Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Гречка з грибами

Гречка з грибами

18-03-2015, 18:33
851
Гречка з грибами
Гречана каша - страва, безумовно, здорове і корисне, але швидко набридає. Поєднання ж гречки з грибами не набридне ніколи. А яке розмаїття може бути у цієї страви, адже багато грибів: білі, лисички, маслюки, магазинні печериці та гливи, гриби свіжі, заморожені, сушені. М'ясоїди можуть додати ще курку або фарш, а вегетаріанці - побільше овочів. І тому як готувати гречку з грибами - залежить тільки від вас. А ось приготувати страву краще в духовці - гречка з тих каш, які просто зобов'язані потомитися в печі.
Гречка з білими грибами
Інгредієнти:

  • крупа гречана - 400 г;

  • гриби білі (заморожені) - 400 г;

  • масло вершкове - 100 г;

  • цибуля (великий) - 1 шт.;

  • кріп - 1 пучок;

  • масло рослинне - для смаження;

  • сіль, спеції - за смаком.


  • Приготування
    Як приготувати гречку з грибами? Дрібно ріжемо цибулю і обсмажуємо на рослинній олії до прозорості. Додаємо гриби (не розморожуємо!). Помішуючи, випариваем сік, який дадуть гриби. Обсмажуємо до золотистого кольору.
    У чавунці 5 хвилин прожарюємо гречану крупу. Додаємо гриби з цибулею, солимо, перчимо. Заливаємо окропом на 2 пальці вище рівня гречки. На півгодини поміщаємо в духовку, розігріту до 180 градусів.
    Перед подачею додаємо вершкове масло, кріп і перемішуємо. Розкладену по тарілках гречку з грибами можна посипати тертим пармезаном. Це додасть пікантну нотку!
    Гречка з грибами і куркою
    Інгредієнти:

  • куряче філе - 400 г;

  • крупа гречана - 2 ст.;

  • сушені білі гриби - 1 ст.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • приправа (для птиці) - 2 ч. ложки;

  • сіль - 2 ч. ложки;

  • перець чорний (горошком) - 1 ч. ложка;

  • лавровий лист - 1 шт.


  • Приготування
    Гречку з сушеними грибами та куркою будемо готувати в горщиках.Гриби миємо і замочуємо в теплій воді на 2 години. Після варимо їх в тій же воді 5 хвилин, виловлюємо, остуджуємо, нарізаємо соломкою. Грибний відвар проціджуємо - він нам ще знадобиться.
    Курячу грудку ріжемо на невеликі квадратні шматочки, закладаємо в горщики і посипаємо приправою.Дрібно нарізаємо цибулю і обсмажуємо до золотистого кольору, додаємо до курки.
    Гречку розкладаємо по горщикам, заливаємо водою в пропорції 1:3. Додаємо перець, лавровий лист, солимо. Закриваємо кришками і ставимо нудитися в духовку на маленькому вогні приблизно півгодини.
    Запіканка з гречки з грибами
    У вас в холодильнику занадто довго затрималася гречана каша, а з відмовляються її доїдати? Зробіть запіканку з грибами - це відмінний спосіб реанімувати вчорашній вечерю.
    Інгредієнти:

  • каша гречана - 3 ст.;

  • гриби свіжі - 500 г;

  • сметана-1/2 ст.;

  • масло вершкове - 3 ст. ложки;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • яйця - 1 шт.;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Ріжемо цибулю і гриби на дрібні кубики. Обсмажуємо у вершковому маслі до золотистої скоринки. Змішуємо з кашею, додаємо сметану і збите в піну яйце.
    Солимо, перчимо, добре перемішуємо і викладаємо у змащену маслом форму. Запікаємо гречку з грибами в духовці, розігрітій до 180 градусів 15 хвилин. Подаємо готову страву зі сметаною і зеленню.
    Гречка з грибами і фаршем
    Інгредієнти:

  • гречана крупа - 250 г;

  • білі гриби (свіжі) - 100 г;

  • фарш свино-яловичий - 200 г;

  • цибуля - 1шт.;

  • олія для смаження;

  • сіль, спеції - за смаком.


  • Приготування
    Цибулю нарізаємо півкільцями, обсмажуємо до золотистого кольору. Додаємо фарш, доводимо до напівготовності, кладемо нарізані кубиками гриби. Накриваємо кришкою і тушкуємо.
    В окремій каструлі відварюємо гречку. Додаємо в неї обсмажений фарш і гриби, перемішуємо і даємо настоятися хвилин 15.
    Гречка з тушонкою і грибами готуватися за тією ж схемою. Але спочатку додаємо цибулю і обсмажуємо гриби, а тушонку кладемо вже після.
    Гречка з овочами і грибами
    Інгредієнти:

  • крупа гречана - 250 г;

  • цибуля - 2 шт.;

  • часник - 4 зубчики;

  • брокколі - 100 г;

  • солодкий болгарський перець - 2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • печериці - 200 г;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • петрушка - 1 пучок;

  • червоний перець паприка - 1 щіпка;

  • чорний перець - 1 щіпка;

  • сіль.

  • Гречка з грибами

    Приготування
    Відварюємо гриби, виймаємо, в тому ж бульйоні варимо гречку.Дрібно нарізаємо цибулю і обсмажуємо на вершковому маслі. Видавлюємо на сковорідку часник.
    Моркву тремо на крупній тертці, гриби і перець нарізаємо кубиками, додаємо на сковорідку і обсмажуємо. Викладаємо суцвіття брокколі, доливаємо трохи бульйону з гречки, закриваємо кришкою і тушкуємо 5 хвилин.
    Готові овочі додаємо в гречку, кришимо петрушку, перчимо і даємо настоятися.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати гречку з грибами?
    Як приготувати гречку з грибами?
    Гречка з грибами - відмінне поєднання продуктів, з яких можна приготувати безліч різноманітних страв. Вони припадуть до смаку і дорослим, і дітям і
    Гречка в горщиках
    Гречка в горщиках
    Страви в горщиках завжди виходять ароматними та смачними. І сьогодні мова піде про те, як у них смачно приготувати гречку. Вийде надзвичайно смачне і
    Гречка по-купецькому - рецепт
    Гречка по-купецькому - рецепт
    Гречка по-купечки - це ні що інше, як проста гречана крупа приготовлена з додаванням обсмаженого м'яса і/або овочів в компанії з ароматною підливою,
    Котлети з гречки - рецепт
    Котлети з гречки - рецепт
    Як правило, котлети - це м'ясне блюдо. Але виявляється, що можна їх зробити і з крупи. Зараз ми вам розповімо, як приготувати смачні котлети з
    Гречка з цибулею
    Гречка з цибулею
    Гречка з цибулею - прекрасне блюдо, яке не тільки вгамує голод, але і надовго подарує вам відчуття ситості. Його можна готувати вегетаріанцям, а
    Гречана каша з грибами
    Гречана каша з грибами
    Гречка - універсальна крупа, так як її смак поєднується з широким спектром додаткових інгредієнтів, будь то м'ясо або овочі. У цій статті ми