М'ясний соус
Соуси з м'ясом нерідко використовуються в кулінарії не тільки як доповнення до гарнірів, але і в якості одного з інгредієнтів сложносоставного страви, наприклад, лазаньї. Секрет приготування смачного м'ясного соусу таїться в спеціях, які використовуються при приготуванні.
Інгредієнти:
яловичий фарш - 400 г;
морква - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
кабачок - 1 шт.;
суміш італійських трав - 2 ч. ложки;
молоко - 2 ст.;
гарбузове пюре - 3/4 ст.;
томати у власному соку - 350 г;
тертий пармезан - 75 г;
сіль, перець - за смаком;
оливкова олія.
Приготування
В жаровні на розігрітій оливковій олії обсмажуємо яловичий фарш до золотистого кольору. До смаженій м'ясу додаємо подрібнену моркву, часник, цибулю і кабачок. Змішуємо овочі з м'ясом, додаємо італійські трави, сіль з перцем за смаком, і продовжуємо готування 7-8 хвилин.
Поступово додаємо до фаршу з овочами молоко, доводимо його до кипіння і проварюємо близько 5 хвилин. Слідом укладаємо гарбузове пюре і додаємо томати у власному соку . Постійно помішуючи, готуємо соус на малому вогні протягом 5-10 хвилин, до тих пір, поки він придбає густу консистенцію і стане ароматним. Готовий соус змішуємо з тертим пармезаном.
Якщо ви хочете приготувати м'ясний соус в мультиварці, то під час обсмажування овочів і фаршу використовуйте режим "Смаження" або "Випічка" 15 хвилин, після чого перейдете на "Гасіння" на 30 хвилин.
Інгредієнти:
вершкове масло - 30 г;
оливкова олія - 1 ст. ложка;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
гриби - 300 г;
яловичий фарш - 400 г;
сухе біле вино - 1/2 ст.;
бульйон яловичий - 1/2 ст.;
сметана - 300 г;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
На сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо подрібнену ріпчасту цибулю до прозорості. Додаємо до цибулі гриби і часник, продовжуємо приготування 4-5 хвилин. Тим часом, окремо на оливковій олії смажимо яловичий фарш до золотистого кольору. Змішуємо вміст обох сковорідок, заливаємо бульйоном і вином, після чого тушкуємо на середньому вогні 5-7 хвилин. Додаємо в соус сметану, продовжуємо готування ще 10 хвилин. М'ясний соус приправляємо до смаку сіллю і перцем.
Інгредієнти:
яловичий фарш - 500 г;
бекон - 4 скибочки;
томати у власному соку - 400 г;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
селера - 2 стебла;
морква - 2 шт.;
часник - 2 зубчики;
тертий пармезан - 75 г;
томатна паста - 2 ст. ложки;
яловичий бульйон - 1 ст.;
сухе червоне вино - 1 ст.;
розмарин - 2 гілочки;
орегано - 1 ч. ложка;
свіжий базилік - 1 пучок;
оливкова олія;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
У сотейнику розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому шматочки бекону до золотистого кольору і хрускоту. До бекону додаємо нарізані овочі: моркву, ріпчасту цибулю, селеру і часник, а також гілочки розмарину. Обсмажуємо вміст жаровні 8-10 хвилин або до тих пір, поки овочі не стануть м'якими.
Тепер збільшуємо вогонь і додаємо до овочів фарш. Обсмажуємо фарш до золотистого кольору, після чого додаємо томати, залишилися трави, томатну пасту, бульйон і вино. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти. Тушкуємо соус від 15 до 25 хвилин, до тих пір, поки надлишки вологи не выпарятся, а болоньєзе не стане густим і ароматним. Далі залишиться лише додати тертий сир, а також сіль з перцем за смаком.
Традиційно болоньєзе є червоним соусом для лазаньї, але подавати його можна просто з пастою або в складі запіканки. М'ясний соус з картоплею - теж цікавий рецепт, потушкуйте соус з картоплею або використовувати його для пастуших пирогів.
Рецепт м'ясного соусу
Інгредієнти:
Приготування
В жаровні на розігрітій оливковій олії обсмажуємо яловичий фарш до золотистого кольору. До смаженій м'ясу додаємо подрібнену моркву, часник, цибулю і кабачок. Змішуємо овочі з м'ясом, додаємо італійські трави, сіль з перцем за смаком, і продовжуємо готування 7-8 хвилин.
Поступово додаємо до фаршу з овочами молоко, доводимо його до кипіння і проварюємо близько 5 хвилин. Слідом укладаємо гарбузове пюре і додаємо томати у власному соку . Постійно помішуючи, готуємо соус на малому вогні протягом 5-10 хвилин, до тих пір, поки він придбає густу консистенцію і стане ароматним. Готовий соус змішуємо з тертим пармезаном.
Якщо ви хочете приготувати м'ясний соус в мультиварці, то під час обсмажування овочів і фаршу використовуйте режим "Смаження" або "Випічка" 15 хвилин, після чого перейдете на "Гасіння" на 30 хвилин.
Рецепт соусу на м'ясному бульйоні з грибами
Інгредієнти:
Приготування
На сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо подрібнену ріпчасту цибулю до прозорості. Додаємо до цибулі гриби і часник, продовжуємо приготування 4-5 хвилин. Тим часом, окремо на оливковій олії смажимо яловичий фарш до золотистого кольору. Змішуємо вміст обох сковорідок, заливаємо бульйоном і вином, після чого тушкуємо на середньому вогні 5-7 хвилин. Додаємо в соус сметану, продовжуємо готування ще 10 хвилин. М'ясний соус приправляємо до смаку сіллю і перцем.
Як приготувати м'ясний соус болоньєзе?
Інгредієнти:
Приготування
У сотейнику розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому шматочки бекону до золотистого кольору і хрускоту. До бекону додаємо нарізані овочі: моркву, ріпчасту цибулю, селеру і часник, а також гілочки розмарину. Обсмажуємо вміст жаровні 8-10 хвилин або до тих пір, поки овочі не стануть м'якими.
Тепер збільшуємо вогонь і додаємо до овочів фарш. Обсмажуємо фарш до золотистого кольору, після чого додаємо томати, залишилися трави, томатну пасту, бульйон і вино. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти. Тушкуємо соус від 15 до 25 хвилин, до тих пір, поки надлишки вологи не выпарятся, а болоньєзе не стане густим і ароматним. Далі залишиться лише додати тертий сир, а також сіль з перцем за смаком.
Традиційно болоньєзе є червоним соусом для лазаньї, але подавати його можна просто з пастою або в складі запіканки. М'ясний соус з картоплею - теж цікавий рецепт, потушкуйте соус з картоплею або використовувати його для пастуших пирогів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Соус для макаронів - рецепт
Соуси надають незвичайний смак і аромат будь-яких страв. Їх різновидів дуже багато. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити дивовижний соус для
Соус з фаршу
Соуси з м'ясом - традиційна складова італійської кухні. Їх досить часто використовують в приготуванні пасти і лазаньї. І сьогодні ми розповімо, як
Овочевий соус
Овочевий соус - це відмінне доповнення до м'яса відварного картоплі, пасти. Також він чудово підійде для прихильників здорового харчування і
Слойки з м'ясом
Слойки з м'ясом - це простий і швидкий варіант обіду або ланчу, коли зовсім немає часу на готування. Така випічка сподобається вашим близьким і
Кабачки з м'ясом
Кабачки, мають нейтральний смак, поєднуються з багатьма інгредієнтами. Але найчастіше їх готують з м'ясом. Ось про цих цікавих варіантах створення
Лазанья з яловичини
Лазанья - відоме італійське блюдо, родом з провінції Болоньї. У класичному варіанті її готують з фаршу яловичини. Давайте розберемо кілька варіантів