Котлети з яловичого фаршу
Яловичі котлети - улюблене блюдо багатьох. Соковиті і ніжні, вони не тільки легко готуються, але і підходять до абсолютно будь-якого гарніру. Заготовити котлети можна запас, зліпивши напівфабрикати з фаршу і заморозивши їх в спеціальному контейнері. Готові котлети з яловичини хороші як самі по собі, так і в доповненні з соусом.
Застава соковитих котлет - правильне м'ясо. Яловичина для котлет повинна бути з жирком: він не тільки додасть смак, але і збереже м'ясо від пересихання. Тим не менш, занадто жирну яловичину брати теж не варто, інакше весь жир витопиться, а котлети залишаться сухими і будуть легко ламатися.
Варто також зауважити, що в оригінальний рецепт котлет хлібний м'якуш не входить, але щоб котлети вийшли м'якими і легкими, додати його необхідно.
Інгредієнти:
яловичий фарш - 750 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
яйце - 1 шт.;
хлібний м'якуш - 70 г;
молоко;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Яловичий фарш кладемо в миску і добре додаємо сіль. Слідом додаємо перець, дрібно нарізану ріпчасту цибулю, часник і яйце. М'якуш білого хліба розмочуємо в молоці, злегка віджимаємо і також кладемо до фаршу. Принагідно варто зауважити, що доповнити смак котлет можна додавши пару крапель вустерширського соусу , соусу "Табаско", подрібненої свіжої або сушеної зелені.
Фарш ретельно вимішуємо і приступаємо до самої веселої частини - отбиванию. Така процедура допоможе розм'якшити м'ясні волокна і зробити котлети ніжними. Фарш піднімаємо і кидаємо на дно миски. Як тільки маса стала гладкою і однорідної - процедуру можна завершувати.
Тепер у сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому котлети до рум'яної скоринки з обох сторін. Якщо котлети починають підгоряти зовні, але залишаються сирими всередині - зменшіть вогонь і продовжуйте готування під кришкою.
Інгредієнти:
фарш свино-яловичий - 500 г;
тертий твердий сир - 100 г;
яйце - 1 шт.;
зелень;
сіль, перець - за смаком;
рослинна олія для смаження.
Приготування
Фарш приправляємо сіллю і перцем, після чого додаємо до нього фарш і подрібнену зелень. Доповнюємо фарш тертим сиром будь-якого улюбленого сорту і знову ретельно вимішуємо. Відбиваємо фарш про дно посуду, поки він не стане однорідним. Формуємо з м'яса котлетки і охолоджуємо їх.
У сковороді розігріваємо масло і викладаємо в нього охолоджені котлети. Час приготування котлети з яловичого фаршу залежить від її розміру, тому намагайтеся подрумянивать котлети на невеликому вогні, щоб вони рівномірно приготувалися всередині.
Інгредієнти:
Для котлет:
яловичий фарш - 440 г;
свинячий фарш - 440 г;
сир тофу - 190 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
цибулю-шалот - 2 шт.;
кунжутне масло - 2 ст. ложки;
сіль, перець;
часник - 1 зубчик.
Для соусу:
соєвий соус - 3 ст. ложки;
мірін - 3 ст. ложки;
коричневий цукор - 1 ст. ложка;
мед - 1 ст. ложка;
мелений імбир - 1/4 ч. ложки.
Приготування
У мисці ретельно вимішуємо обидва види фаршу, після чого змішуємо його з подрібненим тофу, нарізаною ріпчастою цибулею і цибулею-шалот. Присмачую м'ясний фарш кунжутною олією, додаємо сіль і перець, слідом кладемо подрібнений часник.
З отриманого фаршу формуємо котлетки будь-якого бажаного розміру і обсмажуємо з обох боків до рум'яної скоринки і знімаємо з вогню.
Соєвий соус доводимо до кипіння, попередньо змішавши його з мирином. Отриману рідину змішуємо з цукром, медом та імбиром. Занурюємо котлети у готовий соус і накриваємо блюдо з ним кришкою. Готуємо котлети на маленькому вогні 10-15 хвилин.
Рецепт соковитих котлет з яловичого фаршу
Застава соковитих котлет - правильне м'ясо. Яловичина для котлет повинна бути з жирком: він не тільки додасть смак, але і збереже м'ясо від пересихання. Тим не менш, занадто жирну яловичину брати теж не варто, інакше весь жир витопиться, а котлети залишаться сухими і будуть легко ламатися.
Варто також зауважити, що в оригінальний рецепт котлет хлібний м'якуш не входить, але щоб котлети вийшли м'якими і легкими, додати його необхідно.
Інгредієнти:
Приготування
Яловичий фарш кладемо в миску і добре додаємо сіль. Слідом додаємо перець, дрібно нарізану ріпчасту цибулю, часник і яйце. М'якуш білого хліба розмочуємо в молоці, злегка віджимаємо і також кладемо до фаршу. Принагідно варто зауважити, що доповнити смак котлет можна додавши пару крапель вустерширського соусу , соусу "Табаско", подрібненої свіжої або сушеної зелені.
Фарш ретельно вимішуємо і приступаємо до самої веселої частини - отбиванию. Така процедура допоможе розм'якшити м'ясні волокна і зробити котлети ніжними. Фарш піднімаємо і кидаємо на дно миски. Як тільки маса стала гладкою і однорідної - процедуру можна завершувати.
Тепер у сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому котлети до рум'яної скоринки з обох сторін. Якщо котлети починають підгоряти зовні, але залишаються сирими всередині - зменшіть вогонь і продовжуйте готування під кришкою.
Смачні котлети з свино-яловичого фаршу з сиром і яйцем
Інгредієнти:
Приготування
Фарш приправляємо сіллю і перцем, після чого додаємо до нього фарш і подрібнену зелень. Доповнюємо фарш тертим сиром будь-якого улюбленого сорту і знову ретельно вимішуємо. Відбиваємо фарш про дно посуду, поки він не стане однорідним. Формуємо з м'яса котлетки і охолоджуємо їх.
У сковороді розігріваємо масло і викладаємо в нього охолоджені котлети. Час приготування котлети з яловичого фаршу залежить від її розміру, тому намагайтеся подрумянивать котлети на невеликому вогні, щоб вони рівномірно приготувалися всередині.
Ніжні котлети з яловичого фаршу по-китайськи
Інгредієнти:
Для котлет:
Для соусу:
Приготування
У мисці ретельно вимішуємо обидва види фаршу, після чого змішуємо його з подрібненим тофу, нарізаною ріпчастою цибулею і цибулею-шалот. Присмачую м'ясний фарш кунжутною олією, додаємо сіль і перець, слідом кладемо подрібнений часник.
З отриманого фаршу формуємо котлетки будь-якого бажаного розміру і обсмажуємо з обох боків до рум'яної скоринки і знімаємо з вогню.
Соєвий соус доводимо до кипіння, попередньо змішавши його з мирином. Отриману рідину змішуємо з цукром, медом та імбиром. Занурюємо котлети у готовий соус і накриваємо блюдо з ним кришкою. Готуємо котлети на маленькому вогні 10-15 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рибні котлети з пікші
Рибні котлети з пікші - відмінну страву для сімейного вечері. Готуються вони дуже просто, швидко. Якщо ж ви дотримуєтеся здорового харчування, то
Котлети з яловичини
Котлети з яловичини - досить ситне, смачне і поживне блюдо. Вони чудово поєднуються з будь-яким гарніром і овочевими салатами. Давайте розберемося
Рецепт котлет з курячого фаршу
Котлети з курячого фаршу приготувати дуже просто, адже в морозилці завжди є курочка, половинку якої можна пустити на фарш. Всі інші продукти для цієї
Котлети з індички в духовці
Якщо ви хочете приготувати що-небудь легке, але смачне, то придивіться до даних рецептами котлет з індички. Готуються вони в духовці, а тому мають
Котлети з фаршу свинини - рецепт
Напевно у кожної господині є свій рецепт приготування котлет. Це блюдо багатьом знайоме і улюблене. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити чудові
Як зробити смачні котлети?
У наш час існує безліч рецептів котлет: овочевих, рибних, м'ясних. А от як зробити так, що б вони вийшли смачними і соковитими? У цьому вам допоможе