Класичний рецепт лазаньї не передбачає додавання грибів в начинку, проте в кулінарії строгих правил немає, тому шанувальники грибів можуть не скромничати і додати улюблений інгредієнт в рецепт.
Рецепт приготування м'ясної лазаньї з грибами
Інгредієнти: листи для лазаньї - 1 упаковка. Для білого соусу:
вершкове масло - 5 ст. ложок; борошно - 1/2 ст.; молоко - 4 ст.; тертий "Пармезан" - 1 ст.; мелений мускатний горіх - щіпка; сіль, перець. Для червоного соусу:
томати у власному соку - 1 банка; ріпчаста цибуля - 1 шт.; печериці - 500 г; м'ясний фарш - 500 г; часник - 3 зубчики; розмарин, чебрець - по 1 гілочці; сіль, перець; тертий "Пармезан" - 1 ст. Приготування Почнемо з приготування червоного соусу болоньєзе . На сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому подрібнену цибулю з грибами до повного випаровування вологи з останніх. До пассеровке додаємо м'ясний фарш і обсмажуємо його до тих пір, поки не схопиться. Після, виливаємо на сковороду томати у власному соку і додаємо подрібнений часник, трави, сіль і перець. Накриваємо сковороду кришкою соус і тушкуємо на малому вогні 30 хвилин.
Паралельно займемося білим соусом. На сковороді розтоплюємо вершкове масло і додаємо до нього борошно. Як тільки борошно почне підрум'янюватися, тонкою цівкою вливаємо тепле молоко. Вимішуємо соус, щоб не утворилися грудочки. Уварюємо соус до загусання. Приправляємо сіллю, перцем, мускатним горіхом і тертим сиром.
Листи для лазаньї відварюємо і по черзі викладаємо на них то білий, то червоний соус. Верхній шар страви посипаємо сиром і ставимо все в розігріту до 200 градусів духовку. Лазанья з фаршем грибами по простому рецептом буде готова через 30-40 хвилин.
Рецепт овочевий лазаньї з грибами
Цей простий рецепт лазаньї з грибами чудово впишеться в вегетаріанське меню.
Інгредієнти: рослинна олія; болгарський перець - 2 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; цукіні - 2 шт.; печериці - 300 г; часник - 3 зубчики; "Моцарелла" - 2 ст.; "Рікотта" - 1 1/2 ст.; томатний соус; листи для лазаньї. Приготування У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому нарізану цибулю і перець. Як тільки овочі стануть м'якими, додаємо до них тонкі кільця цукіні і гриби. Продовжуємо обжарку до тих пір, поки вся рідина не випарується з сковороди.
Змішуємо два види сиру з яйцем, не забувши залишити трохи сиру для посипання верхнього шару страви.
Листи для лазаньї відварюємо і по черзі викладаємо на них то томатний соус, то сирну начинку з овочами. Посипаємо лазанью залишками сиру і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин.