Котлети з гречки - рецепт
Як правило, котлети - це м'ясне блюдо. Але виявляється, що можна зробити смачні котлети і крупи. Зараз ми вам розповімо, як приготувати смачні котлети з гречки.
Котлети з гречки з фаршем
Інгредієнти:
свино-яловичий фарш - 800 г;
гречка - 150 г;
яйця - 1 шт.;
цибуля - 100 г;
сіль, перець;
часник - 2 зубчики;
борошно;
рослинне масло.
Приготування
Гречку промиваємо, а потім заливаємо водою в пропорції 1:2 і варимо до готовності. Цибулю і часник пропускаємо через м'ясорубку. У глибокій мисці з'єднуємо всі інгредієнти, солимо, перчимо і добре перемішуємо. Формуємо котлети, потім обвалюємо їх у борошні і викладаємо на сковороду. Смажимо на олії до появи рум'яної скоринки. Потім котлети з гречкою і м'ясом відправляємо в духовку, нагріту до 160-180 градусів хвилин на 15.
Котлети з гречки з сиром
Інгредієнти:
гречана крупа - 1 склянка;
цибуля - 100 г;
морква - 150 г;
яйця - 3 шт.;
твердий сир - 100 г;
часник - 2 зубчики;
вершкове масло - 20 г;
мука - 4 ст. ложки;
панірувальні сухарі;
сіль, спеції;
рослинне масло.
Приготування
Відварюємо до готовності гречку. Цибулю, часник і моркву подрібнюємо в блендері, а потім обсмажуємо на вершковому маслі. Гречку за допомогою блендера перетворюємо на пюре. Додаємо яйця, борошно, засмажку з овочів, сіль і спеції. Гарненько все перемішуємо. Сир нарізаємо довгастими смужками (розмір повинен бути таким, щоб зручно було помістити всередину котлети). На долоньку насипаємо панірувальні сухарі , кладемо близько столової ложки отриманої маси і формуємо коржик. У центр покласти сирний брусочок і формуємо котлети. Обвалюємо її в сухарях. Обсмажуємо котлети з гречки з сиром до утворення рум'яної хрусткої скоринки.
Котлети з гречки з грибами
Інгредієнти:
гречка - 1 склянка;
вода - 2 склянки;
печериці - 700 г;
цибуля - 200 г;
сіль, перець;
зелень (кріп, петрушка) - за смаком;
панірувальні сухарі;
рослинне масло.
Приготування
Відварюємо до готовності гречку . Гриби миємо, ріжемо скибочками. Цибулю і зелень подрібнюємо. Цибулю обсмажуємо на рослинному маслі близько 5 хвилин, викладаємо гриби і смажимо ще 15 хвилин, помішуючи. Солимо і перчимо за смаком. Коли гриби з цибулею охолонуть, подрібнюємо їх у блендері. З'єднуємо грибне пюре з гречкою, додаємо зелень і перемішуємо. Змочуємо Руки холодною водою, формуємо котлети і обвалюємо їх у панірувальних сухарях. Викладаємо котлети на сковороду з розігрітим рослинним маслом. Спочатку обсмажуємо на сильному вогні, поки не з'явиться скориночка. Потім зменшуємо вогонь, накриваємо сковороду кришкою і доводимо котлети до готовності протягом 5-7 хвилин.
Котлети з гречки і картоплі
Інгредієнти:
гречана крупа - 05 склянки;
картопля - 300 г;
сіль, спеції;
рослинне масло.
Приготування
Гречку відварюємо до готовності, потім охолоджуємо і подрібнюємо в блендері. Картоплю очищаємо від шкірки, тремо на тертці і віджимаємо від соку. З'єднуємо гречку з картоплею, додаємо сіль і спеції, перемішуємо і робимо з отриманого фаршу котлети. На сковороду наливаємо рослинне масло, нагріваємо його, потім викладаємо наші вегетаріанські котлети з гречки і смажимо з двох сторін до готовності.
Рецепт печінкових котлет з гречкою
Інгредієнти:
яловича печінка - 400 г;
варена гречка - 1 склянка;
яйця - 2 шт.;
цибуля - 100 г;
сіль, перець - за смаком;
борошно - 3 ст. ложки;
рослинна олія для смаження.
Приготування
Яловичу печінку і цибулю пропускаємо через м'ясорубку. Додаємо відварену гречку, яйця, борошно, перець, сіль за смаком і перемішуємо. Ложкою викладаємо масу на сковороду і смажимо до готовності. Подати до столу можна зі сметаною або майонезом.
Котлети з гречки з фаршем
Інгредієнти:
Приготування
Гречку промиваємо, а потім заливаємо водою в пропорції 1:2 і варимо до готовності. Цибулю і часник пропускаємо через м'ясорубку. У глибокій мисці з'єднуємо всі інгредієнти, солимо, перчимо і добре перемішуємо. Формуємо котлети, потім обвалюємо їх у борошні і викладаємо на сковороду. Смажимо на олії до появи рум'яної скоринки. Потім котлети з гречкою і м'ясом відправляємо в духовку, нагріту до 160-180 градусів хвилин на 15.
Котлети з гречки з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Відварюємо до готовності гречку. Цибулю, часник і моркву подрібнюємо в блендері, а потім обсмажуємо на вершковому маслі. Гречку за допомогою блендера перетворюємо на пюре. Додаємо яйця, борошно, засмажку з овочів, сіль і спеції. Гарненько все перемішуємо. Сир нарізаємо довгастими смужками (розмір повинен бути таким, щоб зручно було помістити всередину котлети). На долоньку насипаємо панірувальні сухарі , кладемо близько столової ложки отриманої маси і формуємо коржик. У центр покласти сирний брусочок і формуємо котлети. Обвалюємо її в сухарях. Обсмажуємо котлети з гречки з сиром до утворення рум'яної хрусткої скоринки.
Котлети з гречки з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Відварюємо до готовності гречку . Гриби миємо, ріжемо скибочками. Цибулю і зелень подрібнюємо. Цибулю обсмажуємо на рослинному маслі близько 5 хвилин, викладаємо гриби і смажимо ще 15 хвилин, помішуючи. Солимо і перчимо за смаком. Коли гриби з цибулею охолонуть, подрібнюємо їх у блендері. З'єднуємо грибне пюре з гречкою, додаємо зелень і перемішуємо. Змочуємо Руки холодною водою, формуємо котлети і обвалюємо їх у панірувальних сухарях. Викладаємо котлети на сковороду з розігрітим рослинним маслом. Спочатку обсмажуємо на сильному вогні, поки не з'явиться скориночка. Потім зменшуємо вогонь, накриваємо сковороду кришкою і доводимо котлети до готовності протягом 5-7 хвилин.
Котлети з гречки і картоплі
Інгредієнти:
Приготування
Гречку відварюємо до готовності, потім охолоджуємо і подрібнюємо в блендері. Картоплю очищаємо від шкірки, тремо на тертці і віджимаємо від соку. З'єднуємо гречку з картоплею, додаємо сіль і спеції, перемішуємо і робимо з отриманого фаршу котлети. На сковороду наливаємо рослинне масло, нагріваємо його, потім викладаємо наші вегетаріанські котлети з гречки і смажимо з двох сторін до готовності.
Рецепт печінкових котлет з гречкою
Інгредієнти:
Приготування
Яловичу печінку і цибулю пропускаємо через м'ясорубку. Додаємо відварену гречку, яйця, борошно, перець, сіль за смаком і перемішуємо. Ложкою викладаємо масу на сковороду і смажимо до готовності. Подати до столу можна зі сметаною або майонезом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гречка з печінкою
Гречка з печінкою - смачний і швидкий варіант створення вечері для всієї родини. І приготувати таке дивовижне блюдо досить просто. У нашій статті ми
Гречка з яйцем
Гречка-дуже смачний і корисний продукт, але найчастіше ми обмежуємося нею в якості гарніру, молочної каші або гречаного супу. Можна урізноманітнити
Котлети з фаршу свинини - рецепт
Напевно у кожної господині є свій рецепт приготування котлет. Це блюдо багатьом знайоме і улюблене. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити чудові
Котлети з грибами
Котлети - улюблене багатьма блюдо. І приготувати їх можна з різними інгредієнтами. І сьогодні мова піде про котлети з грибами, з додаванням м'яса і
Грибні котлети з манкою
Котлети - смачне і соковите блюдо, яке люблять багато. Їх можна готувати не тільки з м'ясного фаршу, але з будь-яких овочів. І сьогодні ми розповімо,
Пісні бурякові котлети
Пропонуємо вам урізноманітнити меню посаду і приготувати пісні бурякові котлети. Вийде просте, смачне, а головне-корисне блюдо. До нього можна подати