В наші дні існує безліч різних видів гарнірів! Проте варто відзначити той факт, що не завжди приготоване нами страва добре поєднується з деякими продуктами, для яких вони призначалися! Давайте ж дізнаємося з вами ідеальні рецепти гарнірів до котлеткам.
Гарнір до котлет по-київськи
Інгредієнти: картопля - 8 шт.; сіль і перець - за смаком; часник - 2 зубчики; зелень петрушки - 1 пучок; лимон - 1 шт.; оливкова олія - 2 ст. ложки. Приготування Давайте розглянемо, який гарнір найкраще приготувати до м'ясних котлет. Отже, беремо картоплю, добре промиваємо і відварюємо його в мундирі до готовності. Після цього знімаємо його з вогню, обережно зливаємо воду і залишаємо остигати. Цим часом промиваємо петрушку, обсушуємо її і дрібно рубаємо. Часник чистимо, приплющиваем ножем, а потім дрібно-дрібно рубаємо. З лимона зрізаємо цедру, натираємо її на тертці, а сік лимона вичавлюємо в окрему ємність. Тепер додаємо до нього оливкову олію і злегка збиваємо масу віночком. Далі солимо і перчимо за смаком, кладемо чесок з петрушкою і перемішуємо. Злегка остиглий картоплю очищаємо від шкірки, ріжемо на невеликі скибочки і складаємо в каструльку. Заливаємо його приготовленої заправкою, щільно закриваємо кришкою і кілька разів струшуємо. Пробуємо страву на смак і досолює при необхідності. Залишаємо його так хвилин на 20 щоб він добре просочився заправкою. При подачі на стіл викладаємо смачний гарнір до котлет на красиве блюдо і присипаємо зверху чорним меленим перцем.
Гарнір до рибних котлет
Інгредієнти: вершкове масло - на смак; картопля - 1 кг; молоко - 15 склянки; сіль - за смаком; зелень - за бажанням. Приготування Спочатку чистимо картоплю, розрізаємо його на 2 частини і складаємо в каструлю. Заливаємо водою таким чином, щоб вона повністю покрила картоплю, і кладемо сіль. Ставимо посуд на сильний вогонь, доводимо воду до кипіння, робимо вогонь тихіше і варимо картоплю приблизно 15 - 20 хвилин. Після закінчення часу обережно зливаємо рідину з картоплі і ретельно розминаємо його товкачиком. Тепер поступово вливаємо гаряче молоко і все ретельно збиваємо міксером до тих пір, поки картопля повністю не вбере в себе молоко. Потім кладемо вершкове масло і перемішуємо до повного розчинення масла. Викладаємо пюре в красиві тарілки, посипаємо зеленню і подаємо до столу з рибними котлетами . Такий гарнір добре підійде і до курячих котлет.
Гарнір до печінковим котлет
Інгредієнти: відварений рис - 400 г; цибулина - 1 шт.; квасоля зелена - 100 г; часник - 2 зубчики; консервований зелений горошок - 100 г; брокколі - 100 г; лимонний сік - за бажанням; сіль, перець - за смаком. Приготування Спочатку відварюємо звичайним способом рис у підсоленій воді до готовності. Цим часом готуємо всі інші овочі. Отже, ріпчасту цибулю очищаємо і промиваємо його з іншими овочами під холодною водою.
Потім витираємо їх рушником і подрібнюємо кубиками. Тепер беремо сотейник, розігріваємо в нього рослинне масло і пасеруємо спочатку цибулю, а потім поступово додаємо до нього інші овочі. Потім кладемо до обсмаженою овочам рис, все перемішуємо, солимо і перчимо за смаком. Часник очищаємо, пропускаємо через часниковий прес, або натираємо на дрібній тертці. Додаємо його в сотейник, перемішуємо з гарніром і обсмажуємо все разом ще 2 хвилини - 3. Заправляємо рис за бажанням лимонним соком. Потім накриваємо сотейник кришкою, знімаємо його з вогню і даємо страви дійти ще протягом 5 хвилин. Ось і все, дивовижно смачний дієтичний гарнір до печінковим котлет готовий!