Запіканка з моркви
З моркви можна приготувати безліч смачних і корисних страв. Зараз ми вам розповімо, як приготувати запіканку з моркви.
Сирна запіканка з морквою
Інгредієнти:
морква - 150 г;
сир - 400 г;
яйця - 2 шт.;
мед - 1 ст. ложка;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
ізюм - 40 г;
панірувальні сухарі - 30 г;
сіль - щіпка;
ванілін - за смаком.
Приготування
Сир протираємо через сито або за допомогою блендера. Додаємо яйця, родзинки, мед, ванілін, сіль і перемішуємо. Очищену моркву ріжемо соломкою і обсмажуємо на вершковому маслі близько 10 хвилин. Після того, як вона охолоне, додаємо її до решти інгредієнтів і перемішуємо. Форму змащуємо маслом, посипаємо панірувальними сухарями викладаємо масу і готуємо запіканку з сиром і морквою при 180 градусах близько півгодини.
Запіканка з моркви і яблук
Інгредієнти:
яблука кисло-солодкі - 3 шт.;
морква - 3 шт.;
манка - 4 ст. ложки;
яйця - 2 шт.;
мед - 1 ст. ложка;
рослинне масло.
Приготування
Яблука і моркву очищаємо і тремо на крупній тертці. Додаємо яйця, манку, мед і добре все перемішуємо. Форму змащуємо олією, викладаємо в неї підготовлену масу і відправляємо в духовку. Випікаємо 20 хвилин при 180 градусах.
Картопляна запіканка з морквою
Інгредієнти:
картопля - 1 кг;
морква - 250 г;
сметана - 400 г;
сир твердий - 200 г;
крохмаль - 2 ст. ложки;
сіль, спеції - за смаком.
Приготування
Форму для випічки добре змащуємо маслом. Щоб приготувати заливку, змішуємо сметану з крохмалем, додаємо сіль, спеції і перемішуємо. Половину очищеної картоплі трьом на крупній тертці і рівномірно викладаємо його за формою, злегка додаємо сіль. Посипаємо сиром (1/3 частина) і поливаємо 1/3 сметанною заливкою. Моркву тремо на дрібній тертці, солимо, перемішуємо. Наступним шаром викладаємо, посипаємо спеціями. Знову посипаємо сиром і поливаємо заливкою.
Наступним шаром викладаємо залишився терту картоплю, знову додаємо сіль, поливаємо заливкою і посипаємо сиром. Накриваємо форму фольгою і відправляємо в духовку. При 200 градусах запікаємо 35 хвилин, потім знімаємо фольгу і готуємо ще 5-7 хвилин, щоб утворилася рум'яна кірочка.
Рецепт запіканки з моркви
Інгредієнти:
морква - 05 кг;
яйця - 4 шт.;
вершкове масло - 30 г;
цукор - 3 ст. ложки;
кориця - 05 ч. ложки;
густа сметана - 100 г;
сіль - щіпка.
Приготування
Моркву очищаємо і тремо на крупній тертці, додаємо 100 мл води і на маленькому вогні тушкуємо до м'якості. Потім за допомогою блендера перетворюємо моркву в пюре. Додаємо в отриману масу вершкове масло, цукор і перемішуємо. Ставимо каструлю з морквяної масою на вогонь і злегка підігріваємо. Відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки додаємо в пюре, добре вимішуємо і остуджуємо. У білки додаємо сіль і добре збиваємо, поки не утворюється міцна піна.
У морквяну масу додаємо корицю, невеликими порціями вводимо білки і акуратно перемішуємо знизу вгору. Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо підготовлену суміш. Випікаємо При 180 градусах півгодини. Сметану збиваємо з 2 чайними ложками цукру і змащуємо готову і остиглу запіканку з морквою.
Запіканка з моркви в мультиварці
Інгредієнти:
морква - 500 г;
цукор - 2 ст. ложки;
манка - 2 ст. ложки;
яйця - 1 шт.;
молоко - 40 г;
сода - 1/4 ч. ложки.
Приготування
Моркву чистимо і тремо на дрібній тертці, потім додаємо манку, соду, цукор, яйце і все це гарненько вимішуємо. Якщо морква була не дуже соковитою, і суміш вийшла сухуватою, то додаємо 1-2 столові ложки молока і перемішуємо. Змащуємо маслом чашу мультиварки, викладаємо тісто, верх розрівнюємо, вибираємо режим «Випічка» і виставляємо час приготування - 60 хвилин. Готову запіканку відразу не виймаємо, а даємо їй трохи охолонути.
Сирна запіканка з морквою
Інгредієнти:
Приготування
Сир протираємо через сито або за допомогою блендера. Додаємо яйця, родзинки, мед, ванілін, сіль і перемішуємо. Очищену моркву ріжемо соломкою і обсмажуємо на вершковому маслі близько 10 хвилин. Після того, як вона охолоне, додаємо її до решти інгредієнтів і перемішуємо. Форму змащуємо маслом, посипаємо панірувальними сухарями викладаємо масу і готуємо запіканку з сиром і морквою при 180 градусах близько півгодини.
Запіканка з моркви і яблук
Інгредієнти:
Приготування
Яблука і моркву очищаємо і тремо на крупній тертці. Додаємо яйця, манку, мед і добре все перемішуємо. Форму змащуємо олією, викладаємо в неї підготовлену масу і відправляємо в духовку. Випікаємо 20 хвилин при 180 градусах.
Картопляна запіканка з морквою
Інгредієнти:
Приготування
Форму для випічки добре змащуємо маслом. Щоб приготувати заливку, змішуємо сметану з крохмалем, додаємо сіль, спеції і перемішуємо. Половину очищеної картоплі трьом на крупній тертці і рівномірно викладаємо його за формою, злегка додаємо сіль. Посипаємо сиром (1/3 частина) і поливаємо 1/3 сметанною заливкою. Моркву тремо на дрібній тертці, солимо, перемішуємо. Наступним шаром викладаємо, посипаємо спеціями. Знову посипаємо сиром і поливаємо заливкою.
Наступним шаром викладаємо залишився терту картоплю, знову додаємо сіль, поливаємо заливкою і посипаємо сиром. Накриваємо форму фольгою і відправляємо в духовку. При 200 градусах запікаємо 35 хвилин, потім знімаємо фольгу і готуємо ще 5-7 хвилин, щоб утворилася рум'яна кірочка.
Рецепт запіканки з моркви
Інгредієнти:
Приготування
Моркву очищаємо і тремо на крупній тертці, додаємо 100 мл води і на маленькому вогні тушкуємо до м'якості. Потім за допомогою блендера перетворюємо моркву в пюре. Додаємо в отриману масу вершкове масло, цукор і перемішуємо. Ставимо каструлю з морквяної масою на вогонь і злегка підігріваємо. Відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки додаємо в пюре, добре вимішуємо і остуджуємо. У білки додаємо сіль і добре збиваємо, поки не утворюється міцна піна.
У морквяну масу додаємо корицю, невеликими порціями вводимо білки і акуратно перемішуємо знизу вгору. Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо підготовлену суміш. Випікаємо При 180 градусах півгодини. Сметану збиваємо з 2 чайними ложками цукру і змащуємо готову і остиглу запіканку з морквою.
Запіканка з моркви в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Моркву чистимо і тремо на дрібній тертці, потім додаємо манку, соду, цукор, яйце і все це гарненько вимішуємо. Якщо морква була не дуже соковитою, і суміш вийшла сухуватою, то додаємо 1-2 столові ложки молока і перемішуємо. Змащуємо маслом чашу мультиварки, викладаємо тісто, верх розрівнюємо, вибираємо режим «Випічка» і виставляємо час приготування - 60 хвилин. Готову запіканку відразу не виймаємо, а даємо їй трохи охолонути.
Рекомендуємо добрі рецепти
Запіканка з курячого філе
Запіканки - це смачне і просте у приготуванні блюдо. Варіантів їх створення з додаванням різних інгредієнтів дуже багато. Але сьогодні ми з вами
Сирна запіканка з картоплею
Сирна запіканка - смачне і улюблене багатьма блюдо. І сьогодні мова піде про незвичайний варіанті її приготування з використанням картоплі.
Сирна запіканка з бананом
Для любителів сиру, напевно, немає рецепта краще, ніж сирна запіканка. Це блюдо легко готувати, а різноманітність фруктових добавок робить кожну
Запіканка з яблуками
Запіканка з яблуками - це чудовий і корисний варіант сніданку для дорослих і дітей. Приготувати її можна з додаванням різних інгредієнтів: сиру,
Сирна запіканка з персиками
Сирна запіканка - чудове блюдо, яке порадує не тільки дітей, але й дорослих. Її можна подати і до сніданку, і на десерт у недільний день. Давайте
Яблучна запіканка
Якщо вам набридла шарлотка, але ви любите випічку з яблуками, спробуйте приготувати запіканку з яблук. Дуже смачне і корисне блюдо, яке приготувати