Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

М'ясний соус

25-03-2015, 10:01
1 975
М'ясний соус
Соуси з м'ясом нерідко використовуються в кулінарії не тільки як доповнення до гарнірів, але і в якості одного з інгредієнтів сложносоставного страви, наприклад, лазаньї. Секрет приготування смачного м'ясного соусу таїться в спеціях, які використовуються при приготуванні.

Рецепт м'ясного соусу


Інгредієнти:

  • яловичий фарш - 400 г;

  • морква - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • кабачок - 1 шт.;

  • суміш італійських трав - 2 ч. ложки;

  • молоко - 2 ст.;

  • гарбузове пюре - 3/4 ст.;

  • томати у власному соку - 350 г;

  • тертий пармезан - 75 г;

  • сіль, перець - за смаком;

  • оливкова олія.


  • Приготування
    В жаровні на розігрітій оливковій олії обсмажуємо яловичий фарш до золотистого кольору. До смаженій м'ясу додаємо подрібнену моркву, часник, цибулю і кабачок. Змішуємо овочі з м'ясом, додаємо італійські трави, сіль з перцем за смаком, і продовжуємо готування 7-8 хвилин.
    Поступово додаємо до фаршу з овочами молоко, доводимо його до кипіння і проварюємо близько 5 хвилин. Слідом укладаємо гарбузове пюре і додаємо томати у власному соку . Постійно помішуючи, готуємо соус на малому вогні протягом 5-10 хвилин, до тих пір, поки він придбає густу консистенцію і стане ароматним. Готовий соус змішуємо з тертим пармезаном.
    Якщо ви хочете приготувати м'ясний соус в мультиварці, то під час обсмажування овочів і фаршу використовуйте режим "Смаження" або "Випічка" 15 хвилин, після чого перейдете на "Гасіння" на 30 хвилин.

    Рецепт соусу на м'ясному бульйоні з грибами


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 30 г;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • гриби - 300 г;

  • яловичий фарш - 400 г;

  • сухе біле вино - 1/2 ст.;

  • бульйон яловичий - 1/2 ст.;

  • сметана - 300 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    На сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо подрібнену ріпчасту цибулю до прозорості. Додаємо до цибулі гриби і часник, продовжуємо приготування 4-5 хвилин. Тим часом, окремо на оливковій олії смажимо яловичий фарш до золотистого кольору. Змішуємо вміст обох сковорідок, заливаємо бульйоном і вином, після чого тушкуємо на середньому вогні 5-7 хвилин. Додаємо в соус сметану, продовжуємо готування ще 10 хвилин. М'ясний соус приправляємо до смаку сіллю і перцем.

    Як приготувати м'ясний соус болоньєзе?


    Інгредієнти:

  • яловичий фарш - 500 г;

  • бекон - 4 скибочки;

  • томати у власному соку - 400 г;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • селера - 2 стебла;

  • морква - 2 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • тертий пармезан - 75 г;

  • томатна паста - 2 ст. ложки;

  • яловичий бульйон - 1 ст.;

  • сухе червоне вино - 1 ст.;

  • розмарин - 2 гілочки;

  • орегано - 1 ч. ложка;

  • свіжий базилік - 1 пучок;

  • оливкова олія;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    У сотейнику розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому шматочки бекону до золотистого кольору і хрускоту. До бекону додаємо нарізані овочі: моркву, ріпчасту цибулю, селеру і часник, а також гілочки розмарину. Обсмажуємо вміст жаровні 8-10 хвилин або до тих
    М'ясний соус
    пір, поки овочі не стануть м'якими.
    Тепер збільшуємо вогонь і додаємо до овочів фарш. Обсмажуємо фарш до золотистого кольору, після чого додаємо томати, залишилися трави, томатну пасту, бульйон і вино. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти. Тушкуємо соус від 15 до 25 хвилин, до тих пір, поки надлишки вологи не выпарятся, а болоньєзе не стане густим і ароматним. Далі залишиться лише додати тертий сир, а також сіль з перцем за смаком.
    Традиційно болоньєзе є червоним соусом для лазаньї, але подавати його можна просто з пастою або в складі запіканки. М'ясний соус з картоплею - теж цікавий рецепт, потушкуйте соус з картоплею або використовувати його для пастуших пирогів.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Соус для макаронів - рецепт
    Соус для макаронів - рецепт
    Соуси надають незвичайний смак і аромат будь-яких страв. Їх різновидів дуже багато. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити дивовижний соус для
    Соус з фаршу
    Соус з фаршу
    Соуси з м'ясом - традиційна складова італійської кухні. Їх досить часто використовують в приготуванні пасти і лазаньї. І сьогодні ми розповімо, як
    Овочевий соус
    Овочевий соус
    Овочевий соус - це відмінне доповнення до м'яса відварного картоплі, пасти. Також він чудово підійде для прихильників здорового харчування і
    Слойки з м'ясом
    Слойки з м'ясом
    Слойки з м'ясом - це простий і швидкий варіант обіду або ланчу, коли зовсім немає часу на готування. Така випічка сподобається вашим близьким і
    Кабачки з м'ясом
    Кабачки з м'ясом
    Кабачки, мають нейтральний смак, поєднуються з багатьма інгредієнтами. Але найчастіше їх готують з м'ясом. Ось про цих цікавих варіантах створення
    Лазанья з яловичини
    Лазанья з яловичини
    Лазанья - відоме італійське блюдо, родом з провінції Болоньї. У класичному варіанті її готують з фаршу яловичини. Давайте розберемо кілька варіантів