Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Соус з фаршу

25-03-2015, 10:04
1 330
Соус з фаршу
Соуси з м'ясом - традиційна складова страв італійської кухні. Такі соуси не рідко використовуються для приготування пасти і лазаньї до того ж вони гарні самі по собі, з шматочком чіабати і свіжим салатом.
Як приготувати соус з фаршем ми розповімо в цій статті.

Соус для пасти з фаршем


Інгредієнти:

  • вершкове масло - 4 ст. ложки;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля - 1шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • яловичий фарш - 400 г;

  • томати у власному соку - 500 г;

  • молоко - 1/2 ст.;

  • сушений лавровий лист - 1 шт.;

  • сушений чебрець - 1/2 ч. ложки;

  • мелений мускатний горіх - 1/4 ч. ложки;

  • сіль, перець;

  • тертий «Пармезан».


  • Приготування
    Вершкове і оливкове масло розігріваємо на сковороді і обсмажуємо на ньому нарізану дрібними кубиками моркву, цибулю і подрібнений часник. Як тільки овочі стануть м'якими, додаємо до них яловичий фарш і обсмажуємо до золотистого кольору.
    Заливаємо фарш томатами разом з соком, додаємо молоко, лавровий лист, чебрець, мускатний горіх, трохи солі і перцю. Тушкуємо все разом 20 хвилин.
    Змішуємо відварену пасту разом з соусом з яловичого фаршу, якщо останній вийшов сухуватий - підливаємо води, в якій варилася паста. Готову страву посипаємо тертим «Пармезаном».

    Соус з фаршем і грибами


    Інгредієнти:

  • курячий фарш - 300 г;

  • гриби - 150 г;

  • тертий сир - 50 г;

  • молоко - 1 ст.;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Гриби нарізаємо і обсмажуємо до випаровування вологи не забувши приправити. Окремо обсмажуємо курячий фарш до готовності і змішуємо його з грибами.
    У сотейнику розтоплюємо масло й обсмажуємо на ньому борошно 2 хвилини. Розводимо борошно водою і варимо соус до загусання. Приправляємо соус за смаком, додаємо до нього сир змішуємо з м'ясом і грибами. Соус з курячого фаршу готовий!

    Соус для лазаньї з фаршем


    Інгредієнти:

  • томати у власному соку - 450 г;

  • оливкова олія - 1/2 ст.;

  • яловичий фарш - 450 г;

  • свинячий фарш - 450 г;

  • яловичий бульйон - 2 ст.;

  • червоне вино - 1 ст.;

  • морква - 2 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • сушений базилік, орегано, петрушка - по 1 ч. ложці;

  • Соус з фаршу

  • сіль - за смаком;

  • цукор - 2 ч. ложки.


  • Приготування
    У сотейнику розігріваємо олію. Моркву і цибулю нарізаємо дрібними кубиками і обсмажуємо до м'якості цибулі. Додаємо до вмісту жаровні часник і томати, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо 30-45 хвилин без кришки.
    В окремій сковороді обсмажуємо фарш до золотистого кольору.
    Готовий томатний соус пюрируем за допомогою блендера і заливаємо їм обсмажений фарш. Приправляємо соус з м'ясного фаршу травами, додаємо вино і бульйон. Тушкуємо м'ясний соус з фаршу ще 1 годину без кришки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    М'ясний соус
    М'ясний соус
    М'ясний соус є чудовим доповненням до будь гарнірів. Варіантів його створення дуже багато. Ми сьогодні з вами розглянемо кілька найбільш цікавих і
    Фаршировані макарони - рецепт
    Фаршировані макарони - рецепт
    Фаршировані макарони - смачне і популярне блюдо на наших столах. І сьогодні ми вам розповімо, як нафарширувати каннелоні і черепашки м'ясним фаршем з
    Фарш з грибами - рецепт
    Фарш з грибами - рецепт
    Фарш з грибами - це блюдо, яке може виступати як окрема страва. Його можна подати з хлібом або чіпсами. Також його можна додавати в пироги, лазанью,
    Кабачки з м'ясом
    Кабачки з м'ясом
    Кабачки, мають нейтральний смак, поєднуються з багатьма інгредієнтами. Але найчастіше їх готують з м'ясом. Ось про цих цікавих варіантах створення
    Лазанья з грибами - рецепт
    Лазанья з грибами - рецепт
    Класичний рецепт лазаньї не передбачає додавання грибів в начинку, проте в кулінарії немає строгих правил. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих
    Лазанья з яловичини
    Лазанья з яловичини
    Лазанья - відоме італійське блюдо, родом з провінції Болоньї. У класичному варіанті її готують з фаршу яловичини. Давайте розберемо кілька варіантів