Соус для котлет
Соус - сполучний елемент будь-якого (так-так, абсолютно будь-якого!) страви. І для вас не буде сюрпризом факт того, що крім кетчупу і майонезу до свежеподжаренным котлеткам можна подати ще масу різноманітних соусів і підлив. Рецептами деяких з них ми поділимося з вами в цій статті. Соуси за запропонованими рецептами ви можете подавати до котлет окремо, або протушкувати блюдо в них. Отже, читаємо, як приготувати соус для котлет.
Інгредієнти:
гриби - 150 г;
сметана - 300 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
кріп - 1 пучок;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Цибулю подрібнюємо і обсмажуємо до золотистого кольору. Гриби нарізаємо пластинами і кладемо на сковороду до цибулі. Смажимо все до випаровування вологи. Готову зажарку можна відразу залити сметаною, а можна попередньо перемолоти в блендері. Готовий сметанний соус приправляємо за смаком і змішуємо з подрібненою зеленню.
Такий соус чудово підійде до курячим і печінковим котлет.
Інгредієнти:
борошно - 2 ст. ложки;
вершкове масло - 4 ст. ложки;
молоко - 2 ст.;
сіль, перець - за смаком;
мускатний горіх - 1/4 ч. ложки;
яєчний жовток - 1 шт.;
твердий сир - 80 р.
Приготування
На сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому борошно до золотистого кольору. Поступово вливаємо до обсмаженої борошні молоко, безперервно помішуючи соус. Варимо молочний соус до загустіння, після чого приправляємо сіллю, перцем, мускатним горіхом і тертим твердим сиром. Останнім у соус йде жовток, його необхідно швидко змішати з іншими інгредієнтами, щоб перешкоджати згортання.
Готовий молочний соус ідеальний для м'ясних і картопляних котлет .
Інгредієнти:
оцет - 1 ст. ложка;
соєвий соус - 3 ст. ложки;
цукор - 6 ст. ложок;
крохмаль - 2 ст. ложки;
вода - 1 ст.;
гострий соус - 1 ч. ложка.
Приготування
У мисці ретельно змішуємо крохмаль з теплою водою так, щоб у розчині не залишилося грудочок. У сотейник наливаємо оцет і соєвий соус, додаємо цукор, гострий соус, або перець чилі за смаком, а в кінці виливаємо крохмальний розчин. Варимо соус на маленькому вогні до загусання, безперервно помішуючи.
Подаємо кисло-солодкий соус з паровими, або обсмаженими рибними котлетами, або будь-якими стравами з морепродуктів.
Інгредієнти:
розмарин - 4 гілки;
крекери - 12 шт.;
діжонська гірчиця - 2 ч. ложки;
яловичий фарш - 500 г;
сушений орегано - 1 ч. ложка;
яйце - 1 шт.;
сіль, перець - за смаком;
оливкова олія;
базилік - 1 пучок;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
томати у власному соку - 800 г;
бальзамічний оцет;
паста.
Приготування
Гілочки розмарину очищаємо від листя і подрібнюємо їх. Крекери розмелюємо в блендері. Змішуємо крекери з фаршем, розмарином, гірчицею і орегано. Додаємо у фарш яйце, солимо і перчимо. Вологими руками формуємо з фаршу котлетки, поливаємо їх маслом і кладемо в холодильник.
Цибулю і часник подрібнюємо і обсмажуємо до золотистого кольору у великій кількості оливкової олії. Додаємо томати у власному соку і розминаємо їх ложкою.
На окремій сковороді смажимо котлетки до рум'яного кольору. Перекладаємо котлети в соус, зменшуємо вогонь і накриваємо кришку.
У підсоленій воді відварюємо пасту. Як тільки паста буде готова, перекладаємо її в сковороду до котлет і соусу, додаємо пару крапель бальзамічного оцту для аромату, і ретельно перемішуємо.
Чудові котлети з ароматним соусом і гарніром готові менш ніж за 30 хвилин. Подавати їх слід, посипати подрібненим базиліком і тертим сиром «Пармезан», окропивши всі краплею оливкової олії.
Сметанний соус з печерицями для котлет
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю подрібнюємо і обсмажуємо до золотистого кольору. Гриби нарізаємо пластинами і кладемо на сковороду до цибулі. Смажимо все до випаровування вологи. Готову зажарку можна відразу залити сметаною, а можна попередньо перемолоти в блендері. Готовий сметанний соус приправляємо за смаком і змішуємо з подрібненою зеленню.
Такий соус чудово підійде до курячим і печінковим котлет.
Рецепт молочного соусу для котлет
Інгредієнти:
Приготування
На сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому борошно до золотистого кольору. Поступово вливаємо до обсмаженої борошні молоко, безперервно помішуючи соус. Варимо молочний соус до загустіння, після чого приправляємо сіллю, перцем, мускатним горіхом і тертим твердим сиром. Останнім у соус йде жовток, його необхідно швидко змішати з іншими інгредієнтами, щоб перешкоджати згортання.
Готовий молочний соус ідеальний для м'ясних і картопляних котлет .
Азіатський соус до рибних котлет
Інгредієнти:
Приготування
У мисці ретельно змішуємо крохмаль з теплою водою так, щоб у розчині не залишилося грудочок. У сотейник наливаємо оцет і соєвий соус, додаємо цукор, гострий соус, або перець чилі за смаком, а в кінці виливаємо крохмальний розчин. Варимо соус на маленькому вогні до загусання, безперервно помішуючи.
Подаємо кисло-солодкий соус з паровими, або обсмаженими рибними котлетами, або будь-якими стравами з морепродуктів.
Соус для котлет з макаронами
Інгредієнти:
Приготування
Гілочки розмарину очищаємо від листя і подрібнюємо їх. Крекери розмелюємо в блендері. Змішуємо крекери з фаршем, розмарином, гірчицею і орегано. Додаємо у фарш яйце, солимо і перчимо. Вологими руками формуємо з фаршу котлетки, поливаємо їх маслом і кладемо в холодильник.
Цибулю і часник подрібнюємо і обсмажуємо до золотистого кольору у великій кількості оливкової олії. Додаємо томати у власному соку і розминаємо їх ложкою.
На окремій сковороді смажимо котлетки до рум'яного кольору. Перекладаємо котлети в соус, зменшуємо вогонь і накриваємо кришку.
У підсоленій воді відварюємо пасту. Як тільки паста буде готова, перекладаємо її в сковороду до котлет і соусу, додаємо пару крапель бальзамічного оцту для аромату, і ретельно перемішуємо.
Чудові котлети з ароматним соусом і гарніром готові менш ніж за 30 хвилин. Подавати їх слід, посипати подрібненим базиліком і тертим сиром «Пармезан», окропивши всі краплею оливкової олії.
Рекомендуємо добрі рецепти
Соус з фаршу
Соуси з м'ясом - традиційна складова італійської кухні. Їх досить часто використовують в приготуванні пасти і лазаньї. І сьогодні ми розповімо, як
М'ясний соус
М'ясний соус є чудовим доповненням до будь гарнірів. Варіантів його створення дуже багато. Ми сьогодні з вами розглянемо кілька найбільш цікавих і
Котлети з лосося
Котлети з лосося - чудовий варіант недільного обіду або вечері. А на гарнір можна подати відварні макарони, картопляне пюре або будь-який гарнір на
Рибні котлети на пару
Рибні котлети - смачне і корисне блюдо, хоч для повсякденного, хоч святкового столу. А приготування на пару дозволити зробити їх менш жирними і
Котлети в томатному соусі
Котлети - це смачне блюдо російської кухні. Способів їх створення дуже багато. І в сьогоднішній нашій статті мова піде про котлетки в томатному
Котлети з яловичого фаршу
Котлети - страва, яку обожнюють і дорослі, і діти. Вони прекрасно підходять до різноманітних гарнірів. І сьогодні мова піде про ніжних і соковитих