» » Як приготувати гречку в мультиварці?

Як приготувати гречку в мультиварці?

Як приготувати гречку в мультиварці?
Гречка - найкорисніша з усіх круп. Вона вважається справжнім рекордсменом за вмістом у ній вітамінів і мікроелементів. Саме тому, гречка повинна обов'язково бути присутнім у раціоні будь-якої людини. Гречана каша, приготована в мультиварці, виходить смачнішою, розсипчастою і ніжною. Люди, які не особливо люблять цю крупу, будуть із задоволенням наминати за обидві щоки. Як же готувати гречку в мультиварці?

Варка гречки в мультиварці


Інгредієнти:

  • гречана крупа - 1 склянка;

  • вода - 2 ст.;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Як зварити в мультиварці гречку? Немає нічого простіше! Беремо крупу, промиваємо і викладаємо в чашу мультиварки. Заливаємо холодною кип'яченою водою і солимо за смаком. Встановлюємо програму «Гречка» і чекаємо 15 хвилин. Ось, в принципі, і всі приготування. А виходить шалено смачно і ситно! Гречка в мультиварці відмінно підійде на гарнір до м'яса або риби.

    Гречка зі свининою в мультиварці


    Якщо описаний вище рецепт дуже простий для вас, то давайте приготуємо більш вишукане і ситне блюдо - гречку з овочами і м'ясом в мультиварці.
    Інгредієнти:

  • свинина - 500 г;

  • гречка - 2 ст.;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • помідор - 3 шт.;

  • зелень кропу і петрушки - для прикраси;

  • вода - 4 ст.;

  • сіль і спеції (паприка, коріандр, перець) - за смаком.


  • Приготування
    Отже, як приготувати гречку в мультиварці і з чого слід почати? Давайте почнемо по порядку. Беремо цибулю, очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями. Моркву миємо, чистимо і ріжемо кружальцями. Потім болгарський перець - смужками і помідори - кубиками.
    Свинину обробляємо від кісток і нарізаємо м'ясо невеликими порційними шматочками. Злегка обсмажуємо їх на рослинному маслі до утворення золотистої скоринки. Далі черга гречки, беремо крупу, миємо й перебираємо. Коріандр раздавливаем в ступці або подрібнюємо блендером. Всі овочі кладемо в ємність мультиварки і злегка обсмажуємо їх, включивши програму «Випічка». Потім додаємо до овочів обсмажене м'ясо, солимо, перчимо до смаку, заправляємо спеціями і дрібно посіченою зеленню. Все перемішуємо і засипаємо гречкою. Наливаємо води і виставляємо режим «Гречка».
    По закінченню часу у вас вийде дивовижно смачний і ситну вечерю. Пальчики оближіть! У готове блюдо можете покласти шматочок вершкового масла. Вже кашу маслом не зіпсуєш, а тим більше таку.

    Гречка з печерицями в мультиварці


    Інгредієнти:

  • гречана крупа - 2 ст.;

  • печериці - 300 г;

  • вода - 4 ст.;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • вершкове масло - на смак;

  • сіль, чорний перець - за смаком.


  • Приготування
    Отже, давайте розглянемо з вами ще один цікавий варіант приготування гречки в мультиварці, і не просто гречки, а гречки з грибами. Спробуйте приготувати це блюдо на вечерю і переконайтеся як це смачно і легко.
    Як приготувати гречку в мультиварці?

    Спочатку беремо печериці, гарненько промиваємо під проточною водою і нарізаємо, хто як любить: можна на дрібні, а можна на великі пластини. Потім беремо цибулю, очищаємо від лушпиння і ріжемо півкільцями. Тепер кладемо цибулю і гриби на змащену рослинним маслом сковороду і обсмажуємо до появи золотистого відтінку, не забуваючи постійно перемішувати. Акуратно перекладаємо цибульно-грибну обжарку в ємність мультиварки, додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком. Гречку ретельно миємо, перебираємо і теж кладемо в чашу до овочів. Все ретельно перемішуємо і заливаємо холодною водою. Виставляємо мультиварку в режим «Нормальний» або «Гречка» і готуємо нашу страву приблизно 45 хвилин.
    Додав: admin | 19-01-2015, 12:48
    Переглядів: 459