Зараз ми вам розповімо, як приготувати дуже смачну страву з, здавалося б, непоєднуваних продуктів. У цій статті піде мова про сирній запіканці з картоплею.
Картопляно-сирна запіканка
Інгредієнти: картопля - 1 кг; домашній сир - 05 кг; вершкове масло - 120 г; сметана 15%-ной жирності - 200 г; яйця - 2 шт.; твердий сир - 70 г; сіль, чорний мелений перець, мускатний горіх. Приготування Сир перетираємо через сито, додаємо 100 г вершкового масла і перемішуємо до однорідного стану, сіль і перець додаємо за смаком. Картоплю чистимо і нарізаємо тонкими скибочками. Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо шар картоплі, солимо, перчимо і розподіляємо зверху шар сирної маси. Продовжуємо чергувати шари, поки не закінчаться всі інгредієнти. Накриваємо форму фольгою і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 1 годину.
На великій тертці натираємо сир. Яйця збиваємо, додаємо сметану, сіль, спеції. Заливаємо запіканку отриманою сумішшю і посипаємо сиром, знову ставимо в духовку на півгодини, потім вимикаємо вогонь і залишаємо ще на 15 хвилин. Запіканку з картоплі з сиром можна подавати як самостійне блюдо, а можна використовувати її в якості гарніру до м'яса.
Сирна запіканка з картоплею та морквою
Інгредієнти: картопля - 600 г; сир - 05 кг; морква - 200 г; куряче філе - 200 г; молоко - 200 мл; бульйон - 1 склянка; яйця - 3 шт.; часник - 3 зубчики; сіль, перець, зелень - за смаком. Приготування Картоплю відварюємо до готовності, потім воду зливаємо і робимо пюре. Куряче філе нарізаємо шматочками і обсмажуємо до готовності. Сир протираємо через сито, додаємо подрібнений часник, зелень, сіль і спеції, молоко, яйця і все це збиваємо блендером. Моркву тремо на тертці, половину додаємо в сирну масу, а половину - в картопляну. Духовку нагріваємо до 200 градусів. Змащуємо деко олією, викладаємо на дно картопляне пюре, потім шар м'яса і зверху розміщуємо сирну масу. Відправляємо в духовку при температурі 200 градусів готуємо близько 25 хвилин.
Сирна запіканка з картоплею і шпинатом
Інгредієнти: сир - 300 г; картопля - 400 г; яйця - 2 шт.; заморожений шпинат - 150 г; подрібнене листя розмарину - 1 ст. ложка; сушений базилік - 1 ч. ложка; борошно - 3 ст. ложки; оливкова олія - 1 ч. ложка. Приготування Картоплю очищаємо і відварюємо до готовності. Практично в кінці приготування додаємо у воду розмарин, потім його витягуємо, а картоплю розминаємо в пюре. Розморожуємо Шпинат. Сир перетираємо з яйцями, борошном, базиліком і сіллю. Додаємо картопляне пюре, шпинат і перемішуємо до однорідного стану. Форму змащуємо оливковою олією, зливаємо в неї приготовлену суміш і при температурі 180 градусів запікаємо близько 40 хвилин.