Вернуться назад Распечатать

Яблучна запіканка

Яблучна запіканка
Запіканка з яблук - ще одне прекрасне блюдо, яке допоможе вам з толком використовувати яблучний урожай. Рецепти, представлені нижче, прийдуть на підмогу тим, хто хоче приготувати гарантовано смачна страва без клопоту.

Яблучна запіканка з манкою - рецепт


Інгредієнти:
Для яблук:

  • вершкове масло - 1/4 ст.;

  • яблука (великі) - 4 шт.;

  • цукор - 1/4 ст.


  • Для запіканки:

  • вершкове масло - 3 ст. ложки;

  • цукор - 1/2 ст.;

  • молоко - 2 ст.;

  • ванільний екстракт - 1/2 ч. ложки;

  • манна крупа - 7 ст. ложок;

  • родзинки - 2/3 ст.;

  • яйця - 4 шт.;

  • лимонний сік - 1/4 ч. ложки.


  • Приготування
    Цілі яблука змащуємо маслом і посипаємо цукром. Викладаємо плоди на застелений пергаментом деко і ставимо в розігріту до 180°С духовку на 25-30 хвилин. Готові яблука остуджуємо.
    Тим часом візьмемося за саму запіканку. Змащуємо форму для випікання маслом і посипаємо цукром. Молоко змішуємо з ваніллю і підігріваємо. Розводимо в молоці цукор і додаємо манку з родзинками. Варимо крупу близько 3 хвилин, а потім знімаємо каструлю з вогню і залишаємо все ще на 3 хвилини під кришкою. Додаємо яєчні жовтки.
    Яєчні білки збиваємо з лимонним соком і цукром до твердих піків і акуратно додаємо до манки. Перекладаємо масу в підготовлену форму, в неї кладемо яблука і ставимо все в духовку на 25 хвилин.

    Морквяно-яблучна запіканка


    Інгредієнти:

  • морква - 2 шт.;

  • яблука - 2-3 шт.;

  • вершкове масло-3 ст. ложки;

  • крем-сир - 1/2 ст.;

  • вершки - 1 ст.;

  • яйце - 1 шт.;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • кориця - щіпка.


  • Приготування
    Моркву і яблука натираємо на крупній тертці, посипаємо цукром і віджимаємо від соку через 15-20 хвилин. За допомогою блендера збиваємо крем-сир з вершками і яєчним жовтком. Змішуємо вершкову масу з морквяно-яблучної і додаємо збитий до твердих піків яєчний білок. Викладаємо майбутню запіканку в змащену маслом і присипану борошном або манкою форму. Готуємо 20-25 хвилин при 180°С.

    Рисово-яблучна запіканка


    Інгредієнти:

  • молоко - 3 1/2 ст.;

  • рис - 1 ст.;

  • цукор - 1/2 ст.;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • мелена кориця - 1/2 ч. ложки;

  • сіль - щіпка;

  • родзинки - 1/2 ст.;

  • яблука - 1 1/4 ст.;

  • ванільний екстракт - 1 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Ставимо на плиту молоко і додаємо в нього цукор, корицю і сіль. Як тільки молоко підігріється, засипаємо рис і додаємо ванільний екстракт. Після того, як рис дійде до напівготовності, перекладаємо все у форму для випікання і прикрашаємо скибочками яблук. Запікаємо страву 30 хвилин при 180°С.

    Яблучна запіканка з сиром


    Інгредієнти:

  • цукор - 1 1/4 ст.;

  • рослинне масло - 1/2 ст.;

  • сир - 200 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • борошно - 1 1/2 ст.;

  • сіль - щіпка;

  • яблука - 3 шт.;

  • розпушувач - 1 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Яйця збиваємо з цукром, сіллю і додаємо сир. Борошно окремо просіваємо з розпушувачем і змішуємо з сирною масою, після чого викладаємо все у форму для випікання і додаємо шматочки яблук. Готуємо запіканку 1 годину 15 хвилин при 170°С.
    Якщо ви готуєте сирно-яблучну запіканку в мультиварці, то використовуйте режим "Випічка" на 1 годину.

    Гарбузово-яблучна запіканка


    Інгредієнти:

  • вершки - 1 ст.;

  • гарбузове пюре - 3/4 ст.;

  • яблуко - 1 шт.;

  • молоко - 1/2 ст.;

  • цукор - 1/2 ст.;
  • Яблучна запіканка

  • яйця - 2 шт.+жовток;

  • мелена кориця, імбир, гвоздика - за щіпка;

  • вершкове масло - 100 г;

  • солодка булка (кубики м'якушки) - 5 ст.


  • Приготування
    Змішуємо гарбузове пюре, вершки, яйця, цукор і спеції. Яблука нарізаємо кубиками і кладемо в отриману суміш разом із шматочками солодкої булки. Все ретельно перемішуємо і викладаємо у змащену маслом форму. Випікаємо при 180°С 25-30 хвилин.