Вернуться назад Распечатать

Запіканка з моркви

Запіканка з моркви
З моркви можна приготувати безліч смачних і корисних страв. Зараз ми вам розповімо, як приготувати запіканку з моркви.
Сирна запіканка з морквою
Інгредієнти:

  • морква - 150 г;

  • сир - 400 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • мед - 1 ст. ложка;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • ізюм - 40 г;

  • панірувальні сухарі - 30 г;

  • сіль - щіпка;

  • ванілін - за смаком.


  • Приготування
    Сир протираємо через сито або за допомогою блендера. Додаємо яйця, родзинки, мед, ванілін, сіль і перемішуємо. Очищену моркву ріжемо соломкою і обсмажуємо на вершковому маслі близько 10 хвилин. Після того, як вона охолоне, додаємо її до решти інгредієнтів і перемішуємо. Форму змащуємо маслом, посипаємо панірувальними сухарями викладаємо масу і готуємо запіканку з сиром і морквою при 180 градусах близько півгодини.
    Запіканка з моркви і яблук
    Інгредієнти:

  • яблука кисло-солодкі - 3 шт.;

  • морква - 3 шт.;

  • манка - 4 ст. ложки;

  • яйця - 2 шт.;

  • мед - 1 ст. ложка;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Яблука і моркву очищаємо і тремо на крупній тертці. Додаємо яйця, манку, мед і добре все перемішуємо. Форму змащуємо олією, викладаємо в неї підготовлену масу і відправляємо в духовку. Випікаємо 20 хвилин при 180 градусах.
    Картопляна запіканка з морквою
    Інгредієнти:

  • картопля - 1 кг;

  • морква - 250 г;

  • сметана - 400 г;

  • сир твердий - 200 г;

  • крохмаль - 2 ст. ложки;

  • сіль, спеції - за смаком.


  • Приготування
    Форму для випічки добре змащуємо маслом. Щоб приготувати заливку, змішуємо сметану з крохмалем, додаємо сіль, спеції і перемішуємо. Половину очищеної картоплі трьом на крупній тертці і рівномірно викладаємо його за формою, злегка додаємо сіль. Посипаємо сиром (1/3 частина) і поливаємо 1/3 сметанною заливкою. Моркву тремо на дрібній тертці, солимо, перемішуємо. Наступним шаром викладаємо, посипаємо спеціями. Знову посипаємо сиром і поливаємо заливкою.
    Наступним шаром викладаємо залишився терту картоплю, знову додаємо сіль, поливаємо заливкою і посипаємо сиром. Накриваємо форму фольгою і відправляємо в духовку. При 200 градусах запікаємо 35 хвилин, потім знімаємо фольгу і готуємо ще 5-7 хвилин, щоб утворилася рум'яна кірочка.
    Рецепт запіканки з моркви
    Інгредієнти:

  • морква - 05 кг;

  • яйця - 4 шт.;

  • вершкове масло - 30 г;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • кориця - 05 ч. ложки;

  • густа сметана - 100 г;

  • сіль - щіпка.


  • Приготування
    Моркву очищаємо і тремо на крупній тертці, додаємо 100 мл води і на маленькому вогні тушкуємо до м'якості. Потім за допомогою блендера перетворюємо моркву в пюре. Додаємо в отриману масу вершкове масло, цукор і перемішуємо. Ставимо каструлю з морквяної масою на вогонь і злегка підігріваємо. Відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки додаємо в пюре, добре вимішуємо і остуджуємо. У білки додаємо сіль і добре збиваємо, поки не утворюється міцна піна.
    У морквяну масу додаємо корицю, невеликими порціями вводимо білки і акуратно перемішуємо знизу вгору. Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо підготовлену суміш. Випікаємо При 180 градусах півгодини. Сметану збиваємо з 2 чайними ложками цукру і змащуємо готову і остиглу запіканку з морквою.
    Запіканка з моркви в мультиварці
    Інгредієнти:

  • морква - 500 г;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • манка - 2 ст. ложки;

  • яйця - 1 шт.;

  • Запіканка з моркви

  • молоко - 40 г;

  • сода - 1/4 ч. ложки.


  • Приготування
    Моркву чистимо і тремо на дрібній тертці, потім додаємо манку, соду, цукор, яйце і все це гарненько вимішуємо. Якщо морква була не дуже соковитою, і суміш вийшла сухуватою, то додаємо 1-2 столові ложки молока і перемішуємо. Змащуємо маслом чашу мультиварки, викладаємо тісто, верх розрівнюємо, вибираємо режим «Випічка» і виставляємо час приготування - 60 хвилин. Готову запіканку відразу не виймаємо, а даємо їй трохи охолонути.