Яблучна запіканка
Запіканка з яблук - ще одне прекрасне блюдо, яке допоможе вам з толком використовувати яблучний урожай. Рецепти, представлені нижче, прийдуть на підмогу тим, хто хоче приготувати гарантовано смачна страва без клопоту.
Інгредієнти:
Для яблук:
вершкове масло - 1/4 ст.;
яблука (великі) - 4 шт.;
цукор - 1/4 ст.
Для запіканки:
вершкове масло - 3 ст. ложки;
цукор - 1/2 ст.;
молоко - 2 ст.;
ванільний екстракт - 1/2 ч. ложки;
манна крупа - 7 ст. ложок;
родзинки - 2/3 ст.;
яйця - 4 шт.;
лимонний сік - 1/4 ч. ложки.
Приготування
Цілі яблука змащуємо маслом і посипаємо цукром. Викладаємо плоди на застелений пергаментом деко і ставимо в розігріту до 180°С духовку на 25-30 хвилин. Готові яблука остуджуємо.
Тим часом візьмемося за саму запіканку. Змащуємо форму для випікання маслом і посипаємо цукром. Молоко змішуємо з ваніллю і підігріваємо. Розводимо в молоці цукор і додаємо манку з родзинками. Варимо крупу близько 3 хвилин, а потім знімаємо каструлю з вогню і залишаємо все ще на 3 хвилини під кришкою. Додаємо яєчні жовтки.
Яєчні білки збиваємо з лимонним соком і цукром до твердих піків і акуратно додаємо до манки. Перекладаємо масу в підготовлену форму, в неї кладемо яблука і ставимо все в духовку на 25 хвилин.
Інгредієнти:
морква - 2 шт.;
яблука - 2-3 шт.;
вершкове масло-3 ст. ложки;
крем-сир - 1/2 ст.;
вершки - 1 ст.;
яйце - 1 шт.;
цукор - 2 ст. ложки;
кориця - щіпка.
Приготування
Моркву і яблука натираємо на крупній тертці, посипаємо цукром і віджимаємо від соку через 15-20 хвилин. За допомогою блендера збиваємо крем-сир з вершками і яєчним жовтком. Змішуємо вершкову масу з морквяно-яблучної і додаємо збитий до твердих піків яєчний білок. Викладаємо майбутню запіканку в змащену маслом і присипану борошном або манкою форму. Готуємо 20-25 хвилин при 180°С.
Інгредієнти:
молоко - 3 1/2 ст.;
рис - 1 ст.;
цукор - 1/2 ст.;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
мелена кориця - 1/2 ч. ложки;
сіль - щіпка;
родзинки - 1/2 ст.;
яблука - 1 1/4 ст.;
ванільний екстракт - 1 1/2 ч. ложки.
Приготування
Ставимо на плиту молоко і додаємо в нього цукор, корицю і сіль. Як тільки молоко підігріється, засипаємо рис і додаємо ванільний екстракт. Після того, як рис дійде до напівготовності, перекладаємо все у форму для випікання і прикрашаємо скибочками яблук. Запікаємо страву 30 хвилин при 180°С.
Інгредієнти:
цукор - 1 1/4 ст.;
рослинне масло - 1/2 ст.;
сир - 200 г;
яйця - 2 шт.;
борошно - 1 1/2 ст.;
сіль - щіпка;
яблука - 3 шт.;
розпушувач - 1 1/2 ч. ложки.
Приготування
Яйця збиваємо з цукром, сіллю і додаємо сир. Борошно окремо просіваємо з розпушувачем і змішуємо з сирною масою, після чого викладаємо все у форму для випікання і додаємо шматочки яблук. Готуємо запіканку 1 годину 15 хвилин при 170°С.
Якщо ви готуєте сирно-яблучну запіканку в мультиварці, то використовуйте режим "Випічка" на 1 годину.
Інгредієнти:
вершки - 1 ст.;
гарбузове пюре - 3/4 ст.;
яблуко - 1 шт.;
молоко - 1/2 ст.;
цукор - 1/2 ст.;
яйця - 2 шт.+жовток;
мелена кориця, імбир, гвоздика - за щіпка;
вершкове масло - 100 г;
солодка булка (кубики м'якушки) - 5 ст.
Приготування
Змішуємо гарбузове пюре, вершки, яйця, цукор і спеції. Яблука нарізаємо кубиками і кладемо в отриману суміш разом із шматочками солодкої булки. Все ретельно перемішуємо і викладаємо у змащену маслом форму. Випікаємо при 180°С 25-30 хвилин.
Яблучна запіканка з манкою - рецепт
Інгредієнти:
Для яблук:
Для запіканки:
Приготування
Цілі яблука змащуємо маслом і посипаємо цукром. Викладаємо плоди на застелений пергаментом деко і ставимо в розігріту до 180°С духовку на 25-30 хвилин. Готові яблука остуджуємо.
Тим часом візьмемося за саму запіканку. Змащуємо форму для випікання маслом і посипаємо цукром. Молоко змішуємо з ваніллю і підігріваємо. Розводимо в молоці цукор і додаємо манку з родзинками. Варимо крупу близько 3 хвилин, а потім знімаємо каструлю з вогню і залишаємо все ще на 3 хвилини під кришкою. Додаємо яєчні жовтки.
Яєчні білки збиваємо з лимонним соком і цукром до твердих піків і акуратно додаємо до манки. Перекладаємо масу в підготовлену форму, в неї кладемо яблука і ставимо все в духовку на 25 хвилин.
Морквяно-яблучна запіканка
Інгредієнти:
Приготування
Моркву і яблука натираємо на крупній тертці, посипаємо цукром і віджимаємо від соку через 15-20 хвилин. За допомогою блендера збиваємо крем-сир з вершками і яєчним жовтком. Змішуємо вершкову масу з морквяно-яблучної і додаємо збитий до твердих піків яєчний білок. Викладаємо майбутню запіканку в змащену маслом і присипану борошном або манкою форму. Готуємо 20-25 хвилин при 180°С.
Рисово-яблучна запіканка
Інгредієнти:
Приготування
Ставимо на плиту молоко і додаємо в нього цукор, корицю і сіль. Як тільки молоко підігріється, засипаємо рис і додаємо ванільний екстракт. Після того, як рис дійде до напівготовності, перекладаємо все у форму для випікання і прикрашаємо скибочками яблук. Запікаємо страву 30 хвилин при 180°С.
Яблучна запіканка з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Яйця збиваємо з цукром, сіллю і додаємо сир. Борошно окремо просіваємо з розпушувачем і змішуємо з сирною масою, після чого викладаємо все у форму для випікання і додаємо шматочки яблук. Готуємо запіканку 1 годину 15 хвилин при 170°С.
Якщо ви готуєте сирно-яблучну запіканку в мультиварці, то використовуйте режим "Випічка" на 1 годину.
Гарбузово-яблучна запіканка
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо гарбузове пюре, вершки, яйця, цукор і спеції. Яблука нарізаємо кубиками і кладемо в отриману суміш разом із шматочками солодкої булки. Все ретельно перемішуємо і викладаємо у змащену маслом форму. Випікаємо при 180°С 25-30 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Манна запіканка
Якщо ваше чадо не хоче їсти манну кашу, то запропонуйте йому спробувати манну запіканку. Ці страви досить сильно відрізняються, а значить вашому чаду
Рисова запіканка з яблуками
Рисова запіканка може готуватися по-різному - залежно від наявності/відсутності деяких продуктів. Але приготувати рисову запіканку з яблуками без
Сирна запіканка з бананом
Для любителів сиру, напевно, немає рецепта краще, ніж сирна запіканка. Це блюдо легко готувати, а різноманітність фруктових добавок робить кожну
Запіканка з родзинками
Запіканка - відмінний варіант сніданку, як для дітей, так і для дорослих. Її різновидів досить багато: рисова, сирна, гарбузова, рибна і т. д. Ми ж
Запіканка з яблуками
Запіканка з яблуками - це чудовий і корисний варіант сніданку для дорослих і дітей. Приготувати її можна з додаванням різних інгредієнтів: сиру,
Запіканка з моркви
Морква - корисний овоч, в якому міститься велика кількість вітаміну А. З неї готують безліч смачних і цікавих страв. І зараз ми вам розповімо, як