Пропонуємо вашій увазі цікаві і досить прості в приготуванні рецепти салатів з баклажанів.
Салат з баклажанів з куркою
Інгредієнти: куряче філе - 400 г; бекон - 100 г; баклажан - 2 шт.; болгарський перець - 2 шт.; помідори черрі - 10 шт.; свіжий чебрець - 2 ст. ложки; сметана - 500 мл; майонез - 1 ст. ложка; мед рідкий - 1 ч. ложка; діжонська гірчиця - 2 ч. ложки; яблучний оцет - 1 ст. ложка; зелень петрушки; спеції. Приготування Духовку розігріваємо до 180 градусів. Баклажани миємо, витираємо насухо рушником і прямо з шкіркою нарізаємо тонкими кружечками, а потім кожен шаткуємо на 4 частини. Далі викладаємо їх на деко, скроплюємо оливковою олією і приправляємо свіжим чебрецем. Після цього солимо і перчимо баклажани зі смаком і відправляємо на 20 хвилин у духовку.
А ми цим часом промиваємо куряче філе і нарізаємо м'ясо на невеликі шматочки. Розігріваємо в сковороді оливкове масло й обсмажуємо на ньому курку. Потім вимикаємо вогонь, закриваємо сковороду кришкою, щоб м'ясо швидко не охололо, і залишилися теплим. Бекон подрібнюємо тонкими скибочками і викладаємо їх на деко, який поміщаємо на 10 хвилин у духовку.
Тепер давайте приготуємо заправку для салату : сметану змішуємо з майонезом, додаємо гірчицю, мед, вливаємо яблучний оцет і все гарненько перемішати. Залишаємо хвилин на 15 щоб заправка набрала смак. Болгарський перець промиваємо та нарізаємо соломкою.
Змішуємо в салатнику помідори черрі, подрібнену петрушку, болгарський перець і заправляємо овочі соусом. Тепер викладаємо на салат гарячі курячі шматочки, бекон і баклажани. Гарненько перемішуємо і відразу ж подаємо теплий салат з баклажанами на стіл!
Салат зі смажених баклажанів
Інгредієнти: баклажан - 3 шт.; вода - 1 л; сіль - 2 ч. ложки; помідор - 2 шт.; часник - 1 зубчик; рослинне масло - 2 ст. ложки; сметана, майонез - 4 ст. ложки. Приготування Вимиті і очищені баклажани шаткуємо крупною соломкою. Потім готуємо з води і солі розчин, заливаємо їм баклажани і гарненько перемішуємо. Залишаємо овочі маринуватися на 5 хвилин, після чого розсіл обережно зливаємо. У глибоку сковороду наливаємо олію і розігріваємо його на великому вогні. Далі викладаємо баклажани, обсмажуємо до м'якості при частому помішуванні, не доводячи до зажаривания.
З помідорів вирізаємо черешки, розрізаємо томати впоперек, видаляємо насіння і нарізаємо невеликими шматочками. Тепер кладемо в салатник остиглі баклажани, помідори, роздавлений часник, заправляємо сметаною або майонезом. Обережно перемішуємо, пробуємо страву на смак і якщо що, підсолюємо. Подаємо готовий салат з баклажанами та помідорами відразу ж на стіл, інакше томати почнуть виділяти сік, і страва буде разжижаться.
Салат з баклажанів по-корейськи
Інгредієнти: баклажани - 500 г; морква - 2 шт.; болгарський перець - 2 шт.; часник - 4 зубчики; соєвий соус - 2 ст. ложки; зелень петрушки - 1 пучок; кунжут - 1 ст. ложка; цукор - 05 ст. ложки; коріандр - 1 ч. ложка; оцет винний - 4 ст. ложки; олія оливкова - за смаком. Приготування Баклажани шаткуємо брусками і замочуємо на 45 хвилин в трохи підсоленій воді, щоб овоч випустив зайву гіркоту. Потім просушуємо їх за допомогою паперового рушника і обсмажуємо протягом 5 хвилин на сильному вогні. Тоненько соломкою подрібнюємо перці, очищену моркву, дрібно-дрібно рубаємо часник і зелень. На сухій сковорідці обсмажуємо кунжутне насіння. Складаємо всі овочі в салатницю, додаємо цукор, кунжут, соєвий соус, оцет і коріандр. Все добре перемішуємо і знімаємо гострий салат з баклажанів для просочення на всю ніч у холодильник.