Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Картопляне пюре - рецепт

Картопляне пюре - рецепт

18-03-2015, 09:18
1 453
Картопляне пюре - рецепт
Картопля є універсальним овочем, його можна приготувати різними способами - запекти, підсмажити, відварити в мундирі і т. д. Він чудово поєднується практично з усіма продуктами і може виступати як в якості гарніру, так і зіграти роль основного блюда. Давайте розглянемо з вами оригінальні рецепти приготування картопляного пюре.
Рецепт картопляного пюре з молоком
Інгредієнти:

  • картопля 1 кг;

  • молоко - 1 ст.;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Рецепт приготування класичного картопляного пюре досить простий, для цього очищену картоплю відварюємо в злегка підсоленій воді, потім обережно зливаємо рідину, а каструлю ставимо на 10 хвилин у розігріту духовку, щоб випарувався весь залишок води. Після цього, гарячий картопля протираємо через сито, або розминаємо товкачиком, додаємо вершкове масло, сіль і поступово вливаємо гаряче молоко.
    Готове картопляне пюре посипаємо свіжою зеленню і подаємо як самостійне блюдо або як гарнір до котлет, шинки, сосисок та інших страв.
    Рецепт картопляного пюре з яйцем
    Інгредієнти:

  • картопля - 5 шт.;

  • молоко - 05 склянки;

  • вершкове масло - 4 ст. ложки;

  • яйце - 1 шт.;

  • зелень - за смаком.


  • Приготування
    Давайте розглянемо з вами рецепт приготування смачного картопляного пюре. Картоплю миємо, чистимо, нарізаємо кубиками і відварюємо до готовності в підсоленій воді. Потім воду зливаємо, картоплю розминаємо і поступово вливаємо гаряче молоко, додаємо розтоплене вершкове масло і перемішуємо до отримання однорідної маси. Окремо відварюємо яйця, остуджуємо, чистимо їх від шкаралупи і нарізаємо невеликими кубиками. Потім змішуємо яйця з розтопленим вершковим маслом і подрібненою зеленню, гарненько перемішуємо. Перед подачею картопляне пюре викладаємо гіркою на тарілку, зверху поливаємо приготовленої яєчною масою і подаємо на стіл.
    Рецепт картопляного пюре зі шпинатом
    Інгредієнти:

  • картопля - 600 г;

  • часник - 1 зубчик;

  • шпинат - 300 г;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • вершкове масло - 10 г;

  • молоко;

  • сіль, перець, мускатний горіх - за смаком.


  • Приготування
    Листя шпинату промиваємо й обсушуємо за допомогою рушника. Часник чистимо, ріжемо на тонкі часточки і обсмажуємо в рослинному маслі, потім до часнику додаємо шпинат і тушкуємо на повільному вогні протягом 10 хвилин, періодично змішуючи. Далі подрібнюємо шпинатну масу блендером і відставляємо остигати. Картоплю чистимо і відварюємо до готовності. Воду зливаємо, картоплю розминаємо з вершковим маслом і змішуємо зі шпинатній масою. В залежності від консистенції отриманого пюре додаємо трохи гарячого молока і приправляємо страву сіллю, перцем і спеціями за смаком.
    Рецепт картопляного пюре з грибами
    Інгредієнти:

  • картопля - 1 кг;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • молоко - 05 склянки;

  • масло вершкове - 50 г;

  • гриби - 400 р;

  • сметана - 50 мл;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Рецепт картопляного пюре з цибулею і грибами сподобається всім без винятку. Отже, картоплю очищаємо, відварюємо, а потім розминаємо в пюре, додаючи гаряче молоко, вершкове масло і яйце. Цибулю і гриби нарізаємо соломкою і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору. Тепер беремо форму для випічки змащуємо її маслом, викладаємо половину порції пюре, потім обжарку, зверху кладемо половину нашого картопляного пюре і заливаємо все сметаною. Запікаємо страву в духовці при температурі 180 градусів приблизно 20 хвилин. Подаємо пюре з грибною підливою до столу, прикрасивши зеленню.
    Рецепт картопляного пюре з сиром
    Інгредієнти:

  • картопля - 400 г;

  • сіль, перець - за смаком;

  • Картопляне пюре - рецепт
  • часник - 2 зубчики;

  • вершкове масло - 15 ст. ложки;

  • сир твердих сортів - 200 р.


  • Приготування
    Картопля очищаємо, крупно нарізаємо і відварюємо в киплячій підсоленій воді до готовності, потім воду зливаємо, а картоплю розминаємо в пюре.
    Часник чистимо, нарізаємо скибочками і обсмажуємо з вершковим маслом приблизно 2 хвилини. Додаємо обжарку в пюре, кладемо тертий сир, солимо і перчимо за смаком, ретельно перемішуємо. Відразу ж подаємо страву до столу. Зробити пюре ще смачніше допоможе сметанний соус .
    Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Котлети з пюре
    Котлети з пюре
    Котлети з пюре, горохового або картопляного, відмінне блюдо для тих, хто віддає перевагу вегетаріанську їжу або тримає піст. У нашій статті ми
    Пюре з брокколі
    Пюре з брокколі
    Брокколі - корисна зелена капуста, яку використовують в приготуванні різних страв. Давайте поговоримо про те, як зробити з неї чудове пюре для дітей
    Сирна запіканка з картоплею
    Сирна запіканка з картоплею
    Сирна запіканка - смачне і улюблене багатьма блюдо. І сьогодні мова піде про незвичайний варіанті її приготування з використанням картоплі.
    Картопляне пюре для грудничка
    Картопляне пюре для грудничка
    Картопля - один з перших овочів, з якими знайомлять немовляти. Звичайно, до смаженої картоплі або картоплі-фрі ще далеко, і перші страви пропонуються
    Картопляне пюре по-американськи
    Картопляне пюре по-американськи
    Картопляне пюре - це популярний гарнір на наших столах, яким навряд чи кого здивуєш. Але якщо ви любите експериментувати, тоді пропонуємо зробити