Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Гречана каша в духовці

Гречана каша в духовці

18-03-2015, 09:39
2 998
Гречана каша в духовці
Ніхто з нас не сумнівається в особливій корисності гречаної крупи, більш того, це одна з найбільш корисних круп, чудово підходить для дієтичного харчування. Та й навряд чи кого з нас можна здивувати гречаною кашею , адже це таке звичне і часте для нашого меню страву. Та й готувати гречку, здавалося б, неважко - чого тут незрозумілого: засипаємо в казан, промиваємо, заливаємо холодною водою в потрібній пропорції і варимо, іноді помішуючи. А можна ще простіше: заливаємо окропом, залишаємо під кришкою і чекаємо, поки вода не вбереться і вийде корисна розсипчаста каша.
А можна набагато смачніше приготувати гречку в духовці в горщиках. Для початку оберіть якісну чисту крупу гречку-ядрицю. Можна, звичайно ж, просто залити крупу в горщиках водою і тушкувати в розігрітій духовці близько 30-50 хвилин при середній температурі, а потім додати натурального вершкового масла, вершків або молока - прекрасний сніданок, до речі.
А для того, щоб у нас вийшла не просто каша, нам знадобитися дещо ще.

Як приготувати гречану кашу з м'ясом і грибами в духовці?


Інгредієнти:

  • гречана крупа - по 80 г на порцію приблизно;

  • м'ясо куряче або свиняче, можна, щодо жирне - приблизно по 150 г;

  • гриби свіжі (білі, гливи, печериці) - 80-100 г;

  • цибуля ріпчаста - по 04 шт. на порцію;

  • спеції сухі мелені (запашний і чорний перець, коріандр, фенхель, гвоздика і ін);

  • масло рослинне або жир;

  • зелень свіжа різна;

  • часник.


  • Приготування
    Зручніше підготувати гриби і цибулю відразу на 3-4 порції. Гриби промиваємо і відкидаємо на серветку. Коли вода стече, гриби нарізаємо не дуже дрібно, а очищений цибулю - чверть кільцями. Спочатку злегка обсмажуємо цибулю, потім додаємо гриби, обсмажуємо все разом, перевертаючи лопаткою, потім протушиваем протягом 15 хвилин на слабкому вогні.
    Гречана каша в духовці
    Закладаємо потроху цибульно-грибної суміші в кожен порційний горщик. Додаємо потрібну кількість м'яса, нарізаного шматочками середнього розміру, зручними для їжі. М'ясо можна попередньо трохи прижарить на сухій сковороді, щоб скоринка була і соковитість збереглася або просто тушкувати до напівготовності. Додаємо спеції і гречку. Заливаємо водою або бульйоном ( м'ясних або грибним), закриваємо кришками (або фольгою). Тушкуємо в духовці при температурі близько 200 градусів С протягом години. Добре виходить у прогрітій остигає російської печі.
    Перед подачею трохи охолоджуємо. На стіл ставимо блюдце з рубаними часником і зеленню - нехай кожен додасть собі сам. Таке блюдо - непоганий варіант обіду.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Гречка з грибами
    Гречка з грибами
    Гречка - дуже корисні продукт, який містить в собі безліч вітамінів. Однак не всі люблять їсти цю кашу. Тому ми пропонуємо вам трохи урізноманітнити
    Гречана каша з тушонкою
    Гречана каша з тушонкою
    Гречана каша з тушонкою - воістину армійська класика. Це чудовий варіант обіду, коли просто не вистачає часу, щоб приготувати щось вишукане або
    Гречана каша з м'ясом
    Гречана каша з м'ясом
    Всім чудово відомо про користь гречки для нашого харчування. Вона входить до складу багатьох смачних і поживних страв: каші, другі страви. Сьогодні
    Гречана каша з грибами
    Гречана каша з грибами
    Гречка - універсальна крупа, так як її смак поєднується з широким спектром додаткових інгредієнтів, будь то м'ясо або овочі. У цій статті ми
    Як приготувати гречку в мультиварці?
    Як приготувати гречку в мультиварці?
    Гречка в мультиварці - відмінне рішення для тих господинь, у яких багато справ. Її можна просто зварити, згасити з грибами або м'ясом. Загалом,
    Гречана каша в мультиварці
    Гречана каша в мультиварці
    Хто ж не знає про користь каші для нашого здоров'я. Але, найчастіше, досить важко встати раніше, щоб приготувати корисний сніданок. Але вихід є!