Овочевий соус
Соуси з овочів стануть гідним доповненням до м'яса, пасти або картоплі. Також такі соуси стануть вірним супутником вегетаріанців і прихильників здорового харчування.
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
болгарський перець - 2 шт.;
часник - 4 зубчики;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
кабачки - 2 шт.;
томати - 4 шт.;
баклажан - 1 шт.;
печериці - 250 г;
томати у власному соку - 500 г;
маслини - 1 жменя;
суміш італійських трав - 1 ч. ложка;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Першим ділом очищаємо болгарські перці від насіння і нарізаємо стінки плоду кубиками. У сотейнику розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому перці до м'якості, далі додаємо подрібнений часник і продовжуємо готування ще хвилину.
Нарізаємо кабачки, томати і баклажани кубиками, а печериці ріжемо пластинами. Закладаємо підготовлені овочі та гриби до смаженій перцю і готуємо протягом 5 хвилин. Заливаємо овочі томатами у власному соку додаємо маслини, сіль з перцем і готову суміш сушених італійських трав. Тушкуємо овочевий соус 1 1/2-2 години, при необхідності підливаємо трохи води або овочевого бульйону.
За аналогією готується і овочевий соус в мультиварці, овочі спочатку обсмажуються в режимі "Випічка", а потім тушкують у режимі "Гасіння" все ті ж 1 1/2-2 години.
Інгредієнти:
яловичий фарш - 800 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
оливкова олія - 1/4 ст.;
болгарський перець - 2 шт.;
кабачок - 1 шт.;
печериці - 350 г;
свіжий базилік - 1 пучок;
свіжий чебрець і орегано;
часник - 4 зубчики;
цукор, сіль, перець - за смаком.
Приготування
М'ясний фарш обсмажуємо в сотейнику або глибокій сковороді до золотистого кольору. Окремо смажимо нарізану цибулю до прозорості. Додаємо до нього решту дрібно нарізані овочі і продовжуємо готування до тих пір, поки вони не стануть м'якими. Додаємо до овочів трави, сіль, цукор і перець. Пюрируем м'які овочі і пюре змішуємо з обсмаженим м'ясом.
Таке ж овочевий соус можна приготувати і з куркою в тому випадку, якщо ви віддаєте перевагу курятину яловичині. Подавати овочевий соус з м'ясом можна з чим завгодно, починаючи від лазаньї і закінчуючи картопляним пюре.
Простий овочевий соус ніколи не поміщає трапези. Соус за рецептом нижче можна приготувати в будь-який час року, варіюючи асортимент інгредієнтів за власним смаком. Готовий соус може містити цілі шматочки фруктів, але можна і пюрировать їх, щоб отримати гладкий і однорідний продукт.
Інгредієнти:
томати у власному соку - 400 г;
вустерширський соус - за смаком;
маслини - 1 жменя;
відварений нут - 1 ст.;
морква - 2 шт.;
солодкий перець - 2 шт.;
томатна паста - 1 ст. ложка;
часник - 3 зубчики;
селера - 1 шт.;
кабачок - 1 шт.;
гарбуз - 1/4 шт.;
оливкова олія;
сіль, перець - за смаком;
тертий пармезан.
Приготування
На сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому нарізану соломкою моркву, селеру і болгарський перець. Як тільки овочі стануть м'якими, додаємо томатну пасту, пропущений через прес зубчик часнику і смажимо все разом ще хвилину.
Далі додаємо на сковороду нут, нарізаний кубиками кабачок і гарбуз, при цьому останню необхідно попередньо очистити від насіння і шкіри. Заливаємо все томатами у власному соку, кладемо маслини, солимо, перчимо, додаємо вустерширський соус і тушкуємо під кришкою на слабкому вогні протягом 40-50 хвилин. Готовий соус посипаємо тертим пармезаном і перемішуємо. Такий овочевий соус можна подавати з картоплею, викладати на піцу або додавати в пасту, як це зробили ми.
Овочевий соус до макаронів
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом очищаємо болгарські перці від насіння і нарізаємо стінки плоду кубиками. У сотейнику розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому перці до м'якості, далі додаємо подрібнений часник і продовжуємо готування ще хвилину.
Нарізаємо кабачки, томати і баклажани кубиками, а печериці ріжемо пластинами. Закладаємо підготовлені овочі та гриби до смаженій перцю і готуємо протягом 5 хвилин. Заливаємо овочі томатами у власному соку додаємо маслини, сіль з перцем і готову суміш сушених італійських трав. Тушкуємо овочевий соус 1 1/2-2 години, при необхідності підливаємо трохи води або овочевого бульйону.
За аналогією готується і овочевий соус в мультиварці, овочі спочатку обсмажуються в режимі "Випічка", а потім тушкують у режимі "Гасіння" все ті ж 1 1/2-2 години.
Рецепт овочевого соусу з м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
М'ясний фарш обсмажуємо в сотейнику або глибокій сковороді до золотистого кольору. Окремо смажимо нарізану цибулю до прозорості. Додаємо до нього решту дрібно нарізані овочі і продовжуємо готування до тих пір, поки вони не стануть м'якими. Додаємо до овочів трави, сіль, цукор і перець. Пюрируем м'які овочі і пюре змішуємо з обсмаженим м'ясом.
Таке ж овочевий соус можна приготувати і з куркою в тому випадку, якщо ви віддаєте перевагу курятину яловичині. Подавати овочевий соус з м'ясом можна з чим завгодно, починаючи від лазаньї і закінчуючи картопляним пюре.
Як приготувати овочевий соус?
Простий овочевий соус ніколи не поміщає трапези. Соус за рецептом нижче можна приготувати в будь-який час року, варіюючи асортимент інгредієнтів за власним смаком. Готовий соус може містити цілі шматочки фруктів, але можна і пюрировать їх, щоб отримати гладкий і однорідний продукт.
Інгредієнти:
Приготування
На сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому нарізану соломкою моркву, селеру і болгарський перець. Як тільки овочі стануть м'якими, додаємо томатну пасту, пропущений через прес зубчик часнику і смажимо все разом ще хвилину.
Далі додаємо на сковороду нут, нарізаний кубиками кабачок і гарбуз, при цьому останню необхідно попередньо очистити від насіння і шкіри. Заливаємо все томатами у власному соку, кладемо маслини, солимо, перчимо, додаємо вустерширський соус і тушкуємо під кришкою на слабкому вогні протягом 40-50 хвилин. Готовий соус посипаємо тертим пармезаном і перемішуємо. Такий овочевий соус можна подавати з картоплею, викладати на піцу або додавати в пасту, як це зробили ми.
Рекомендуємо добрі рецепти
Овочевий суп з капустою
Овочевий суп - універсальне блюдо для будь-якого часу року. Влітку його подають охолодженим, а взимку - гарячим з додаванням різних спецій. Давайте
Соус з фаршу
Соуси з м'ясом - традиційна складова італійської кухні. Їх досить часто використовують в приготуванні пасти і лазаньї. І сьогодні ми розповімо, як
М'ясний соус
М'ясний соус є чудовим доповненням до будь гарнірів. Варіантів його створення дуже багато. Ми сьогодні з вами розглянемо кілька найбільш цікавих і
Кабачки з м'ясом
Кабачки, мають нейтральний смак, поєднуються з багатьма інгредієнтами. Але найчастіше їх готують з м'ясом. Ось про цих цікавих варіантах створення
Рагу з грибами
Рагу являє собою тушкувати у власному соку м'ясо, овочі або гриби. Ось про останньому варіанті створення цієї страви ми і поговоримо. Таке ситне
Лазанья з грибами - рецепт
Класичний рецепт лазаньї не передбачає додавання грибів в начинку, проте в кулінарії немає строгих правил. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих