Як зробити смачні котлети?
Всім відомо, що вміння робити смачні домашні котлети - показник майстерності будь-якої господині. Існує безліч рецептів приготування цієї страви, навіть котлети в тісті . Тому зараз ми розберемо, як зробити домашні котлети по-справжньому смачними і соковитими.
Інгредієнти:
фарш (свинина + яловичина) - 600 г
цибуля ріпчаста - 1 шт
яйце - 1 шт
молоко - 150 мл
білий хліб (без кірок) - 100 - 150 г
борошно (панірувальні сухарі) - 5 -7 столових ложок
вершкове масло - 50 г
сіль, перець
Насамперед необхідно підготувати фарш. Якщо фарш робите самі, то пропустіть його через м'ясорубку і додайте трохи сала - так котлети виходять більш соковитими. Якщо фарш покупної, як правило, сало там вже є.
В м'ясорубці прокручуємо білий хліб, вимочений в молоці (молоко потрібно віджати). Потім цибулю і вершкове масло. Щоб наші домашні котлети вийшли смачними і ароматними, додаємо сіль і спеції. Це може бути перець або будь-які інші приправи, поєднуються з м'ясом, а також зелень.
Після цього потрібно додати яйце, щоб котлети не розсипалися. І перемішати все, бажано руками. Можна додати трохи борошна.
Тепер, коли фарш для наших смачних і соковитих котлет по-домашньому готовий, саме час добре розігріти сковороду.
Фарш формуємо долоньками в невеликі плоскі коржі. Обвалюємо їх у борошні (за бажанням можна використовувати панірувальні сухарі). Надлишки борошна необхідно струсити - на гарячій сковороді вона може почати підгоряти. А ми розбираємо, як зробити смачні котлети, а не горілі шкварки і дим коромислом.
На середньому вогні підсмажуємо котлети до рум'яної скоринки. Перевертаємо. Додаємо пару столових ложок звичайної води. Зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою (краще якщо кришка буде з отвором, якщо ні, то тоді щільно накриваємо). Саме тепер відбувається процес перетворення просто смачних котлет в соковиті смачні котлети. Вода, випаровуючись і не знаходячи виходу, насичує і пропаривает котлети. Через 15-20 хвилин вони готові. Це можна перевірити легким надрізом - якщо витікає рідина прозора, значить - в самий раз. Якщо червоно-рожевого кольору - значить фарш просмажився не до кінця. Краще підсмажити ще.
Той, хто дотримується принципів здорового харчування, може приготувати котлети на пару або в духовці - це скоротить вміст жирів в готовому блюді.
Впевнена, що страшний сон недосвідчених господинь під назвою «Як зробити смачні і соковиті котлети будинку?» обійде вас стороною при використанні цього рецепта.
Приємного апетиту!
Інгредієнти:
Насамперед необхідно підготувати фарш. Якщо фарш робите самі, то пропустіть його через м'ясорубку і додайте трохи сала - так котлети виходять більш соковитими. Якщо фарш покупної, як правило, сало там вже є.
В м'ясорубці прокручуємо білий хліб, вимочений в молоці (молоко потрібно віджати). Потім цибулю і вершкове масло. Щоб наші домашні котлети вийшли смачними і ароматними, додаємо сіль і спеції. Це може бути перець або будь-які інші приправи, поєднуються з м'ясом, а також зелень.
Після цього потрібно додати яйце, щоб котлети не розсипалися. І перемішати все, бажано руками. Можна додати трохи борошна.
Тепер, коли фарш для наших смачних і соковитих котлет по-домашньому готовий, саме час добре розігріти сковороду.
Фарш формуємо долоньками в невеликі плоскі коржі. Обвалюємо їх у борошні (за бажанням можна використовувати панірувальні сухарі). Надлишки борошна необхідно струсити - на гарячій сковороді вона може почати підгоряти. А ми розбираємо, як зробити смачні котлети, а не горілі шкварки і дим коромислом.
На середньому вогні підсмажуємо котлети до рум'яної скоринки. Перевертаємо. Додаємо пару столових ложок звичайної води. Зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою (краще якщо кришка буде з отвором, якщо ні, то тоді щільно накриваємо). Саме тепер відбувається процес перетворення просто смачних котлет в соковиті смачні котлети. Вода, випаровуючись і не знаходячи виходу, насичує і пропаривает котлети. Через 15-20 хвилин вони готові. Це можна перевірити легким надрізом - якщо витікає рідина прозора, значить - в самий раз. Якщо червоно-рожевого кольору - значить фарш просмажився не до кінця. Краще підсмажити ще.
Той, хто дотримується принципів здорового харчування, може приготувати котлети на пару або в духовці - це скоротить вміст жирів в готовому блюді.
Впевнена, що страшний сон недосвідчених господинь під назвою «Як зробити смачні і соковиті котлети будинку?» обійде вас стороною при використанні цього рецепта.
Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Рибні котлети з пікші
Рибні котлети з пікші - відмінну страву для сімейного вечері. Готуються вони дуже просто, швидко. Якщо ж ви дотримуєтеся здорового харчування, то
Котлети з гречки - рецепт
Як правило, котлети - це м'ясне блюдо. Але виявляється, що можна їх зробити і з крупи. Зараз ми вам розповімо, як приготувати смачні котлети з
Рецепт котлет з курячого фаршу
Котлети з курячого фаршу приготувати дуже просто, адже в морозилці завжди є курочка, половинку якої можна пустити на фарш. Всі інші продукти для цієї
Котлети з індички в духовці
Якщо ви хочете приготувати що-небудь легке, але смачне, то придивіться до даних рецептами котлет з індички. Готуються вони в духовці, а тому мають
Котлети в пароварці
Котлети в пароварці готуються без зайвого жиру, що робить їх більш корисними, покращує їх смакові якості і засвоюваність. Парові котлети з риби і
Котлети в мікрохвильовці
У дитинстві мені здавалося, що найстрашніша кулінарна мудрість полягає в приготуванні котлет - адже потрібно виконати стільки різних операцій, які