Гречка з яйцем

Рецепт гречки з яйцем
Інгредієнти:
Приготування
Гречку перебираємо і промиваємо кілька разів в холодній воді. Потім обсушуємо її і обсмажуємо 5 хвилин на сухій сковороді, помішуючи. Після цього додаємо в неї вершкове масло, перемішуємо і заливаємо двома склянками окропу. Підсолюємо за смаком, накриваємо каструлю кришкою і варимо хвилин 20 на слабенькому вогні. Чистимо цибулину, шаткуємо соломкою і пасеруємо на рослинній маслечко. Яйця відварюємо окремо круто, чистимо, розрізаємо кубиками і разом з цибулею, додаємо в готову гречану кашу. Прикрашаємо блюдо рубаною зеленню, перемішуємо і відразу ж подаємо на стіл.
Гречка з грибами і яйцем
Інгредієнти:
Приготування
Гречку промиваємо, кладемо в каструлю і заливаємо водою. Потім ставимо посуд на маленький вогонь, додаємо сіль і додаємо ложечку олії. Варимо кашу під кришкою до готовності. Цим часом обробляємо гриби, нарізаємо їх великими шматочками і обсмажуємо на рослинному маслі до готовності. Далі викладаємо до них гречку, перемішуємо і прогріваємо близько 3 хвилин. В самому кінці кидаємо тоненько нарізане копчене м'ясо і подрібнені січені варені яйця. Все ретельно перемішуємо і знімаємо з плити.
Гречка з яйцем в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Гречку заздалегідь відварюємо, сосиски очищаємо і нарізаємо великими кружечками. Потім викладаємо трохи каші на дно мультиварки, зверху на гречку кладемо сосиски і знову покриваємо шаром гречки. Яйця збиваємо міксером з дрібкою солі і рівномірно заливаємо сумішшю нашу гречку. Закриваємо кришку приладу і готуємо всі в мультиварці на режимі «Випічка».
Пиріжки з гречкою і яйцем
Інгредієнти:
Приготування
Яйця очищаємо і дрібно нарізаємо кубиками. Потім змішуємо їх з приготовленої заздалегідь гречаною кашею, заправляємо маслом, солимо і перчимо за смаком. Тісто розгортаємо в пласт, вирізаємо формочкою гуртки, промазуємо їх збитим яйцем, кладемо на середину начинку і формуємо пиріжки. Викладаємо їх на деко і запікаємо 10-15 хвилин в розігрітій духовці.
Суп з гречкою і яйцем
Інгредієнти:

Приготування
Картоплю, цибульку і моркву чистимо й нарізаємо кубиками, а моркву натираємо на тертці. Потім кидаємо картоплю в каструлю з киплячою водою, а цибулю і моркву пасеруємо на рослинній маслечко, а потім кидаємо обжарку в суп. Гречану крупу промиваємо і теж викладаємо в каструлю разом з бульйонним кубиком. Солимо страву за смаком і варимо до готовності овочів. Яйце збиваємо і виливаємо його в суп тоненькою цівкою, постійно помішуючи. В кінці варіння додаємо лавровий лист і дрібно нарубану зелень.
Рекомендуємо добрі рецепти

Гречана запіканка
На заміну набридлому гарніру можна приготувати запіканку з гречаних крупів: смачно, корисно і не складніше ніж кашу зварити. Таке блюдо чудово

Гречка з цибулею
Гречка з цибулею - прекрасне блюдо, яке не тільки вгамує голод, але і надовго подарує вам відчуття ситості. Його можна готувати вегетаріанцям, а

Гречка з грибами
Гречка - дуже корисні продукт, який містить в собі безліч вітамінів. Однак не всі люблять їсти цю кашу. Тому ми пропонуємо вам трохи урізноманітнити

Гречана каша з м'ясом
Всім чудово відомо про користь гречки для нашого харчування. Вона входить до складу багатьох смачних і поживних страв: каші, другі страви. Сьогодні

Гречана каша в мультиварці
Хто ж не знає про користь каші для нашого здоров'я. Але, найчастіше, досить важко встати раніше, щоб приготувати корисний сніданок. Але вихід є!

Гречка з фаршем в мультиварці
Гречка чудово виконує роль гарніру для різних страв, але її можна приготувати і як самостійне повноцінне блюдо. Пропонуємо вам зробити в мультиварці