Гречка з м'ясом в мультиварці
Коли часу для готування не залишається, на виручку приходять відомі і прості рецепти, начебто нижепредставленного - гречки з м'ясом - яку ще простіше готувати, коли на виручку приходять кухонні гаджети.
Інгредієнти:
баранина - 500 г;
гречка - 2 ст.;
цибуля біла - 2 шт.;
оливкова або рослинне масло - 30 мл;
сіль - за смаком;
соєвий соус - 25 мл;
гострий томатний соус - 20 р;
натуральний мед -10 р.
Приготування
Баранину очищаємо від плівок, зайвого жиру і жив, і нарізаємо кубиками. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо його на розігрітій в чашу мультиварки рослинній олії до прозорості, використовуючи режим "Випічка". Коли він дійде до готовності, додаємо шматочки м'яса і чекаємо, поки вони не схопляться з усіх боків золотистою скоринкою. Змішуємо соєвий соус з кетчупом і гречаним медом, і заливаємо отриманим карамельним соусом обсмажену баранину. Всипаємо промиту і перебрану гречку, заливаємо все водою у співвідношенні 2:1 після чого включаємо режим "Плов" і готуємо все протягом 40 хвилин.
Ближче до закінчення відведеного часу, перевірте вміст чаші, при необхідності перемішайте і чекайте звукового сигналу. Розсипчаста гречка з м'ясом, приготована в мультиварці з соковитими шматочками баранини і легким відтінком азіатського соусу припаде до смаку всім без винятку.
Інгредієнти:
фарш з філе індички - 400 г;
сухе вино - 100 мл;
зубчики часнику - 2 шт.;
сіль, перець - за смаком;
коріандр сушений - 1 ч. ложка;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
гриби - 5 шт.;
гречана крупа - 2 ст.;
бульйон - 3 ст.;
вершки - 1 ст.;
рослинне масло - для смаження.
Приготування
Индюшиний фарш змішуємо з сіллю, перцем, розтертим в пасту часником і гарненько відбиваємо об стіл. Відбитий фарш формуем в тефтелі і ставимо їх в морозильну камеру.
У чашу мультиварки, використовуючи режим "Випічка", обсмажуємо дрібно нарізану ріпчасту цибулю з грибами на розігрітому рослинному маслі. Додаємо до засмажки підморожені тефтелі з індичатини і чекаємо, поки вони набудуть легкий золотистий відтінок. Засипаємо в мультиварку промиту крупу. Змішуємо бульйон з вершками і вином, заливаємо їм вміст чаші і виставляємо режим "Каша", "Плов" або "Гречка" на 40-50 хвилин (залежить від потужності і моделі пристрою).
Перевіряємо на гречку готовність: каша повинна вийти густий і вершковою, на манер гречаного різотто з ніжними м'ясними кульками. Подавати страву слід негайно, посипавши свіжою зеленню і заправивши вершковим маслом.
Інгредієнти:
яловичина - 400 г;
червоний цибуля - 2 шт.;
часник - 2 зубчики;
сушені білі гриби - 1 жменя;
овочевий бульйон - 3 ст.;
темне пиво - 1 ст.;
спаржа - 12 пагонів;
зелений горошок - 1/2 ст.;
гречана крупа - 2 ст.
Приготування
Включивши опцію "Випічка", обсмажуємо подрібнену цибулю до легкого золотистого відтінку. За 30 секунд до готовності цибулі, додаємо до нього подрібнений часник і відразу ж закладаємо скибочки яловичини з попередньо вимоченними білими грибами. Як тільки м'ясо стане золотистим, всипаємо до нього гречану крупу і заливаємо все сумішшю овочевого бульйону і темного пива. Не забуваємо покласти жменю зеленого горошку і пагони спаржі. Далі перемикається на режим "Гречка" (або "Каша") і чекаємо звукового сигналу, оповещающего про закінчення готування.
У підсумку ви отримаєте насичене ароматом і смаком страва, яке більше буде нагадувати м'ясне рагу, ніж всім звичну гречку з стандартного набору крупа+цибуля+морква+м'ясо.
Рецепт гречки з м'ясом в мультиварці «Редмонд»
Інгредієнти:
Приготування
Баранину очищаємо від плівок, зайвого жиру і жив, і нарізаємо кубиками. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо його на розігрітій в чашу мультиварки рослинній олії до прозорості, використовуючи режим "Випічка". Коли він дійде до готовності, додаємо шматочки м'яса і чекаємо, поки вони не схопляться з усіх боків золотистою скоринкою. Змішуємо соєвий соус з кетчупом і гречаним медом, і заливаємо отриманим карамельним соусом обсмажену баранину. Всипаємо промиту і перебрану гречку, заливаємо все водою у співвідношенні 2:1 після чого включаємо режим "Плов" і готуємо все протягом 40 хвилин.
Ближче до закінчення відведеного часу, перевірте вміст чаші, при необхідності перемішайте і чекайте звукового сигналу. Розсипчаста гречка з м'ясом, приготована в мультиварці з соковитими шматочками баранини і легким відтінком азіатського соусу припаде до смаку всім без винятку.
Як приготувати вершкову гречку з м'ясом в мультиварці?
Інгредієнти:
Приготування
Индюшиний фарш змішуємо з сіллю, перцем, розтертим в пасту часником і гарненько відбиваємо об стіл. Відбитий фарш формуем в тефтелі і ставимо їх в морозильну камеру.
У чашу мультиварки, використовуючи режим "Випічка", обсмажуємо дрібно нарізану ріпчасту цибулю з грибами на розігрітому рослинному маслі. Додаємо до засмажки підморожені тефтелі з індичатини і чекаємо, поки вони набудуть легкий золотистий відтінок. Засипаємо в мультиварку промиту крупу. Змішуємо бульйон з вершками і вином, заливаємо їм вміст чаші і виставляємо режим "Каша", "Плов" або "Гречка" на 40-50 хвилин (залежить від потужності і моделі пристрою).
Перевіряємо на гречку готовність: каша повинна вийти густий і вершковою, на манер гречаного різотто з ніжними м'ясними кульками. Подавати страву слід негайно, посипавши свіжою зеленню і заправивши вершковим маслом.
Гречка з м'ясом в мультиварці «Панасонік»
Інгредієнти:
Приготування
Включивши опцію "Випічка", обсмажуємо подрібнену цибулю до легкого золотистого відтінку. За 30 секунд до готовності цибулі, додаємо до нього подрібнений часник і відразу ж закладаємо скибочки яловичини з попередньо вимоченними білими грибами. Як тільки м'ясо стане золотистим, всипаємо до нього гречану крупу і заливаємо все сумішшю овочевого бульйону і темного пива. Не забуваємо покласти жменю зеленого горошку і пагони спаржі. Далі перемикається на режим "Гречка" (або "Каша") і чекаємо звукового сигналу, оповещающего про закінчення готування.
У підсумку ви отримаєте насичене ароматом і смаком страва, яке більше буде нагадувати м'ясне рагу, ніж всім звичну гречку з стандартного набору крупа+цибуля+морква+м'ясо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гречана каша з м'ясом
Всім чудово відомо про користь гречки для нашого харчування. Вона входить до складу багатьох смачних і поживних страв: каші, другі страви. Сьогодні
Як приготувати гречку в мультиварці?
Гречка в мультиварці - відмінне рішення для тих господинь, у яких багато справ. Її можна просто зварити, згасити з грибами або м'ясом. Загалом,
Гречка з куркою в мультиварці
Якщо ви прибігли з роботи і треба швиденько приготувати вечерю, а сил немає, то пропонуємо вам скористатися вашої кухонної помічницею мультиварка і
Гречана каша в мультиварці
Хто ж не знає про користь каші для нашого здоров'я. Але, найчастіше, досить важко встати раніше, щоб приготувати корисний сніданок. Але вихід є!
Гречка з фаршем в мультиварці
Гречка чудово виконує роль гарніру для різних страв, але її можна приготувати і як самостійне повноцінне блюдо. Пропонуємо вам зробити в мультиварці
Як зварити кашу в мультиварці?
Всі ми пам'ятаємо з дитинства, що найкращий і корисний сніданок - молочна каша. Але часто нам не вистачає часу вранці, щоб зварити кашу. На допомогу