Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Соус для макаронів - рецепт

Соус для макаронів - рецепт

26-03-2015, 08:59
2 445
Соус для макаронів - рецепт
Яким нудним і позбавленою смаку була б наша їжа, не будь до неї соусів. Благо, різноманітність останніх дозволяє їсти нове блюдо кожен день, навіть у разі, якщо зварені позавчора макарони досі стоять в холодильнику. У цій статті ми поговоримо про те, як приготувати соус для макаронів на будь-який смак.

Соус болоньєзе для макаронів


Секрет популярності пасти болоньєзе простий: велика кількість м'ясного фаршу, ароматних італійських трав і томатного соусу, яке перетворить простий вечерю в трапезу під променями італійського сонця.
Інгредієнти:

  • бекон - 2 скибочки;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • морква - 2 шт.;

  • селера - 2 стебла;

  • оливкова олія;

  • сушений орегано - щіпка;

  • яловичий фарш - 500 г;

  • томати у власному соку - 800 г;

  • сіль, перець - за смаком;

  • базилік - 2-3 гілочки;

  • «Пармезан» - 100 р.


  • Приготування
    Ріпчасту цибулю, моркву і селеру нарізаємо кубиками. Бекон подрібнюємо смужками і обсмажуємо на оливковій олії. Як тільки шматочки бекону стануть золотистими, додаємо на сковороду овочі і оливкову олію і смажимо до м'якості. Відправляємо в сковороду фарш і готуємо до тих пір, поки він не схопиться, слідом додаємо томати у власному соку, склянку води, трави (подрібнені стебла базиліка і сушений орегано) і спеції. Тушкуємо соус під кришкою близько години, а потім ще 30 хвилин вже без кришки. У готовий болоньєзе додаємо тертий «Пармезан» і подрібнені лисяча свіжого базиліка.

    Соус для макаронів з майонезу і сметани


    Такий соус згодиться для приготування в останні дні до зарплати. Скрасити вечеря з простих макаронів сметанно - майонезний соус зможе на ура.
    Інгредієнти:

  • сметана - 3 ст. ложки;

  • майонез - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • часник - 1 зубчик;

  • базилік сушений - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Приготування елементарно просте: у мисці змішати майонез, сметану, базилік і сіль з перцем, ретельно перемішуємо і подаємо до столу. Такий густий і калорійний соус чудово втамовує відчуття голоду і підходить для подачі не тільки з макаронами, але і з овочевими та м'ясними стравами.

    Вершково-грибний соус для макаронів


    Інгредієнти:

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • печериці - 150 г;

  • вершки - 150 мл;

  • чорний перець, сіль - за смаком;

  • часник - 2 зубчики;

  • орегано - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Олія оливкова розігріваємо в сковороді і обсмажуємо на ньому подрібнені печериці до тих пір, поки гриби не придбають золотистий колір. Тепер додаємо вершки і доводимо суміш до кипіння, готуємо близько 5-8 хвилин, постійно помішуючи.
    Як тільки грибний соус до макаронів упариться наполовину, присмачую його подрібненим часником, орегано, сіллю і перцем, готуємо ще 1 хвилину і подаємо.

    Сирний соус для макаронів


    Сир люблять усі, а, отже, ніхто не відмовиться від соусу на його основі в якості доповнення до порції макаронів. Смачний сирний соус можна готувати на основі одного виду сиру, або суміші з декількох улюблених.
    Інгредієнти:

  • вершкове масло - ст. ложки;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • сіль - 1/2 ч. ложки;

  • перець - 1/8 ч. ложки;

  • молоко - 1 1/2 ст.;

  • тертий «Чеддер» - 1 ст.


  • Соус для макаронів - рецепт
    Приготування
    У сотейнику розтоплюємо масло й обсмажуємо на ньому борошно до золотистого кольору. Постійно помішуючи вміст сотейника, тонкою цівкою вливаємо в нього молоко і додаємо спеції. Варимо однорідний соус на середньому вогні близько 5 хвилин. Як тільки соус загус, додаємо до нього тертий сир і гарненько перемішуємо. Як тільки сир розплавиться і маса стане блискучою і гладкою, додаємо в соус пасту, ретельно перемішуємо і їмо з апетитом.
    Такий соус можна використовувати не тільки як доповнення до пасти, але і в ролі основи для фондю, або соусу до овочів.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Грибний соус - рецепт
    Грибний соус - рецепт
    Гриби - чудовий продукт, який відмінно підходить для створення різних соусів. Вони можуть прикрасити будь-яку страву. І сьогодні ми поговоримо про
    Соус з фаршу
    Соус з фаршу
    Соуси з м'ясом - традиційна складова італійської кухні. Їх досить часто використовують в приготуванні пасти і лазаньї. І сьогодні ми розповімо, як
    М'ясний соус
    М'ясний соус
    М'ясний соус є чудовим доповненням до будь гарнірів. Варіантів його створення дуже багато. Ми сьогодні з вами розглянемо кілька найбільш цікавих і
    Овочевий соус
    Овочевий соус
    Овочевий соус - це відмінне доповнення до м'яса відварного картоплі, пасти. Також він чудово підійде для прихильників здорового харчування і
    Фаршировані макарони - рецепт
    Фаршировані макарони - рецепт
    Фаршировані макарони - смачне і популярне блюдо на наших столах. І сьогодні ми вам розповімо, як нафарширувати каннелоні і черепашки м'ясним фаршем з
    Лазанья з яловичини
    Лазанья з яловичини
    Лазанья - відоме італійське блюдо, родом з провінції Болоньї. У класичному варіанті її готують з фаршу яловичини. Давайте розберемо кілька варіантів