Овочевий соус

Овочевий соус до макаронів
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом очищаємо болгарські перці від насіння і нарізаємо стінки плоду кубиками. У сотейнику розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому перці до м'якості, далі додаємо подрібнений часник і продовжуємо готування ще хвилину.
Нарізаємо кабачки, томати і баклажани кубиками, а печериці ріжемо пластинами. Закладаємо підготовлені овочі та гриби до смаженій перцю і готуємо протягом 5 хвилин. Заливаємо овочі томатами у власному соку додаємо маслини, сіль з перцем і готову суміш сушених італійських трав. Тушкуємо овочевий соус 1 1/2-2 години, при необхідності підливаємо трохи води або овочевого бульйону.
За аналогією готується і овочевий соус в мультиварці, овочі спочатку обсмажуються в режимі "Випічка", а потім тушкують у режимі "Гасіння" все ті ж 1 1/2-2 години.
Рецепт овочевого соусу з м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
М'ясний фарш обсмажуємо в сотейнику або глибокій сковороді до золотистого кольору. Окремо смажимо нарізану цибулю до прозорості. Додаємо до нього решту дрібно нарізані овочі і продовжуємо готування до тих пір, поки вони не стануть м'якими. Додаємо до овочів трави, сіль, цукор і перець. Пюрируем м'які овочі і пюре змішуємо з обсмаженим м'ясом.
Таке ж овочевий соус можна приготувати і з куркою в тому випадку, якщо ви віддаєте перевагу курятину яловичині. Подавати овочевий соус з м'ясом можна з чим завгодно, починаючи від лазаньї і закінчуючи картопляним пюре.
Як приготувати овочевий соус?
Простий овочевий соус ніколи не поміщає трапези. Соус за рецептом нижче можна приготувати в будь-який час року, варіюючи асортимент інгредієнтів за власним смаком. Готовий соус може містити цілі шматочки фруктів, але можна і пюрировать їх, щоб отримати гладкий і однорідний продукт.
Інгредієнти:

Приготування
На сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому нарізану соломкою моркву, селеру і болгарський перець. Як тільки овочі стануть м'якими, додаємо томатну пасту, пропущений через прес зубчик часнику і смажимо все разом ще хвилину.
Далі додаємо на сковороду нут, нарізаний кубиками кабачок і гарбуз, при цьому останню необхідно попередньо очистити від насіння і шкіри. Заливаємо все томатами у власному соку, кладемо маслини, солимо, перчимо, додаємо вустерширський соус і тушкуємо під кришкою на слабкому вогні протягом 40-50 хвилин. Готовий соус посипаємо тертим пармезаном і перемішуємо. Такий овочевий соус можна подавати з картоплею, викладати на піцу або додавати в пасту, як це зробили ми.
Рекомендуємо добрі рецепти

Овочевий суп з капустою
Овочевий суп - універсальне блюдо для будь-якого часу року. Влітку його подають охолодженим, а взимку - гарячим з додаванням різних спецій. Давайте

Соус з фаршу
Соуси з м'ясом - традиційна складова італійської кухні. Їх досить часто використовують в приготуванні пасти і лазаньї. І сьогодні ми розповімо, як

М'ясний соус
М'ясний соус є чудовим доповненням до будь гарнірів. Варіантів його створення дуже багато. Ми сьогодні з вами розглянемо кілька найбільш цікавих і

Кабачки з м'ясом
Кабачки, мають нейтральний смак, поєднуються з багатьма інгредієнтами. Але найчастіше їх готують з м'ясом. Ось про цих цікавих варіантах створення

Рагу з грибами
Рагу являє собою тушкувати у власному соку м'ясо, овочі або гриби. Ось про останньому варіанті створення цієї страви ми і поговоримо. Таке ситне

Лазанья з грибами - рецепт
Класичний рецепт лазаньї не передбачає додавання грибів в начинку, проте в кулінарії немає строгих правил. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих