Сирна запіканка з картоплею
Зараз ми вам розповімо, як приготувати дуже смачну страву з, здавалося б, непоєднуваних продуктів. У цій статті піде мова про сирній запіканці з картоплею.
Інгредієнти:
картопля - 1 кг;
домашній сир - 05 кг;
вершкове масло - 120 г;
сметана 15%-ной жирності - 200 г;
яйця - 2 шт.;
твердий сир - 70 г;
сіль, чорний мелений перець, мускатний горіх.
Приготування
Сир перетираємо через сито, додаємо 100 г вершкового масла і перемішуємо до однорідного стану, сіль і перець додаємо за смаком. Картоплю чистимо і нарізаємо тонкими скибочками. Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо шар картоплі, солимо, перчимо і розподіляємо зверху шар сирної маси. Продовжуємо чергувати шари, поки не закінчаться всі інгредієнти. Накриваємо форму фольгою і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 1 годину.
На великій тертці натираємо сир. Яйця збиваємо, додаємо сметану, сіль, спеції. Заливаємо запіканку отриманою сумішшю і посипаємо сиром, знову ставимо в духовку на півгодини, потім вимикаємо вогонь і залишаємо ще на 15 хвилин. Запіканку з картоплі з сиром можна подавати як самостійне блюдо, а можна використовувати її в якості гарніру до м'яса.
Інгредієнти:
картопля - 600 г;
сир - 05 кг;
морква - 200 г;
куряче філе - 200 г;
молоко - 200 мл;
бульйон - 1 склянка;
яйця - 3 шт.;
часник - 3 зубчики;
сіль, перець, зелень - за смаком.
Приготування
Картоплю відварюємо до готовності, потім воду зливаємо і робимо пюре. Куряче філе нарізаємо шматочками і обсмажуємо до готовності. Сир протираємо через сито, додаємо подрібнений часник, зелень, сіль і спеції, молоко, яйця і все це збиваємо блендером. Моркву тремо на тертці, половину додаємо в сирну масу, а половину - в картопляну. Духовку нагріваємо до 200 градусів. Змащуємо деко олією, викладаємо на дно картопляне пюре, потім шар м'яса і зверху розміщуємо сирну масу. Відправляємо в духовку при температурі 200 градусів готуємо близько 25 хвилин.
Інгредієнти:
сир - 300 г;
картопля - 400 г;
яйця - 2 шт.;
заморожений шпинат - 150 г;
подрібнене листя розмарину - 1 ст. ложка;
сушений базилік - 1 ч. ложка;
борошно - 3 ст. ложки;
оливкова олія - 1 ч. ложка.
Приготування
Картоплю очищаємо і відварюємо до готовності. Практично в кінці приготування додаємо у воду розмарин, потім його витягуємо, а картоплю розминаємо в пюре. Розморожуємо Шпинат. Сир перетираємо з яйцями, борошном, базиліком і сіллю. Додаємо картопляне пюре, шпинат і перемішуємо до однорідного стану. Форму змащуємо оливковою олією, зливаємо в неї приготовлену суміш і при температурі 180 градусів запікаємо близько 40 хвилин.
Картопляно-сирна запіканка
Інгредієнти:
Приготування
Сир перетираємо через сито, додаємо 100 г вершкового масла і перемішуємо до однорідного стану, сіль і перець додаємо за смаком. Картоплю чистимо і нарізаємо тонкими скибочками. Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо шар картоплі, солимо, перчимо і розподіляємо зверху шар сирної маси. Продовжуємо чергувати шари, поки не закінчаться всі інгредієнти. Накриваємо форму фольгою і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 1 годину.
На великій тертці натираємо сир. Яйця збиваємо, додаємо сметану, сіль, спеції. Заливаємо запіканку отриманою сумішшю і посипаємо сиром, знову ставимо в духовку на півгодини, потім вимикаємо вогонь і залишаємо ще на 15 хвилин. Запіканку з картоплі з сиром можна подавати як самостійне блюдо, а можна використовувати її в якості гарніру до м'яса.
Сирна запіканка з картоплею та морквою
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю відварюємо до готовності, потім воду зливаємо і робимо пюре. Куряче філе нарізаємо шматочками і обсмажуємо до готовності. Сир протираємо через сито, додаємо подрібнений часник, зелень, сіль і спеції, молоко, яйця і все це збиваємо блендером. Моркву тремо на тертці, половину додаємо в сирну масу, а половину - в картопляну. Духовку нагріваємо до 200 градусів. Змащуємо деко олією, викладаємо на дно картопляне пюре, потім шар м'яса і зверху розміщуємо сирну масу. Відправляємо в духовку при температурі 200 градусів готуємо близько 25 хвилин.
Сирна запіканка з картоплею і шпинатом
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю очищаємо і відварюємо до готовності. Практично в кінці приготування додаємо у воду розмарин, потім його витягуємо, а картоплю розминаємо в пюре. Розморожуємо Шпинат. Сир перетираємо з яйцями, борошном, базиліком і сіллю. Додаємо картопляне пюре, шпинат і перемішуємо до однорідного стану. Форму змащуємо оливковою олією, зливаємо в неї приготовлену суміш і при температурі 180 градусів запікаємо близько 40 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рибна запіканка з картоплею
Рибна запіканка з картоплею - смачне і ситне блюдо, приготувати яку не складе особливої праці. У нашій статті ми зібрали декілька універсальних
Сирна запіканка з макаронами
Сирна запіканка з макаронами - смачне і ситне блюдо, яке, без сумніву, сподобається і дорослим, і дітям. І зараз ми вам підкажемо, як приготувати цю
Запіканка з курячого філе
Запіканки - це смачне і просте у приготуванні блюдо. Варіантів їх створення з додаванням різних інгредієнтів дуже багато. Але сьогодні ми з вами
Сирна запіканка з медом
Сирна запіканка - просте і смачне ласощі, яке знайоме нам з дитинства. Її готують з додаванням різних інгредієнтів. Давайте розглянемо декілька
Сирна запіканка з гарбузом
Сирна запіканка - чудове і корисне блюдо для сніданку як для дорослих, так і дітей. Варіантів її створення дуже багато. І сьогодні мова піде про
Запіканка з моркви
Морква - корисний овоч, в якому міститься велика кількість вітаміну А. З неї готують безліч смачних і цікавих страв. І зараз ми вам розповімо, як