Соуси з м'ясом - традиційна складова страв італійської кухні. Такі соуси не рідко використовуються для приготування пасти і лазаньї до того ж вони гарні самі по собі, з шматочком чіабати і свіжим салатом.
Як приготувати соус з фаршем ми розповімо в цій статті.
Соус для пасти з фаршем
Інгредієнти: вершкове масло - 4 ст. ложки; оливкова олія - 1 ст. ложка; морква - 1 шт.; цибуля - 1шт.; часник - 2 зубчики; яловичий фарш - 400 г; томати у власному соку - 500 г; молоко - 1/2 ст.; сушений лавровий лист - 1 шт.; сушений чебрець - 1/2 ч. ложки; мелений мускатний горіх - 1/4 ч. ложки; сіль, перець; тертий «Пармезан». Приготування Вершкове і оливкове масло розігріваємо на сковороді і обсмажуємо на ньому нарізану дрібними кубиками моркву, цибулю і подрібнений часник. Як тільки овочі стануть м'якими, додаємо до них яловичий фарш і обсмажуємо до золотистого кольору.
Заливаємо фарш томатами разом з соком, додаємо молоко, лавровий лист, чебрець, мускатний горіх, трохи солі і перцю. Тушкуємо все разом 20 хвилин.
Змішуємо відварену пасту разом з соусом з яловичого фаршу, якщо останній вийшов сухуватий - підливаємо води, в якій варилася паста. Готову страву посипаємо тертим «Пармезаном».
Соус з фаршем і грибами
Інгредієнти: курячий фарш - 300 г; гриби - 150 г; тертий сир - 50 г; молоко - 1 ст.; борошно - 2 ст. ложки; вершкове масло - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком. Приготування Гриби нарізаємо і обсмажуємо до випаровування вологи не забувши приправити. Окремо обсмажуємо курячий фарш до готовності і змішуємо його з грибами.
У сотейнику розтоплюємо масло й обсмажуємо на ньому борошно 2 хвилини. Розводимо борошно водою і варимо соус до загусання. Приправляємо соус за смаком, додаємо до нього сир змішуємо з м'ясом і грибами. Соус з курячого фаршу готовий!
Соус для лазаньї з фаршем
Інгредієнти: томати у власному соку - 450 г; оливкова олія - 1/2 ст.; яловичий фарш - 450 г; свинячий фарш - 450 г; яловичий бульйон - 2 ст.; червоне вино - 1 ст.; морква - 2 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 2 зубчики; сушений базилік, орегано, петрушка - по 1 ч. ложці; сіль - за смаком; цукор - 2 ч. ложки. Приготування У сотейнику розігріваємо олію. Моркву і цибулю нарізаємо дрібними кубиками і обсмажуємо до м'якості цибулі. Додаємо до вмісту жаровні часник і томати, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо 30-45 хвилин без кришки.
В окремій сковороді обсмажуємо фарш до золотистого кольору.
Готовий томатний соус пюрируем за допомогою блендера і заливаємо їм обсмажений фарш. Приправляємо соус з м'ясного фаршу травами, додаємо вино і бульйон. Тушкуємо м'ясний соус з фаршу ще 1 годину без кришки.