Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Лазанья з грибами - рецепт

Лазанья з грибами - рецепт

4-01-2015, 20:14
1 123
Лазанья з грибами - рецепт
Класичний рецепт лазаньї не передбачає додавання грибів в начинку, проте в кулінарії строгих правил немає, тому шанувальники грибів можуть не скромничати і додати улюблений інгредієнт в рецепт.

Рецепт приготування м'ясної лазаньї з грибами


Інгредієнти:

  • листи для лазаньї - 1 упаковка.


  • Для білого соусу:

  • вершкове масло - 5 ст. ложок;

  • борошно - 1/2 ст.;

  • молоко - 4 ст.;

  • тертий "Пармезан" - 1 ст.;

  • мелений мускатний горіх - щіпка;

  • сіль, перець.


  • Для червоного соусу:

  • томати у власному соку - 1 банка;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • печериці - 500 г;

  • м'ясний фарш - 500 г;

  • часник - 3 зубчики;

  • розмарин, чебрець - по 1 гілочці;

  • сіль, перець;

  • тертий "Пармезан" - 1 ст.


  • Приготування
    Почнемо з приготування червоного соусу болоньєзе . На сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому подрібнену цибулю з грибами до повного випаровування вологи з останніх. До пассеровке додаємо м'ясний фарш і обсмажуємо його до тих пір, поки не схопиться. Після, виливаємо на сковороду томати у власному соку і додаємо подрібнений часник, трави, сіль і перець. Накриваємо сковороду кришкою соус і тушкуємо на малому вогні 30 хвилин.
    Паралельно займемося білим соусом. На сковороді розтоплюємо вершкове масло і додаємо до нього борошно. Як тільки борошно почне підрум'янюватися, тонкою цівкою вливаємо тепле молоко. Вимішуємо соус, щоб не утворилися грудочки. Уварюємо соус до загусання. Приправляємо сіллю, перцем, мускатним горіхом і тертим сиром.
    Листи для лазаньї відварюємо і по черзі викладаємо на них то білий, то червоний соус. Верхній шар страви посипаємо сиром і ставимо все в розігріту до 200 градусів духовку. Лазанья з фаршем грибами по простому рецептом буде готова через 30-40 хвилин.

    Рецепт овочевий лазаньї з грибами


    Цей простий рецепт лазаньї з грибами чудово впишеться в вегетаріанське меню.
    Інгредієнти:

  • рослинна олія;

  • болгарський перець - 2 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • цукіні - 2 шт.;

  • печериці - 300 г;

  • часник - 3 зубчики;

  • "Моцарелла" - 2 ст.;

  • "Рікотта" - 1 1/2 ст.;

  • Лазанья з грибами - рецепт

  • томатний соус;

  • листи для лазаньї.


  • Приготування
    У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому нарізану цибулю і перець. Як тільки овочі стануть м'якими, додаємо до них тонкі кільця цукіні і гриби. Продовжуємо обжарку до тих пір, поки вся рідина не випарується з сковороди.
    Змішуємо два види сиру з яйцем, не забувши залишити трохи сиру для посипання верхнього шару страви.
    Листи для лазаньї відварюємо і по черзі викладаємо на них то томатний соус, то сирну начинку з овочами. Посипаємо лазанью залишками сиру і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Соус з фаршу
    Соус з фаршу
    Соуси з м'ясом - традиційна складова італійської кухні. Їх досить часто використовують в приготуванні пасти і лазаньї. І сьогодні ми розповімо, як
    Класична лазанья
    Класична лазанья
    Класичне італійське блюдо - лазанья, вже давно завоювала безліч шанувальників у всьому світі. Особливе розташування господинь ситна лазанья заслужила
    Лазанья з морепродуктів - рецепт
    Лазанья з морепродуктів - рецепт
    З італійської лазаньєю, звичайно ж, знайомі багато. Це м'ясний фарш з болоньєзе і соусом бешамель, який укладають на тонкі листи пасти. Але сьогодні
    Лазанья з куркою - рецепт
    Лазанья з куркою - рецепт
    Лазанья - популярне італійське блюдо, яке відоме у всьому світі. Варіантів її приготування з різноманітними начинками дуже багато. І зараз ми
    Лазанья з яловичини
    Лазанья з яловичини
    Лазанья - відоме італійське блюдо, родом з провінції Болоньї. У класичному варіанті її готують з фаршу яловичини. Давайте розберемо кілька варіантів
    Лазанья з брокколі
    Лазанья з брокколі
    Лазанья - популярне італійське блюдо, в якому макарони у вигляді пластин прослоени начинкою. Давайте розберемося, як приготувати чудову лазанью з