Вернуться назад Распечатать

Гречка з яйцем

Гречка з яйцем
Гречка - не тільки поживний і смачний, але і корисний продукт. Вона містить у собі багато білка і практично може замінити собою м'ясо. Однак не у всіх господинь гречка виходить розсипчастою і смачною. Зараз ми вам розповімо кілька оригінальних рецептів приготування гречки з яйцем.

Рецепт гречки з яйцем


Інгредієнти:

  • вода фільтрована - 2 ст.;

  • гречана крупа - 1 склянка;

  • цибулина - 1 шт.;

  • масло рослинне - 50 мл;

  • масло вершкове - 15 г;

  • свіжа петрушка - 50 г;

  • сіль - щіпка;

  • яйце - 2 шт.


  • Приготування
    Гречку перебираємо і промиваємо кілька разів в холодній воді. Потім обсушуємо її і обсмажуємо 5 хвилин на сухій сковороді, помішуючи. Після цього додаємо в неї вершкове масло, перемішуємо і заливаємо двома склянками окропу. Підсолюємо за смаком, накриваємо каструлю кришкою і варимо хвилин 20 на слабенькому вогні. Чистимо цибулину, шаткуємо соломкою і пасеруємо на рослинній маслечко. Яйця відварюємо окремо круто, чистимо, розрізаємо кубиками і разом з цибулею, додаємо в готову гречану кашу. Прикрашаємо блюдо рубаною зеленню, перемішуємо і відразу ж подаємо на стіл.

    Гречка з грибами і яйцем


    Інгредієнти:

  • крупа гречана - 1 ст.;

  • вода - 2 ст.;

  • печериці свіжі - 200 г;

  • яйце варене - 2 шт.;

  • м'ясо копчене - 50 г;

  • спеції;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Гречку промиваємо, кладемо в каструлю і заливаємо водою. Потім ставимо посуд на маленький вогонь, додаємо сіль і додаємо ложечку олії. Варимо кашу під кришкою до готовності. Цим часом обробляємо гриби, нарізаємо їх великими шматочками і обсмажуємо на рослинному маслі до готовності. Далі викладаємо до них гречку, перемішуємо і прогріваємо близько 3 хвилин. В самому кінці кидаємо тоненько нарізане копчене м'ясо і подрібнені січені варені яйця. Все ретельно перемішуємо і знімаємо з плити.

    Гречка з яйцем в мультиварці


    Інгредієнти:

  • каша гречана - за смаком;

  • куряче яйце - 2 шт.;

  • сосиски - 5 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    Гречку заздалегідь відварюємо, сосиски очищаємо і нарізаємо великими кружечками. Потім викладаємо трохи каші на дно мультиварки, зверху на гречку кладемо сосиски і знову покриваємо шаром гречки. Яйця збиваємо міксером з дрібкою солі і рівномірно заливаємо сумішшю нашу гречку. Закриваємо кришку приладу і готуємо всі в мультиварці на режимі «Випічка».

    Пиріжки з гречкою і яйцем


    Інгредієнти:

  • готове листкове тісто - 500 г;

  • розсипчаста гречана каша - 200 г;

  • яйце варене - 2 шт.;

  • масло вершкове - 4 ст. ложки;

  • спеції.


  • Приготування
    Яйця очищаємо і дрібно нарізаємо кубиками. Потім змішуємо їх з приготовленої заздалегідь гречаною кашею, заправляємо маслом, солимо і перчимо за смаком. Тісто розгортаємо в пласт, вирізаємо формочкою гуртки, промазуємо їх збитим яйцем, кладемо на середину начинку і формуємо пиріжки. Викладаємо їх на деко і запікаємо 10-15 хвилин в розігрітій духовці.

    Суп з гречкою і яйцем


    Інгредієнти:

  • картопля - 2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • яйце - 1 шт.;

  • гречана крупа - 025 ст.;

  • бульйонний кубик - 2 шт.;
  • Гречка з яйцем

  • спеції;

  • масло вершкове.


  • Приготування
    Картоплю, цибульку і моркву чистимо й нарізаємо кубиками, а моркву натираємо на тертці. Потім кидаємо картоплю в каструлю з киплячою водою, а цибулю і моркву пасеруємо на рослинній маслечко, а потім кидаємо обжарку в суп. Гречану крупу промиваємо і теж викладаємо в каструлю разом з бульйонним кубиком. Солимо страву за смаком і варимо до готовності овочів. Яйце збиваємо і виливаємо його в суп тоненькою цівкою, постійно помішуючи. В кінці варіння додаємо лавровий лист і дрібно нарубану зелень.