Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Гарнір до котлет

Гарнір до котлет

21-03-2015, 20:50
2 100
Гарнір до котлет
В наші дні існує безліч різних видів гарнірів! Проте варто відзначити той факт, що не завжди приготоване нами страва добре поєднується з деякими продуктами, для яких вони призначалися! Давайте ж дізнаємося з вами ідеальні рецепти гарнірів до котлеткам.

Гарнір до котлет по-київськи


Інгредієнти:

  • картопля - 8 шт.;

  • сіль і перець - за смаком;

  • часник - 2 зубчики;

  • зелень

  • петрушки - 1 пучок;

  • лимон - 1 шт.;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Давайте розглянемо, який гарнір найкраще приготувати до м'ясних котлет. Отже, беремо картоплю, добре промиваємо і відварюємо його в мундирі до готовності. Після цього знімаємо його з вогню, обережно зливаємо воду і залишаємо остигати. Цим часом промиваємо петрушку, обсушуємо її і дрібно рубаємо. Часник чистимо, приплющиваем ножем, а потім дрібно-дрібно рубаємо. З лимона зрізаємо цедру, натираємо її на тертці, а сік лимона вичавлюємо в окрему ємність. Тепер додаємо до нього оливкову олію і злегка збиваємо масу віночком. Далі солимо і перчимо за смаком, кладемо чесок з петрушкою і перемішуємо. Злегка остиглий картоплю очищаємо від шкірки, ріжемо на невеликі скибочки і складаємо в каструльку. Заливаємо його приготовленої заправкою, щільно закриваємо кришкою і кілька разів струшуємо. Пробуємо страву на смак і досолює при необхідності. Залишаємо його так хвилин на 20 щоб він добре просочився заправкою. При подачі на стіл викладаємо смачний гарнір до котлет на красиве блюдо і присипаємо зверху чорним меленим перцем.

    Гарнір до рибних котлет


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - на смак;

  • картопля - 1 кг;

  • молоко - 15 склянки;

  • сіль - за смаком;

  • зелень - за бажанням.


  • Приготування
    Спочатку чистимо картоплю, розрізаємо його на 2 частини і складаємо в каструлю. Заливаємо водою таким чином, щоб вона повністю покрила картоплю, і кладемо сіль. Ставимо посуд на сильний вогонь, доводимо воду до кипіння, робимо вогонь тихіше і варимо картоплю приблизно 15 - 20 хвилин. Після закінчення часу обережно зливаємо рідину з картоплі і ретельно розминаємо його товкачиком. Тепер поступово вливаємо гаряче молоко і все ретельно збиваємо міксером до тих пір, поки картопля повністю не вбере в себе молоко. Потім кладемо вершкове масло і перемішуємо до повного розчинення масла. Викладаємо пюре в красиві тарілки, посипаємо зеленню і подаємо до столу з рибними котлетами . Такий гарнір добре підійде і до курячих котлет.

    Гарнір до печінковим котлет


    Інгредієнти:

  • відварений рис - 400 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • квасоля зелена - 100 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • консервований зелений горошок - 100 г;

  • брокколі - 100 г;

  • лимонний сік - за бажанням;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Спочатку відварюємо звичайним способом рис у підсоленій воді до готовності. Цим часом готуємо всі інші овочі. Отже, ріпчасту цибулю очищаємо і промиваємо його з іншими овочами під холодною водою.
    Гарнір до котлет
    Потім витираємо їх рушником і подрібнюємо кубиками. Тепер беремо сотейник, розігріваємо в нього рослинне масло і пасеруємо спочатку цибулю, а потім поступово додаємо до нього інші овочі. Потім кладемо до обсмаженою овочам рис, все перемішуємо, солимо і перчимо за смаком. Часник очищаємо, пропускаємо через часниковий прес, або натираємо на дрібній тертці. Додаємо його в сотейник, перемішуємо з гарніром і обсмажуємо все разом ще 2 хвилини - 3. Заправляємо рис за бажанням лимонним соком. Потім накриваємо сотейник кришкою, знімаємо його з вогню і даємо страви дійти ще протягом 5 хвилин. Ось і все, дивовижно смачний дієтичний гарнір до печінковим котлет готовий!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Соус для котлет
    Соус для котлет
    Соуси - це сполучний елемент практично будь-якої страви. Різновидів їх дуже багато в різних кухнях світу. І сьогодні ми розповімо, який соус зробити
    Крабові котлети
    Крабові котлети
    Якщо вам пощастило поласувати стравами з краба, то, напевно, навіть не варто згадувати про ніжному, солодкуватому присмак м'яса цього морського
    Котлети з лосося
    Котлети з лосося
    Котлети з лосося - чудовий варіант недільного обіду або вечері. А на гарнір можна подати відварні макарони, картопляне пюре або будь-який гарнір на
    Гарнір до курки
    Гарнір до курки
    Курка - смажена, варена, гриль, запечена - улюблене багатьма з нас страву. Варіантів подачі гарніру до неї існує безліч. Тут все залежить від вашої
    Гарніри до м'яса
    Гарніри до м'яса
    До м'ясних страв ми практично завжди вибираємо який-небудь смачний гарнір. У нашій статті ми сьогодні поговоримо про універсальних гарнірах до м'яса,
    Картопляне пюре - рецепт
    Картопляне пюре - рецепт
    Здавалося б, які проблеми можуть спіткати навіть починаючу господиню при приготуванні картопляного пюре. Але не тут-то було, тому що рецептів і