольору. Цим часом майонез змішати з видавленим через прес часником і отриманою сумішшю змащуємо трохи охолоджені смажені баклажани. Готову закуску посипаємо зеленню, подаємо до картопляному пюре або смаженої картоплі.
Смажені баклажани з овочами
Інгредієнти: баклажани - 4 шт.; цибулина - 2 шт.; помідори - 2 шт.; болгарський перець - 1 шт.; зелень - за бажанням; гострий перець, сіль - за смаком. Приготування Розглянемо ще один спосіб, як приготувати смажені баклажани. Отже, синенькі моєму, витираємо рушником, нарізаємо тонкими кружечками, посипаємо сіллю і залишаємо хвилин на 15. Після цього, віджимаємо їх, перекладаємо на розігріту сковороду з олією і обсмажуємо 3 хвилинки. Точно також чинимо з помідорами, цибулею і болгарським перцем. Потім всі овочі викладаємо в сотейник, солимо, перчимо і ставимо на слабенький вогонь. Тушкуємо блюдо хвилин 15 прикрашаємо подрібненою зеленню і перемішуємо. Ось і все, смажені баклажани з помідорами готові!
Баклажани, смажені з яйцем
Інгредієнти: баклажан - 2 шт.; рослинне масло. Для соусу:
болгарський перець - 2 шт.; цибулина - 1 шт.; перець гострий - 1 шт.; часник - 3 зубчики; корінь свіжого імбиру - за смаком; томатна паста - 1 ст. ложка; соєвий соус - 1 ст. ложка; цукор - 1 ч. ложка; крохмаль - 1 ст. ложка. Для кляру:
куряче яйце - 2 шт.; крохмаль - 2 ст. ложки; вода - 2 ст. ложки. Приготування Баклажани промиваємо, висушуємо рушником, нарізаємо тонкими пластинками і посипаємо сіллю. Перемішуємо все руками, щоб сіль рівномірно розподілилася, і залишаємо овочі хвилин на 20-30. А цим часом приготувати поки соус. Для цього чистимо корінь імбиру і нашинковиваем його тонкою соломкою разом з часничком. Гострий перець очищаємо від насіння і подрібнюємо. В окрему миску нарізаємо кубиками болгарський перець і ріпчасту цибулю.
На сковорідці розігріваємо рослинне масло і викладаємо імбир, гострий перець і часник. Прянощі трохи прогріваємо, а потім додаємо цибулю і перець. Помішуючи, готуємо все хвилин 5. Далі вливаємо за смаком соєвий соус , воду, кладемо томатну пасту і цукор. Доводимо все до кипіння і готуємо хвилини 3.
У невеликій кількості води розводимо крохмаль і загущаем їм соус. Для приготування кляра, яєчні білки змішати з крохмалем і водою. З баклажанів віджимаємо сік, потім кожен шматочок в кляр і обсмажуємо у фритюрі. Готові баклажани перекладаємо в киплячий соус і кип'ятимо кілька секунд. Подаємо таку страву найкраще з розсипчастим рисом.
Салат зі смаженими баклажанами
Інгредієнти: листя салату - 100 г; відварене куряче філе - 50 г; баклажан - 1 шт.; морква - 10 г; сир - 10 г; оливкова олія - за смаком; помідори черрі - 5 штук; оцет бальзамічний - 10 мл Приготування Баклажани миємо, нарізаємо кубиками і обвалюємо в борошні. Потім подрібнюємо відварне куряче філе, помідори черрі і складаємо в салатницю. Додаємо оливкова масло, вливаємо бальзамічний оцет, посипаємо спеціями і гарненько перемішуємо. Баклажани обсмажуємо до красивої золотистої скоринки у фритюрі. Сир нарізаємо тонкими пластинками. Додаємо всі інгредієнти в салатник, прикрашаємо тертою морквиною і подаємо салат зі смажених баклажанів з сиром до столу.