Соус з фаршу
Соуси з м'ясом - традиційна складова страв італійської кухні. Такі соуси не рідко використовуються для приготування пасти і лазаньї до того ж вони гарні самі по собі, з шматочком чіабати і свіжим салатом.
Як приготувати соус з фаршем ми розповімо в цій статті.
Інгредієнти:
вершкове масло - 4 ст. ложки;
оливкова олія - 1 ст. ложка;
морква - 1 шт.;
цибуля - 1шт.;
часник - 2 зубчики;
яловичий фарш - 400 г;
томати у власному соку - 500 г;
молоко - 1/2 ст.;
сушений лавровий лист - 1 шт.;
сушений чебрець - 1/2 ч. ложки;
мелений мускатний горіх - 1/4 ч. ложки;
сіль, перець;
тертий «Пармезан».
Приготування
Вершкове і оливкове масло розігріваємо на сковороді і обсмажуємо на ньому нарізану дрібними кубиками моркву, цибулю і подрібнений часник. Як тільки овочі стануть м'якими, додаємо до них яловичий фарш і обсмажуємо до золотистого кольору.
Заливаємо фарш томатами разом з соком, додаємо молоко, лавровий лист, чебрець, мускатний горіх, трохи солі і перцю. Тушкуємо все разом 20 хвилин.
Змішуємо відварену пасту разом з соусом з яловичого фаршу, якщо останній вийшов сухуватий - підливаємо води, в якій варилася паста. Готову страву посипаємо тертим «Пармезаном».
Інгредієнти:
курячий фарш - 300 г;
гриби - 150 г;
тертий сир - 50 г;
молоко - 1 ст.;
борошно - 2 ст. ложки;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Гриби нарізаємо і обсмажуємо до випаровування вологи не забувши приправити. Окремо обсмажуємо курячий фарш до готовності і змішуємо його з грибами.
У сотейнику розтоплюємо масло й обсмажуємо на ньому борошно 2 хвилини. Розводимо борошно водою і варимо соус до загусання. Приправляємо соус за смаком, додаємо до нього сир змішуємо з м'ясом і грибами. Соус з курячого фаршу готовий!
Інгредієнти:
томати у власному соку - 450 г;
оливкова олія - 1/2 ст.;
яловичий фарш - 450 г;
свинячий фарш - 450 г;
яловичий бульйон - 2 ст.;
червоне вино - 1 ст.;
морква - 2 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
сушений базилік, орегано, петрушка - по 1 ч. ложці;
сіль - за смаком;
цукор - 2 ч. ложки.
Приготування
У сотейнику розігріваємо олію. Моркву і цибулю нарізаємо дрібними кубиками і обсмажуємо до м'якості цибулі. Додаємо до вмісту жаровні часник і томати, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо 30-45 хвилин без кришки.
В окремій сковороді обсмажуємо фарш до золотистого кольору.
Готовий томатний соус пюрируем за допомогою блендера і заливаємо їм обсмажений фарш. Приправляємо соус з м'ясного фаршу травами, додаємо вино і бульйон. Тушкуємо м'ясний соус з фаршу ще 1 годину без кришки.
Як приготувати соус з фаршем ми розповімо в цій статті.
Соус для пасти з фаршем
Інгредієнти:
Приготування
Вершкове і оливкове масло розігріваємо на сковороді і обсмажуємо на ньому нарізану дрібними кубиками моркву, цибулю і подрібнений часник. Як тільки овочі стануть м'якими, додаємо до них яловичий фарш і обсмажуємо до золотистого кольору.
Заливаємо фарш томатами разом з соком, додаємо молоко, лавровий лист, чебрець, мускатний горіх, трохи солі і перцю. Тушкуємо все разом 20 хвилин.
Змішуємо відварену пасту разом з соусом з яловичого фаршу, якщо останній вийшов сухуватий - підливаємо води, в якій варилася паста. Готову страву посипаємо тертим «Пармезаном».
Соус з фаршем і грибами
Інгредієнти:
Приготування
Гриби нарізаємо і обсмажуємо до випаровування вологи не забувши приправити. Окремо обсмажуємо курячий фарш до готовності і змішуємо його з грибами.
У сотейнику розтоплюємо масло й обсмажуємо на ньому борошно 2 хвилини. Розводимо борошно водою і варимо соус до загусання. Приправляємо соус за смаком, додаємо до нього сир змішуємо з м'ясом і грибами. Соус з курячого фаршу готовий!
Соус для лазаньї з фаршем
Інгредієнти:
Приготування
У сотейнику розігріваємо олію. Моркву і цибулю нарізаємо дрібними кубиками і обсмажуємо до м'якості цибулі. Додаємо до вмісту жаровні часник і томати, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо 30-45 хвилин без кришки.
В окремій сковороді обсмажуємо фарш до золотистого кольору.
Готовий томатний соус пюрируем за допомогою блендера і заливаємо їм обсмажений фарш. Приправляємо соус з м'ясного фаршу травами, додаємо вино і бульйон. Тушкуємо м'ясний соус з фаршу ще 1 годину без кришки.
Рекомендуємо добрі рецепти
М'ясний соус
М'ясний соус є чудовим доповненням до будь гарнірів. Варіантів його створення дуже багато. Ми сьогодні з вами розглянемо кілька найбільш цікавих і
Фаршировані макарони - рецепт
Фаршировані макарони - смачне і популярне блюдо на наших столах. І сьогодні ми вам розповімо, як нафарширувати каннелоні і черепашки м'ясним фаршем з
Фарш з грибами - рецепт
Фарш з грибами - це блюдо, яке може виступати як окрема страва. Його можна подати з хлібом або чіпсами. Також його можна додавати в пироги, лазанью,
Кабачки з м'ясом
Кабачки, мають нейтральний смак, поєднуються з багатьма інгредієнтами. Але найчастіше їх готують з м'ясом. Ось про цих цікавих варіантах створення
Лазанья з грибами - рецепт
Класичний рецепт лазаньї не передбачає додавання грибів в начинку, проте в кулінарії немає строгих правил. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих
Лазанья з яловичини
Лазанья - відоме італійське блюдо, родом з провінції Болоньї. У класичному варіанті її готують з фаршу яловичини. Давайте розберемо кілька варіантів