Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Овочеве соте

18-03-2015, 09:36
1 051
Овочеве соте
Соте - блюдо, яке готується в спеціальному посуді - сотейнику (казан з плоским дном) або товстостінній сковороді з овочів на рослинному місці, з додаванням невеликої кількості бульйону або білого вина, вершкового масла або молочних продуктів. Соте відрізняє від тушкованих овочів спосіб приготування: спочатку овочі обсмажують на сильному вогні при активному перемішуванні і струшуванні сковороди. Зазвичай соте готують без м'яса або риби, а подають як гарнір або як самостійне блюдо.

Соте-асорті


Найчастіше готують овочеве соте з різних продуктів, взятих приблизно в однаковій кількості.
Інгредієнти:

  • 1 кабачок або цукіні

  • 1 велика цибулина

  • 2 невеликі морквини

  • 2 солодких перцю

  • 3 черешка селери

  • 4 стиглих помідора

  • 2 зубчики часнику

  • 50 мл рослинного масла

  • 100 г вершкового масла

  • сіль

  • чорний мелений перець

  • кілька гілочок зелені: петрушки, кінзи, базиліка.


  • Приготування:
    Дрібно наріжте цибулину, моркву і солодкий перець поріжте кубиками середнього розміру. Викладіть всі продукти в розпечене масло і на великому вогні обсмажте хвилини 2. Тим часом наріжте невеликими шматочками кабачок і селеру, додайте їх до вже обжаривающимся овочів. Покладіть туди ж вершкове масло, перемішайте і обсмажуйте всі разом ще 2 хвилини на великому вогні, потім зменшіть вогонь, накрийте кришкою і залиште на 10 хвилин. Через 10 хвилин додайте в овочеве соте нарізані кубиками помідори, часник і зелень. Через 2 хвилини соте готово.

    Кабачкове соте


    Інгредієнти:

  • Цукіні і помідори (1 кг кабачків на півкіло помідорів).

  • цибулина

  • часник

  • півсклянки овочевого бульйону

  • 50 мл рослинного масла

  • зелень і спеції.


  • Приготування:
    З кабачків зчистите шкірку і наріжте їх кубиками середнього розміру. Цибулю наріжте пір'ям. На розпеченому маслі швидко обсмажте цукіні, потім додайте цибулю і, швидко перемішуючи, обсмажуйте всі протягом хвилини, влийте бульйон, додайте сіль, чорний мелений перець, запашний перець горошком і лавровий лист. Тушкуйте кабачкове соте на великому вогні до майже повного випаровування рідини, потім додайте нарізані скибочками помідори, подрібнений часник, видаліть лавровий лист. Через 2 хвилини соте з кабачків можна подавати, посипавши подрібненою петрушкою або кінзою.

    Соте з моркви


    Інгредієнти:

  • півкіло молодої моркви

  • 100 г вершкового масла

  • зубчик часнику

  • сіль

  • спеції

  • 50 мл білого сухого вина

  • сметана.


  • Приготування:
    Це досить калорійне блюдо, але морква не засвоюється без тваринних жирів. Моркву очистіть і наріжте великими шматками. На сковороді або в сотейнику розпустіть масло, обсмажте часточку часнику і видаліть часник - він не знадобиться. На часниковому маслі обсмажте моркву до зміни кольору, потім зменшіть вогонь, додайте сіль і мелений запашний і чорний перець моркву і тушкуйте під кришкою 10 хвилин. В середині процесу додайте вино. Соте з моркви подавайте зі сметаною або несолодким йогуртом.

    Соте з томатів


    Інгредієнти:

  • 6 невеликих томатів

  • 100 г цибулі-шалот,

  • 4 зубчики часнику

  • оливкова олія

  • сир моцарела (150 грам).


  • Приготування:
    Помідори розріжте на 4 частини. У сотейнику обсмажте крупно нарізану цибулю-шалот, додати крупно нарізаний часник і помідори.
    Овочеве соте
    Смажте всі на великому вогні приблизно 2 хвилини, викладіть на тарілку, змішайте з нарізаною кубиками моцарелою і посипте петрушкою. Соте з томатів чудово підійде до червоним столовим винам.

    Соте з запечених овочів


    Для приготування цього варіанту соте з овочів знадобляться солодкі перці, баклажани, томати, морква, ріпчаста цибуля, часник і зелень. Для заправки використовується оливкова олія, сіль, сік половинки лимона і дрібно нарубана зелень. Підготуйте 4 листа фольги, змастіть її маслом. На один лист викладіть нарізану невеликими шматочками моркву, на другий - нарізані часточками помідори, на третій - очищений від насіння і перегородок і крупно нарізаний солодкий перець. Баклажани наріжте кубиками, вимочіть 20 хвилин у холодній підсоленій воді, потім викладіть на лист фольги. Загорніть овочі і запечіть до готовності. Щоб приготувати соте з запечених овочів у мисці змішайте запечені морква, томати, перець, баклажани, дрібно нарізаний червоний лук, часник, полийте заправкою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати фаршировані кабачки?
    Як приготувати фаршировані кабачки?
    Взимку завжди хочеться чогось овочевого, соковитого і вітамінного. Тому ми пропонуємо вам приготувати фаршировані кабачки, причому не тільки з
    Овочеве рагу з баклажанами
    Овочеве рагу з баклажанами
    Овочеве рагу з баклажанами - просте у приготуванні, але в теж час дуже смачне блюдо, яке відмінно підійде для сімейного вечері. Для його створення
    Соте з баклажанів
    Соте з баклажанів
    Соте - це французька страва, дуже схоже на наше овочеве рагу. Воно стане чудовою закускою на вашому святковому або буденному столі. Давайте розберемо
    Пісний капусняк
    Пісний капусняк
    Капусняк - традиційне популярне українське блюдо на зразок густих щів. Відомо безліч різних рецептів капусняку, в тому числі, пісних. Це хороший
    Соте з моркви
    Соте з моркви
    Морква - прекрасне джерело каротину, який потім перетворюється в організмі у вітамін А. Також вона багата мінералами і мікроелементами. Зараз ми вам
    Соте з курки
    Соте з курки
    Одне з відомих французьких страв - соте. Готується воно з абсолютно різними рецептами з різними інгредієнтами. Сьогодні ми розповімо вам, яким чином