Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Соус для котлет

Соус для котлет

25-03-2015, 10:07
1 815
Соус для котлет
Соус - сполучний елемент будь-якого (так-так, абсолютно будь-якого!) страви. І для вас не буде сюрпризом факт того, що крім кетчупу і майонезу до свежеподжаренным котлеткам можна подати ще масу різноманітних соусів і підлив. Рецептами деяких з них ми поділимося з вами в цій статті. Соуси за запропонованими рецептами ви можете подавати до котлет окремо, або протушкувати блюдо в них. Отже, читаємо, як приготувати соус для котлет.

Сметанний соус з печерицями для котлет


Інгредієнти:

  • гриби - 150 г;

  • сметана - 300 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • кріп - 1 пучок;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Цибулю подрібнюємо і обсмажуємо до золотистого кольору. Гриби нарізаємо пластинами і кладемо на сковороду до цибулі. Смажимо все до випаровування вологи. Готову зажарку можна відразу залити сметаною, а можна попередньо перемолоти в блендері. Готовий сметанний соус приправляємо за смаком і змішуємо з подрібненою зеленню.
    Такий соус чудово підійде до курячим і печінковим котлет.

    Рецепт молочного соусу для котлет


    Інгредієнти:

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • вершкове масло - 4 ст. ложки;

  • молоко - 2 ст.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • мускатний горіх - 1/4 ч. ложки;

  • яєчний жовток - 1 шт.;

  • твердий сир - 80 р.


  • Приготування
    На сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому борошно до золотистого кольору. Поступово вливаємо до обсмаженої борошні молоко, безперервно помішуючи соус. Варимо молочний соус до загустіння, після чого приправляємо сіллю, перцем, мускатним горіхом і тертим твердим сиром. Останнім у соус йде жовток, його необхідно швидко змішати з іншими інгредієнтами, щоб перешкоджати згортання.
    Готовий молочний соус ідеальний для м'ясних і картопляних котлет .

    Азіатський соус до рибних котлет


    Інгредієнти:

  • оцет - 1 ст. ложка;

  • соєвий соус - 3 ст. ложки;

  • цукор - 6 ст. ложок;

  • крохмаль - 2 ст. ложки;

  • вода - 1 ст.;

  • гострий соус - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    У мисці ретельно змішуємо крохмаль з теплою водою так, щоб у розчині не залишилося грудочок. У сотейник наливаємо оцет і соєвий соус, додаємо цукор, гострий соус, або перець чилі за смаком, а в кінці виливаємо крохмальний розчин. Варимо соус на маленькому вогні до загусання, безперервно помішуючи.
    Подаємо кисло-солодкий соус з паровими, або обсмаженими рибними котлетами, або будь-якими стравами з морепродуктів.

    Соус для котлет з макаронами


    Інгредієнти:

  • розмарин - 4 гілки;

  • крекери - 12 шт.;

  • діжонська гірчиця - 2 ч. ложки;

  • яловичий фарш - 500 г;

  • сушений орегано - 1 ч. ложка;

  • яйце - 1 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • оливкова олія;

  • базилік - 1 пучок;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • томати у власному соку - 800 г;

  • бальзамічний оцет;

  • паста.


  • Приготування
    Гілочки розмарину очищаємо від листя і подрібнюємо їх. Крекери розмелюємо в блендері. Змішуємо крекери з фаршем, розмарином, гірчицею і орегано. Додаємо у фарш яйце, солимо і перчимо. Вологими руками формуємо з фаршу котлетки, поливаємо їх маслом і кладемо в холодильник.
    Соус для котлет
    Цибулю і часник подрібнюємо і обсмажуємо до золотистого кольору у великій кількості оливкової олії. Додаємо томати у власному соку і розминаємо їх ложкою.
    На окремій сковороді смажимо котлетки до рум'яного кольору. Перекладаємо котлети в соус, зменшуємо вогонь і накриваємо кришку.
    У підсоленій воді відварюємо пасту. Як тільки паста буде готова, перекладаємо її в сковороду до котлет і соусу, додаємо пару крапель бальзамічного оцту для аромату, і ретельно перемішуємо.
    Чудові котлети з ароматним соусом і гарніром готові менш ніж за 30 хвилин. Подавати їх слід, посипати подрібненим базиліком і тертим сиром «Пармезан», окропивши всі краплею оливкової олії.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Соус з фаршу
    Соус з фаршу
    Соуси з м'ясом - традиційна складова італійської кухні. Їх досить часто використовують в приготуванні пасти і лазаньї. І сьогодні ми розповімо, як
    М'ясний соус
    М'ясний соус
    М'ясний соус є чудовим доповненням до будь гарнірів. Варіантів його створення дуже багато. Ми сьогодні з вами розглянемо кілька найбільш цікавих і
    Котлети з лосося
    Котлети з лосося
    Котлети з лосося - чудовий варіант недільного обіду або вечері. А на гарнір можна подати відварні макарони, картопляне пюре або будь-який гарнір на
    Рибні котлети на пару
    Рибні котлети на пару
    Рибні котлети - смачне і корисне блюдо, хоч для повсякденного, хоч святкового столу. А приготування на пару дозволити зробити їх менш жирними і
    Котлети в томатному соусі
    Котлети в томатному соусі
    Котлети - це смачне блюдо російської кухні. Способів їх створення дуже багато. І в сьогоднішній нашій статті мова піде про котлетки в томатному
    Котлети з яловичого фаршу
    Котлети з яловичого фаршу
    Котлети - страва, яку обожнюють і дорослі, і діти. Вони прекрасно підходять до різноманітних гарнірів. І сьогодні мова піде про ніжних і соковитих