Гречка - не тільки поживний і смачний, але і корисний продукт. Вона містить у собі багато білка і практично може замінити собою м'ясо. Однак не у всіх господинь гречка виходить розсипчастою і смачною. Зараз ми вам розповімо кілька оригінальних рецептів приготування гречки з яйцем.
Рецепт гречки з яйцем
Інгредієнти: вода фільтрована - 2 ст.; гречана крупа - 1 склянка; цибулина - 1 шт.; масло рослинне - 50 мл; масло вершкове - 15 г; свіжа петрушка - 50 г; сіль - щіпка; яйце - 2 шт. Приготування Гречку перебираємо і промиваємо кілька разів в холодній воді. Потім обсушуємо її і обсмажуємо 5 хвилин на сухій сковороді, помішуючи. Після цього додаємо в неї вершкове масло, перемішуємо і заливаємо двома склянками окропу. Підсолюємо за смаком, накриваємо каструлю кришкою і варимо хвилин 20 на слабенькому вогні. Чистимо цибулину, шаткуємо соломкою і пасеруємо на рослинній маслечко. Яйця відварюємо окремо круто, чистимо, розрізаємо кубиками і разом з цибулею, додаємо в готову гречану кашу. Прикрашаємо блюдо рубаною зеленню, перемішуємо і відразу ж подаємо на стіл.
Гречка з грибами і яйцем
Інгредієнти: крупа гречана - 1 ст.; вода - 2 ст.; печериці свіжі - 200 г; яйце варене - 2 шт.; м'ясо копчене - 50 г; спеції; олія рослинна. Приготування Гречку промиваємо, кладемо в каструлю і заливаємо водою. Потім ставимо посуд на маленький вогонь, додаємо сіль і додаємо ложечку олії. Варимо кашу під кришкою до готовності. Цим часом обробляємо гриби, нарізаємо їх великими шматочками і обсмажуємо на рослинному маслі до готовності. Далі викладаємо до них гречку, перемішуємо і прогріваємо близько 3 хвилин. В самому кінці кидаємо тоненько нарізане копчене м'ясо і подрібнені січені варені яйця. Все ретельно перемішуємо і знімаємо з плити.
Гречка з яйцем в мультиварці
Інгредієнти: каша гречана - за смаком; куряче яйце - 2 шт.; сосиски - 5 шт.; спеції. Приготування Гречку заздалегідь відварюємо, сосиски очищаємо і нарізаємо великими кружечками. Потім викладаємо трохи каші на дно мультиварки, зверху на гречку кладемо сосиски і знову покриваємо шаром гречки. Яйця збиваємо міксером з дрібкою солі і рівномірно заливаємо сумішшю нашу гречку. Закриваємо кришку приладу і готуємо всі в мультиварці на режимі «Випічка».
Пиріжки з гречкою і яйцем
Інгредієнти: готове листкове тісто - 500 г; розсипчаста гречана каша - 200 г; яйце варене - 2 шт.; масло вершкове - 4 ст. ложки; спеції. Приготування Яйця очищаємо і дрібно нарізаємо кубиками. Потім змішуємо їх з приготовленої заздалегідь гречаною кашею, заправляємо маслом, солимо і перчимо за смаком. Тісто розгортаємо в пласт, вирізаємо формочкою гуртки, промазуємо їх збитим яйцем, кладемо на середину начинку і формуємо пиріжки. Викладаємо їх на деко і запікаємо 10-15 хвилин в розігрітій духовці.
Суп з гречкою і яйцем
Інгредієнти: картопля - 2 шт.; морква - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; яйце - 1 шт.; гречана крупа - 025 ст.; бульйонний кубик - 2 шт.; спеції; масло вершкове. Приготування Картоплю, цибульку і моркву чистимо й нарізаємо кубиками, а моркву натираємо на тертці. Потім кидаємо картоплю в каструлю з киплячою водою, а цибулю і моркву пасеруємо на рослинній маслечко, а потім кидаємо обжарку в суп. Гречану крупу промиваємо і теж викладаємо в каструлю разом з бульйонним кубиком. Солимо страву за смаком і варимо до готовності овочів. Яйце збиваємо і виливаємо його в суп тоненькою цівкою, постійно помішуючи. В кінці варіння додаємо лавровий лист і дрібно нарубану зелень.