Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Гречана каша з грибами

Гречана каша з грибами

18-03-2015, 09:39
1 159
Гречана каша з грибами
Гречана каша - класичне блюдо російської кухні, яке відоме по всьому світу. Гречка універсальна, так як її смак поєднується з широким спектром додаткових інгредієнтів, наприклад, з м'ясом або овочами. У цій статті ми поговоримо про те, як приготувати гречану кашу з грибами.

Рецепт гречаної каші з грибами


Інгредієнти:

  • лісові гриби сушені - 1/4 ст.;

  • ріпчаста цибуля - 1/2 шт.;

  • гречана крупа - 1 склянка;

  • вода - 1 1/2 ст.;

  • ріпчаста цибуля - 1/2 шт.;

  • рослинне масло - для смаження;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Почнемо приготування страви з грибів, так як на них йде велика частина часу. Гриби заливаємо гарячою водою і залишаємо на 1 годину. Після чого ставимо ємність з цією ж водою на плиту і додатково проварюємо гриби ще 30 хвилин. Як тільки гриби будуть готові, нарізаємо їх і відкладаємо на час в сторону.
    Ріпчасту цибулю подрібнюємо і обсмажуємо на рослинній олії до прозорості. На цьому етапі додаємо до цибулі гриби і продовжуємо готування до тих пір, поки цибуля і гриби не придбають золотистий колір.
    Гречану крупу споліскують холодною водою і заливаємо 2 з половиною склянок чистої води. Відварюємо гречану крупу до готовності, не забувши посолити у процесі варіння. Готову кашу змішуємо з пассеровкой. Перед подачею гречану кашу з сушеними грибами слід заправити вершковим маслом.

    Гречана каша з білими грибами


    Інгредієнти:

  • гречана крупа - 1 склянка;

  • вода - 1-15 ст.;

  • сухі білі гриби - 50 г;

  • вершки - 200 мл;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • овочевий бульйон - 1/2 ст.;

  • лавровий лист - 1 шт.;

  • рослинне масло - для смаження;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Гречану крупу промиваємо й відварюємо до напівготовності у підсоленій воді.
    Білі гриби попередньо замочуємо на годину-півтора, а потім подрібнюємо. Ріпчасту цибулю ріжемо невеликими шматочками, а моркву натираємо на крупній тертці. Пасеруємо овочі до напівготовності, після чого додаємо до них гриби і готуємо все до золотистого кольору.
    Викладаємо гречку в сковороду до овочів з грибами і заливаємо все сумішшю з вершків з овочевим бульйоном . Не забуваємо покласти в блюдо лавровий лист для аромату. Накриваємо сковороду з кашею кришкою і тушкуємо до готовності на малому вогні. Готову страву приправляємо сіллю і перцем за смаком, витягаємо лавровий лист і заправляємо невеликою кількістю вершкового масла.
    Таку вершкову гречку можна також запекти в горщиках під сиром, вийде не менш смачно і куди простіше в приготуванні.

    Гречана каша з грибами


    Інгредієнти:

  • гречана крупа - 1 склянка;

  • вода - 2 ст.;

  • гриби - 500 г;

  • часник - 1 зубчик;

  • рослинне масло - 3 ст. ложки;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • чебрець свіжий - 1-2 гілочки;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 220 градусів. Поки духовка розігрівається, займемося грибами. Спершу їх необхідно очистити, а потім нарізати на четвертинки, змішати з оливковою олією, пропущеним через прес часником і чебрецем. Розкладаємо гриби на деко і запікаємо
    Гречана каша з грибами
    до повної готовності (15-20 хвилин повинно вистачити).
    Гречану крупу промиваємо і заливаємо подвійним об'ємом чистої, холодної води. Відварюємо гречку до повної готовності (10-15 хвилин) і солимо за смаком. Готову кашу заправляємо маслом і викладаємо на тарілки. Зверху кладемо гриби і посипаємо блюдо сіллю і чебрецем, якщо це необхідно.
    Разом з грибами до каші можна додати обсмаженого до золотистого кольору бекону, сала, а готову страву посипати тертим сиром, або просто свіжої подрібненої зеленню. Виходить цілком самодостатня страва.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Гречка по-купецькому - рецепт
    Гречка по-купецькому - рецепт
    Гречка по-купечки - це ні що інше, як проста гречана крупа приготовлена з додаванням обсмаженого м'яса і/або овочів в компанії з ароматною підливою,
    Гречка з яйцем
    Гречка з яйцем
    Гречка-дуже смачний і корисний продукт, але найчастіше ми обмежуємося нею в якості гарніру, молочної каші або гречаного супу. Можна урізноманітнити
    Гречка з грибами
    Гречка з грибами
    Гречка - дуже корисні продукт, який містить в собі безліч вітамінів. Однак не всі люблять їсти цю кашу. Тому ми пропонуємо вам трохи урізноманітнити
    Гречана каша з м'ясом
    Гречана каша з м'ясом
    Всім чудово відомо про користь гречки для нашого харчування. Вона входить до складу багатьох смачних і поживних страв: каші, другі страви. Сьогодні
    Гречана каша в духовці
    Гречана каша в духовці
    Гречка - одна з найбільш корисних круп, відмінно підходить для дієтичного харчування. І сьогодні мова піде про дивовижною гречаної каші,
    Гречана каша в мультиварці
    Гречана каша в мультиварці
    Хто ж не знає про користь каші для нашого здоров'я. Але, найчастіше, досить важко встати раніше, щоб приготувати корисний сніданок. Але вихід є!