З моркви можна приготувати безліч смачних і корисних страв. Зараз ми вам розповімо, як приготувати запіканку з моркви.
Сирна запіканка з морквою
Інгредієнти: морква - 150 г; сир - 400 г; яйця - 2 шт.; мед - 1 ст. ложка; вершкове масло - 2 ст. ложки; ізюм - 40 г; панірувальні сухарі - 30 г; сіль - щіпка; ванілін - за смаком. Приготування Сир протираємо через сито або за допомогою блендера. Додаємо яйця, родзинки, мед, ванілін, сіль і перемішуємо. Очищену моркву ріжемо соломкою і обсмажуємо на вершковому маслі близько 10 хвилин. Після того, як вона охолоне, додаємо її до решти інгредієнтів і перемішуємо. Форму змащуємо маслом, посипаємо панірувальними сухарями викладаємо масу і готуємо запіканку з сиром і морквою при 180 градусах близько півгодини.
Запіканка з моркви і яблук
Інгредієнти: яблука кисло-солодкі - 3 шт.; морква - 3 шт.; манка - 4 ст. ложки; яйця - 2 шт.; мед - 1 ст. ложка; рослинне масло. Приготування Яблука і моркву очищаємо і тремо на крупній тертці. Додаємо яйця, манку, мед і добре все перемішуємо. Форму змащуємо олією, викладаємо в неї підготовлену масу і відправляємо в духовку. Випікаємо 20 хвилин при 180 градусах.
Картопляна запіканка з морквою
Інгредієнти: картопля - 1 кг; морква - 250 г; сметана - 400 г; сир твердий - 200 г; крохмаль - 2 ст. ложки; сіль, спеції - за смаком. Приготування Форму для випічки добре змащуємо маслом. Щоб приготувати заливку, змішуємо сметану з крохмалем, додаємо сіль, спеції і перемішуємо. Половину очищеної картоплі трьом на крупній тертці і рівномірно викладаємо його за формою, злегка додаємо сіль. Посипаємо сиром (1/3 частина) і поливаємо 1/3 сметанною заливкою. Моркву тремо на дрібній тертці, солимо, перемішуємо. Наступним шаром викладаємо, посипаємо спеціями. Знову посипаємо сиром і поливаємо заливкою.
Наступним шаром викладаємо залишився терту картоплю, знову додаємо сіль, поливаємо заливкою і посипаємо сиром. Накриваємо форму фольгою і відправляємо в духовку. При 200 градусах запікаємо 35 хвилин, потім знімаємо фольгу і готуємо ще 5-7 хвилин, щоб утворилася рум'яна кірочка.
Рецепт запіканки з моркви
Інгредієнти: морква - 05 кг; яйця - 4 шт.; вершкове масло - 30 г; цукор - 3 ст. ложки; кориця - 05 ч. ложки; густа сметана - 100 г; сіль - щіпка. Приготування Моркву очищаємо і тремо на крупній тертці, додаємо 100 мл води і на маленькому вогні тушкуємо до м'якості. Потім за допомогою блендера перетворюємо моркву в пюре. Додаємо в отриману масу вершкове масло, цукор і перемішуємо. Ставимо каструлю з морквяної масою на вогонь і злегка підігріваємо. Відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки додаємо в пюре, добре вимішуємо і остуджуємо. У білки додаємо сіль і добре збиваємо, поки не утворюється міцна піна.
У морквяну масу додаємо корицю, невеликими порціями вводимо білки і акуратно перемішуємо знизу вгору. Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо підготовлену суміш. Випікаємо При 180 градусах півгодини. Сметану збиваємо з 2 чайними ложками цукру і змащуємо готову і остиглу запіканку з морквою.
Запіканка з моркви в мультиварці
Інгредієнти: морква - 500 г; цукор - 2 ст. ложки; манка - 2 ст. ложки; яйця - 1 шт.; молоко - 40 г; сода - 1/4 ч. ложки. Приготування Моркву чистимо і тремо на дрібній тертці, потім додаємо манку, соду, цукор, яйце і все це гарненько вимішуємо. Якщо морква була не дуже соковитою, і суміш вийшла сухуватою, то додаємо 1-2 столові ложки молока і перемішуємо. Змащуємо маслом чашу мультиварки, викладаємо тісто, верх розрівнюємо, вибираємо режим «Випічка» і виставляємо час приготування - 60 хвилин. Готову запіканку відразу не виймаємо, а даємо їй трохи охолонути.